Rimpels verminderen

rimpels verminderen

Rimpels verminderen met behulp van een aantal wetenschappelijk onderbouwde tips, kunnen voor vele een uitkomst bieden. Het hebben van rimpels past namelijk niet binnen een ieder zijn of haar schoonheidsideaal. Toch is het verhelpen van rimpels met behulp van chirurgische ingrepen vaak een stap te ver, daarom kunnen deze tips bijdragen aan het natuurlijk verminderen van rimpels.

In dit artikel

Rimpels verminderen – 10 essentiële tips:

1. Bescherming tegen uv-straling

De meest effectieve manier om rimpels te voorkomen, is om uzelf te beschermen tegen uv-straling. Uv-straling afkomstig van de zon zorgt er namelijk voor dat de huid beschadigd raakt waardoor vroegtijdig rimpels ontstaan. Het is daarom belangrijk om uw huid te beschermen tegen deze straling met behulp van een uv-beschermingsfactor. Deze bescherming zit in zonnebrandcrèmes en in overige verzorgende producten voor het gezicht. Het is geadviseerd om altijd uw gezicht in te smeren met een beschermingsfactor 30, ook wanneer de zon niet of nauwelijks schijnt.

 

2. Voorkom huidbeschadiging

Naast dat de juiste bescherming van de huid de kans op rimpels vermindert, is het belangrijk om huidbeschadiging te voorkomen. Het is hierbij belangrijk om te voorkomen dat uw huid beschadigd door zon-verbranding of door schadelijke verzorgingsproducten. Dit zorgt er namelijk voor dat cellen en weefsels aangetast worden, wat de kans op rimpel vorming vergroot.

 

3. Verzorgende producten

Ook is het geadviseerd om kwalitatief goede verzorgende producten te gebruiken voor uw huid. Door dagelijks gebruik te maken van een verzorgde dag- en nachtcrème zorgt u ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Dit is belangrijk om de gezondheid van de huid te kunnen ondersteunen en rimpels te voorkomen of verminderen.

 

4. Reinig uw huid juist

Het is belangrijk voor de gezondheid van uw huid, om uw huid op de juiste manier te reinigen van make-up en andere stoffen. Zo is het geadviseerd om oogmake-up met een zachter reinigingsmiddel te verwijderen, omdat de huid rondom de ogen vele malen dunner is. Wanneer dit niet gebeurt kunnen er kleine rimpels ontstaan. Daarnaast zorgt vuil op het gezicht ervoor dat dit in de poriën treed, wat de vorming van rimpels bevordert.

 

5. Drink veel water

Het drinken van water is essentieel voor de gezondheid, maar al helemaal voor de gezondheid van de huid. Door voldoende water te drinken worden gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam gereinigd. Dit zorgt er weer voor dat rimpels in de huid vermindert worden.

 

6. Ontspan uw gezicht

Door uw gezicht maximaal te ontspannen door een massage, wordt de doorbloeding van de cellen en weefsels in de huid gestimuleerd. Op deze manier behoudt de huid de elasticiteit wat gunstig is voor het voorkomen en verminderen van rimpels. Daarnaast geeft het een ontspannen gevoel, wat weer goed is om het stressniveau te verminderen.

 

7. Niet roken

Roken is funest voor de gezondheid van de huid, het zorgt namelijk voor de afbraak van collageen en elastine in de huid. Deze hebben de eigenschap om de huid elastisch en sterk te houden. Daarnaast zorgt de stof in sigaretten ervoor dat de bloedvaten in de huid verbouwen, waardoor er minder zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en weefsels gaan. Dit zorgt weer voor een verhoogde kans op rimpels.

 

8. Probeer stress te voorkomen

Stress heeft een negatieve invloed op de huid. Wanneer er langdurig stress ervaren wordt, zorgt dit ervoor dat de huid verslapt. Dit heeft te maken met een verhoogde hoeveelheid cortisol in de huid, door de afbraak van collageen en het ontstaan van vrije radicalen in de huid als gevolg van stress.

 

9. Vitamines en mineralen

Zowel voor het verminderen van rimpels, als voor het ondersteunen van de algemene gezondheid, is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zo zorgt vitamine C voor de vorming van collageen, helpt vitamine A voor de verzorging van binnenuit en is zink goed voor het herstellende vermogen van de huid.

 

10. De juiste voedingsstoffen

Om rimpels te verminderen is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen voor de huid te consumeren. Naast dat er verschillende vitamines en mineralen zijn voor de huid, bestaan er ook supplementen met de juiste ingrediënten om huidveroudering tegen te gaan. Het is hierbij wel belangrijk om te focussen op de kwaliteit van het product.

Anti Aging Collageen

  • Ondersteunt bij veroudering
  • Voor huid, haar, nagel
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Rimpels verminderen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.