Nederland, maar ook een groot gedeelte van de rest van de wereld, werkt al een aantal weken vanuit huis. En dat is voor vele steeds lastiger. Zo ontstaan er irritaties aan andere gezinsleden, stress door alle maatregelen en gevolgen, concentratie gebrek of het gebrek aan motivatie. Veel thuiswerkers zitten erdoorheen.

 

Thuiswerken is niet gemakkelijk

De meeste Nederlandse huishoudens zijn omgebouwd tot een kantoor voor werkers, een school voor kinderen en een crèche voor de jongste binnen het gezin. Dit vraagt veel geduld, creativiteit en begrip van elkaar. Ondanks dat het noodzakelijk is, zijn er veel thuiswerkers die alle ballen in de lucht houden die erdoorheen zitten.

 

Spanningsklachten nemen toe

Door de vele spanningen binnen het gezin nemen ook de bijbehorende klachten bij vele toe. Zo zijn er lichamelijke spanningsklachten die zich uiten in vermoeidheid, hoofdpijn en een lagere weerstand. Maar ook de psychologische klachten komen steeds vaker voor, zoals het niet tot rust kunnen komen, snel geïrriteerd zijn, sombere buien hebben of angstig zijn. Dit zijn veel symptomen dat thuiswerkers er doorheen zitten.

Het is dan ook erg belangrijk dat u extra goed voor uzelf zorgt wanneer u deze spanningsklachten ervaart. Wandel een stukje alleen, lees een boek of kies een ander moment waar u even tot rust komt. Zo voorkomt u dat deze spanningsklachten erger worden.

 

Extra tip: Rhodiola Stress is een voedingssupplement dat uw lichaam laat aanpassen aan uiteenlopende situaties. 

 

Gebrek aan concentratie en motivatie

Nederland zorgt ervoor dat er op een creatieve manier doorgewerkt kan worden vanuit huis. Toch blijft het lastig om de concentratie en focus te behouden. Zo lopen huishoudelijke taken, werkopdrachten, kinderen vermaken en alle overige bezigheden dwars door elkaar heen. Het kan dan best lastig zijn om concentratie te behouden wanneer er zoveel externe prikkels zijn, voornamelijk bij veel thuiswerkers die er doorheen zitten.

Probeer voor uzelf een schema te maken wanneer u wat doet, hierdoor blijft u concentratie en motivatie beter gewaarborgd. Ook het werken vanuit een andere ruimte in huis, als dat natuurlijk mogelijk is, werkt erg goed.

 

 

Heeft u ervaringen, tips of andere informatie die u met ons wilt delen? Reageer in de comments onder deze blog.

 

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar, #STAYSAFE.

2 Reacties

  1. Beste Leontien,

    Wat fijn om te lezen dat u tevreden bent met onze producten. Wij wensen u veel gezondheid toe!

    Claire,
    Team Vaud

  2. Zinvol! Ik gebruik Rhodiola al een langer periode, door flinke tegenslagen. Moet zeggen dat ik erg blij ben dat ik bekend ben met het product. Vooral in deze periode.


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.