Schildklier problemen

schildklier problemen

Schildklier problemen kunnen een grote invloed hebben op iemand zijn of haar leven. Het is daarom belangrijk om de symptomen vroegtijdig te herkennen voor een passende behandeling. Maar wat voor soorten problemen zijn er? Wat zijn de verschijnselen? En hoe kun je dit behandelen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

In dit artikel

Wat is de schildklier precies?

De schildklier is een vlindervormige klier die zich in de voorkant van de hals bevindt. Deze klier is in gezonde toestand niet zichtbaar of voelbaar. De functie van deze klier is om hormonen af te geven aan het lichaam. Deze hormonen zorgen onder andere voor de stofwisseling van verschillende essentiële processen. Een probleem aan de schildklier kan daarom gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Schildklier problemen

Er zijn verschillende schildklier problemen die kunnen optreden. Bij de ene kan het een gemakkelijk behandelbaar probleem zijn, terwijl het bij de ander waarschijnlijk blijvend is. Hieronder de meest voorkomende schildklier problemen:

 

Schildklier werkt te langzaam

Het meest voorkomende probleem met betrekking tot de schildklier is een te traag werkende (hypothyreoïdie). Hierbij worden hormonen te langzaam afgegeven aan het lichaam, wat invloed heeft op zowel de lichamelijke als geestelijke toestand. De stofwisseling en verschillende processen verlopen hierbij te langzaam.

 

Schildklier werkt te snel

Daarnaast kan het ook voorkomen dat de schildklier juist te snel werkt en de hormonen dus te snel worden afgegeven (hyperthyreoïdie). Het gevolg hiervan is dat deze lichamelijke en geestelijke processen te snel plaats vinden.

 

Ziekte van Graves

De ziekte van Graves is een soort ziekte die voorkomt bij een te snel werkende schildklier. Deze auto-immuunziekte zorgt ervoor dat de afweer van cellen en weefsels zich als het ware tegen zichzelf keren. Met als gevolg dat de schildklier een signaal krijgt om extra hormonen aan te maken.

 

Struma

Daarnaast is het ook mogelijk om last te hebben van struma, hierbij is de schildklier vergroot. Dit schildklier probleem kan dan ook voelbaar en zichtbaar zijn. Het gevolg hiervan is dat de schildklier sneller, langzamer of juist normaal kan werken. Deze verandering hoeft dan ook niet direct invloed te hebben op de lichamelijke of geestelijke processen.

 

Schildklier ontsteking

Een schildklier ontsteking behoort ook tot de veel voorkomende schildklier problemen. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden met betrekking tot een schildklier ontsteking, met elk een passende behandeling. De meest voorkomende is de auto-immuunziekte van Hashimoto. Met als gevolg dat de schildklier langzamer gaat werken.

 

Schildklierkanker

Tot slot kan schildklierkanker voorkomen, waar een tumor zich bij de schildklier bevindt. De meeste vormen van schildklierkanker zijn vaak goed te behandelen.

Selenium Forte

  • Goed opneembare vorm
  • Goed voor de schildklier
  • Goed voor haar en nagel
  • Voor de vruchtbaarheid van de man
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Schildklier problemen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.