Stress voorkomen

stress voorkomen

Het voorkomen van stress is voor vele zeer belangrijk. Het ervaren van stress kan namelijk een zeer negatieve invloed hebben op de mentale en fysieke gezondheid. Helaas is deze emotie niet volledig te controleren, toch zijn er verschillende manieren om het gevoel van stress te reduceren of voorkomen. In dit artikel worden 10 manieren besproken om stress te voorkomen.

In dit artikel

Stress voorkomen

1. De juiste voedingsstoffen

Om stress te voorkomen is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen voor uw psychologische functies tot u te nemen. Deze zorgen er namelijk voor dat u geestelijk in balans komt, wat een positieve invloed heeft op de geestelijke gezondheid. Een aantal voedingsstoffen die hieraan bijdragen zijn: vitamine B, vitamine C en magnesium. Daarnaast hebben verschillende kruiden ook invloed op het ervaren van stress.

 

2. Met behulp van een supplement

Zoals besproken hebben voedingsstoffen een belangrijke invloed op het gezond houden van de geestelijke balans en hiermee het gevoel van stress. Een supplement met de juiste voedingsstoffen kan bijdragen aan het voorkomen van stress. Het is belangrijk dat het supplement van natuurlijke oorsprong is, dit heeft namelijk een positieve invloed op de werking ervan.

 

3. Goede beweging

Tijdens het sporten of door matig-intensieve beweging, komen er stoffen vrij in de hersenen. Deze stoffen onderdrukken het gevoel van stress, waardoor stress vermindert wordt. Hierdoor is het belangrijk om consequent goed te bewegen, om het gevoel van stress te voorkomen.

 

4. Voldoende ontspanning

Het is belangrijk om voldoende te ontspannen om een goede psychologische balans te ervaren. Het afwisselen van stress-acties en ontspanning, is hiervoor de beste manier. Prettige manieren om te ontspannen is voor eenieder verschillend. Zo kan men bijvoorbeeld; wandelen, mediteren, lezen, yoga, etc.

 

5. Goede nachtrust

Naast de bovengenoemde tips om stress te voorkomen, is een goede nachtrust essentieel. Hierdoor krijgen de hersenen de mogelijkheid om prikkels te verwerken, waardoor de psychologische functies weer in balans komen. Daarnaast heeft dit ook een positieve invloed op de lichamelijke gezondheid.

 

6. Analyseer de trigger

Stress wordt vaak getriggerd door soortgelijke triggers. Het is daarom belangrijk om deze trigger te analyseren. Vraag uzelf af welk patroon herhaaldelijk voorkomt, om deze vervolgens te kunnen veranderen. Lukt het niet om deze trigger te doorbreken, kan stress voorkomen worden door de kijk op de trigger te veranderen.

 

7. Verander uw visie

Het veranderen van uw visie voor het voorkomen van stress, heeft betrekking op het vorige punt. Alhoewel het niet altijd even gemakkelijk is om uw visie en kijk op bepaalde situaties te veranderen, kan dit zeker bijdragen aan de ervaring van stress. Het is hierbij belangrijk om de situaties vanuit een ander perspectief te bekijken, waarbij de focus ligt op een objectieve visie.

 

8. Structuur en planning

Voor vele kan het creëren van structuur met behulp van een planning, bijdragen aan het voorkomen van stress. Het is hierbij belangrijk om te prioriteren. Hierdoor wordt de kans verkleint om aspecten te vergeten, wat een negatieve invloed kan hebben op het ervaren van stress.

 

9. Accepteer emoties

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door het uiten van emoties, de stress ervaring vermindert. Het uiten van deze emoties kan op verschillende manieren; praten, schrijven, beschrijven, etc. Het is belangrijk om hiervoor uw emoties te accepteren.

 

10. Kies voor uzelf

Tot slot is het belangrijk om voor uw eigen geluk te kiezen bij het voorkomen van stress. Vele zeggen constant ‘ja’ op de wensen van een ander, terwijl het hen niet gelukkig maakt. Op korte termijn kan dit een positief gevoel met zich mee brengen, terwijl op langer termijn dit een negatief effect heeft. Het is daarom belangrijk om uzelf voorop te plaatsen, om overbelasting en stress te voorkomen.

Rhodiola Stress

  • Ondersteunt tijdens stress
  • Bij vermoeidheid en hoofdpijn
  • Voor de gemoedstoestand 
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Stress voorkomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.