te snel klaarkomen
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Te snel klaarkomen kan een belemmering zijn in een (seksuele) relatie. Maar wanneer kom je te snel klaar? Wat zijn de oorzaken hiervan? En hoe kan je het vroegtijdig klaarkomen voorkomen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die hierbij horen.

Te snel klaarkomen – wat is het precies?

Voordat er bepaald kan worden wanneer iemand te snel klaarkomt, is het belangrijk om te weten dat ‘te snel’ een relatief begrip is en voor iedereen verschillend kan zijn. Het vroegtijdige tot een hoogtepunt komen hoeft geen probleem te zijn als uzelf en/of uw partner hier geen last van heeft.

Beschreven in medische begrippen wordt er gesproken over vroegtijdig klaarkomen, wanneer het orgasme altijd binnen 60 seconde plaatsvindt. Dit betreft penetratie, orale-seks, anale-seks en zelfbevrediging. Daarnaast wordt het ook aangeduid met het niet onder controle kunnen hebben van een orgasme.

Veel mannen denken dat zij te snel klaarkomen, omdat zij ervan overtuigd zijn dat anderen het orgasme langer kunnen uitstellen. Terwijl de gemiddelde man tussen de 3 en 8 minuten klaarkomt, dit In tegenstelling tot vrouwen, zij bereiken gemiddeld na 20 minuten een orgasme.

Oorzaken te snel klaarkomen

De oorzaak van een te snelle ejaculatie bij een man kan afhankelijk zijn van veel verschillende factoren. Zo zijn er lichamelijke oorzaken en geestelijke oorzaken te noemen:

  • Erfelijkheid
  • Faalangst
  • Prostaat infecties
  • Stress
  • Emotionele prikkels
  • Schildklieraandoening
  • Gebruik van medicijnen
  • Overgewicht
  • Diabetes

Advies bij te snel klaarkomen

Naast dat er verschillende oorzaken gekoppeld kunnen worden aan te snel klaarkomen, zijn er ook verschillende adviezen om een vroegtijdig  hoogtepunt te voorkomen.

1. Praat met uw partner

Wanneer u een partner heeft kan het helpen om te praten over het te snel klaarkomen. Door het gesprek aan te gaan kan er een mentale drempel worden weggenomen wat een positieve invloed heeft op het uitstellen van het hoogtepunt.

 

2. Start-stop methode

Daarnaast kan het helpen om de start-stop methode toe te passen. Hierbij wordt de zaadlozing telkens uitgesteld, nadat de seksuele prikkels ondervonden worden en daarna weer verdwijnen.

 

3. Gebruik een condoom

Ook het gebruiken van een condoom kan het te snel klaarkomen voorkomen. Bij het gebruik hiervan is de eikel minder gevoelig en worden de prikkels minder goed doorgegeven.

 

4. Zelfvertrouwen toenemen

Daarnaast kan een toename in het zelfvertrouwen een positieve invloed hebben. Hoe beter het zelfbeeld des te minder druk en spanning ontstaat bij het hebben van seks. Zo heeft onderzoek aangetoond.

 

5. Knijp in de penis

Het kan ook helpen om vlak voor het ejaculeren onder de eikel te knijpen. Op dat moment verdwijnt het bloed uit de eikel waardoor de prikkels afnemen.

 

6. Aan iets anders denken

Het klinkt wellicht gemakkelijker dan gedaan, maar door aan iets totaal anders te denken tijdens het hebben van seks, kan het orgasme worden uitgesteld.

 

7. Perineum drukken

Ook het indrukken van de perineum, het gedeelte tussen de anus en teelballen, kan bijdragen aan het verlaten van het hoogtepunt.

 

8. Preventief masturberen

Daarnaast kan het helpen om vóór het hebben van seks met een partner, klaar te komen. Hierdoor is de spanning om te ejaculeren lager geworden.

 

9. Medicatie

Medicijnen op recept kunnen ook worden gebruikt. Dit is een geneesmiddel tegen depressie dat als bijwerking een langzamere zaadlozing veroorzaakt. Het is erg belangrijk om de voordelen tegen de nadelen af te wegen.

 

10. Behulp van supplementen

Tot slot kunnen supplementen een oplossing bieden om de zaadlozing bij een man uit te stellen. Dit zijn 100% natuurlijke supplementen die bijdragen aan seksuele prestaties, zonder bijwerkingen.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *