Skip to content

Rimpels verminderen: onder ogen, bovenlip en voorhoofd

Rimpels verminderen onder de ogen, bovenlip en voorhoofd is voor vele een cosmetische wens. Maar hoe krijg ik mijn rimpels weg? Kunnen rimpels minder worden? Kunnen bestaande rimpels verdwijnen? Hoe natuurlijk rimpels verminderen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Rimpels - wat zijn het?

Lijntjes en rimpels in het gezicht zijn een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Naarmate we ouder worden, verliest onze huid collageen en elastine, twee eiwitten die de huid vol en glad houden. Door het verlies van deze eiwitten wordt de huid dunner en minder veerkrachtig, wat leidt tot de vorming van lijntjes en rimpels. Rimpels kunnen ook worden veroorzaakt door schade van de zon, roken en herhaalde gezichtsuitdrukkingen. Rimpels zijn een natuurlijk onderdeel van het ouder worden, echter kan het verminderen van rimpels wenselijk zijn.

 

Rimpels onder ogen

Rimpels onder de ogen zijn een veel voorkomend teken van veroudering. Ze kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder schade door de zon, roken en uitdroging. In de meeste gevallen zijn rimpels onder de ogen ongevaarlijk en hoeven ze niet te worden behandeld. Sommige mensen vinden ze echter cosmetisch ongewenst.

 

Rimpels bovenlip

Een veel voorkomende plek waar rimpels ontstaan is de bovenlip. Er zijn een paar verschillende oorzaken van rimpels rond de mond. Ten eerste kunnen herhaaldelijke spierbewegingen bijdragen tot de vorming van rimpels. Als u bijvoorbeeld rookt of uw lippen vaak samenperst, is de kans groter dat u rimpels rond de mond krijgt. Daarnaast kan schade door de zon ook leiden tot de vorming van rimpels.

 

Rimpels voorhoofd

Als gevolg van het ouder worden beginnen rimpels zich te vormen, voornamelijk delen in het gezicht die het meest worden blootgesteld aan beweging, zoals het voorhoofd. Rimpels op het voorhoofd ontstaan meestal door het herhaaldelijk bewegen van het voorhoofd.

Rimpels verminderen - Hoe krijg ik mijn rimpels weg?

Er zijn verschillende manieren om rimpels op een natuurlijke manier te verminderen. De meest effectieve manieren worden besproken.

 

1. Bescherming tegen Uv-straling

De meest doeltreffende manier om rimpels te verminderen is bescherming tegen Uv-straling. Uv-straling van de zon beschadigt namelijk de huid en veroorzaakt vroegtijdige rimpels. Daarom is het belangrijk uw huid tegen deze straling te beschermen met een UV-beschermingsfactor. Deze bescherming zit in zonnebrandcrèmes en andere gezichtsverzorgingsproducten. Geadviseerd wordt om altijd een zonbeschermingsfactor 30 op uw gezicht aan te brengen, ook als de zon niet of nauwelijks schijnt.

 

2. Schade aan de huid voorkomen

Naast het verminderen van het risico op rimpels met een goede huidbescherming, is het belangrijk om huidschade te voorkomen. Hierbij is het belangrijk om te voorkomen dat uw huid wordt beschadigd door zon-verbranding of schadelijke huidverzorgingsproducten. Hierdoor worden cellen en weefsels juist aangetast, waardoor de kans op rimpelvorming toeneemt.

 

3. Goede verzorgingsproducten – rimpels verminderen

Het is ook aan te raden om kwalitatieve verzorgingsproducten voor uw huid te gebruiken. Door dagelijks een verzorgende dag- en nachtcrème te gebruiken, zorgt u ervoor dat de huid gehydrateerd blijft. Dit is belangrijk om de gezondheid van de huid te ondersteunen en rimpels te voorkomen of te verminderen.

 

4. Reinig uw huid op de juiste manier

Het is belangrijk voor de gezondheid van uw huid, om uw huid goed te reinigen van make-up en andere stoffen. Zo wordt geadviseerd om oogmake-up te verwijderen met een zachte reiniger, omdat de huid rond de ogen vele malen dunner is. Wanneer dit niet gebeurt, kunnen er kleine rimpels ontstaan. Bovendien zorgt vuil op het gezicht ervoor dat het in de poriën komt, wat de vorming van rimpels bevordert.

 

5. Drink voldoende water

Water drinken is essentieel voor de gezondheid, maar nog meer voor de gezondheid van de huid. Door voldoende water te drinken worden gif- en afvalstoffen uit het lichaam gereinigd. Dit vermindert op zijn beurt rimpels in de huid.

 

6. Ontspan uw gezicht

Maximale ontspanning van het gezicht door massage, dit stimuleert de doorbloeding van cellen en weefsels in de huid. Zo behoudt de huid haar elasticiteit, wat gunstig is voor het voorkomen en verminderen van rimpels. Het geeft ook een ontspannen gevoel, wat weer goed is voor het verminderen van stressniveaus.

 

7. Niet roken

Roken is funest voor de gezondheid van de huid, omdat het de afbraak van collageen en elastine in de huid veroorzaakt. Deze hebben de eigenschap de huid elastisch en sterk te houden. Bovendien zorgt de stof in sigaretten ervoor dat bloedvaten in de huid worden verbouwd, waardoor er minder zuurstof en voedingsstoffen bij de cellen en weefsels komen. Dit verhoogt weer de kans op rimpels.

 

8. Probeer stress te vermijden

Stress heeft een negatieve invloed op de huid. Bij langdurige stress verslapt de huid. Dit komt door verhoogde niveaus van cortisol in de huid, door de afbraak van collageen en de vorming van vrije radicalen in de huid als gevolg van stress.

 

9. Vitaminen en mineralen

Zowel voor het verminderen van rimpels als voor het ondersteunen van de algemene gezondheid is het belangrijk om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen. Zo zorgt vitamine C voor de vorming van collageen, helpt vitamine A de huid van binnenuit te verzorgen en is zink goed voor het herstellend vermogen van de huid.

 

10. Krijg de juiste voedingsstoffen binnen

Om rimpels te verminderen is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen voor de huid te consumeren. Naast verschillende vitaminen en mineralen voor de huid zijn er ook supplementen met de juiste ingrediënten om huidveroudering tegen te gaan. Hierbij is het wel belangrijk om te letten op de kwaliteit van het product.

Shop gerelateerd aan rimpels verminderen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Rimpels verminderen: onder ogen, bovenlip en voorhoofd’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.