Te snel klaarkomen

Te snel klaarkomen kan een belemmering zijn in een (seksuele)relatie. Maar wanneer kom je te snel klaar? Wat zijn de oorzaken hiervan? En hoe kan je het vroegtijdig klaarkomen voorkomen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die horen bij te snel klaarkomen.

Te snel klaarkomen – wat is het precies?

Voordat er bepaald kan worden of iemand te snel klaarkomt, is het belangrijk om te weten dat ‘te snel’ een relatief begrip is en voor iedereen verschillend kan zijn. Het vroegtijdige tot een hoogtepunt komen hoeft geen probleem te zijn als uzelf en/of uw partner hier geen last van heeft.

Beschreven in medische begrippen wordt er gesproken over vroegtijdig klaarkomen, wanneer het orgasme altijd binnen 60 seconde plaatsvindt. Dit betreft penetratie, orale-seks, anale-seks en zelfbevrediging. Daarnaast wordt het ook aangeduid met het niet onder controle kunnen hebben van een orgasme.

Veel mannen denken dat zij te snel klaarkomen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat anderen het klaarkomen kunnen uitstellen. Terwijl de gemiddelde man tussen de 3 en 8 minuten klaarkomt, dit In tegenstelling tot vrouwen, zij bereiken gemiddeld na 20 minuten een orgasme.

Oorzaken te snel klaarkomen

De oorzaak van te snel klaarkomen bij mannen en vrouwen, kan afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Zo zijn er lichamelijke oorzaken en geestelijke oorzaken te noemen:

  • Erfelijkheid
  • Faalangst
  • Prostaat infecties (man)
  • Stress
  • Emotionele prikkels
  • Schildklieraandoening
  • Gebruik van medicijnen
  • Overgewicht
  • Diabetes

Te snel klaarkomen advies

Naast dat er verschillende oorzaken gekoppeld kunnen worden aan te snel klaarkomen, zijn er ook verschillende adviezen om een vroegtijdig hoogtepunt te voorkomen.

 

1. Praat met uw partner

Wanneer u een partner heeft kan het helpen om te praten over het te snel klaarkomen. Door het gesprek aan te gaan kan er een mentale drempel worden weggenomen wat een positieve invloed heeft op het uitstellen van het hoogtepunt.

 

2. Start-stop methode

Daarnaast kan het helpen om de start-stop methode toe te passen. Hierbij wordt de zaadlozing bij mannen telkens uitgesteld. De man wordt hierdoor blootgesteld aan de seksuele prikkels waarna deze ook weer verdwijnen.

 

3. Gebruik een condoom

Ook het gebruiken van een condoom kan het te snel klaarkomen voorkomen. Bij het gebruik hiervan is de eikel van een man minder gevoelig en worden de prikkels minder goed doorgegeven.

 

4. Zelfvertrouwen toenemen

Daarnaast kan een toename in het zelfvertrouwen een positieve invloed hebben. Hoe beter het zelfbeeld des te minder druk en spanning bij het hebben van seks. Zo heeft onderzoek aangetoond.

 

5. Knijp in de penis

Het kan ook helpen om vlak voor het ejaculeren onder de eikel te knijpen. Op dat moment verdwijnt het bloed uit de eikel waardoor prikkels afnemen.

 

6. Aan iets anders denken

Het klinkt wellicht gemakkelijker dan gedaan, maar door aan iets totaal anders te denken tijdens het hebben van seks, kan een orgasme worden uitgesteld.

 

7. Perineum drukken

Ook het indrukken van de perineum, het gedeelte tussen de anus en teelballen, kan bijdragen aan het verlaten van het hoogtepunt.

 

8. Preventief masturberen

Daarnaast kan het helpen om vóór het hebben van seks met een partner klaar te komen. Hierdoor is de spanning om te ejaculeren lager geworden.

 

9. Medicatie gebruik

Medicijnen op recept kunnen ook worden gebruikt. Dit is een geneesmiddel tegen depressie dat als bijwerking een langzamere zaadlozing veroorzaakt. Het is erg belangrijk om de voordelen tegen de nadelen af te wegen.

 

10. Behulp van supplementen

Tot slot kunnen supplementen een oplossing bieden om de zaadlozing bij een man én vrouw uit te stellen. Dit zijn 100% natuurlijke supplementen die bijdragen aan seksuele prestaties, zonder bijwerkingen.

Shop gerelateerd aan te snel klaarkomen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Te snel klaarkomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *