Verbrande huid: 10 essentiële tips

verbrande huid

Een verbrande huid kan een ieder overkomen na een dag genieten in de zon. Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van zonnebrand en schaduwplekken, kan de huid alsnog verbranden. In dit artikel worden tien essentiële tips gegeven bij het hebben van een verbrande huid.

In dit artikel

Verbrande huid – 10 essentiële tips:

1. Zorg voor verkoeling

Wanneer u last heeft van een verbrande huid, is het noodzakelijk om deze goed te koelen. Dit kan door middel van koude doeken op de verbrande huid te leggen, of door een koude/lauwe douche te nemen. Op dat moment zetten de poriën in de huid zich open, waardoor warmte de huid kan verlaten. Dit zorgt voor een verbetering van het genezingsproces.

 

2. Gebruik Aloë Vera 

Het slijm afkomstig uit een Aloë Vera plant, heeft een verkoelende werking op de huid en zorgt voor hydratatie. Beide onwijs belangrijk om de huid te ondersteunen. Het is daarom zo dat Aloë Vera vaak verwerkt is in Aftersun-producten. Het is daarom geadviseerd om deze producten niet alleen te gebruiken wanneer de huid verbrand is, maar ook na een dag in de zon te zijn geweest.

 

3. Drink veel water

Op het moment dat de huid verbrand is kan er uitdroging ontstaan. Het is daarom erg belangrijk om de huid van binnenuit te hydrateren door veel water te drinken. Op deze manier zal de huid het beste en snelst genezen. Het is hierbij belangrijk om alcohol te mijden omdat dit juist uitdroging veroorzaakt.

 

4. Eventuele pijnstilling

Wanneer de huid zodanig verbrand is kan een pijnstillend middel, zoals paracetamol of ibuprofen ondersteuning bieden. Hierbij is paracetamol alleen voor het stillen van de pijn door de verbranding en ibuprofen voor zowel het stillen van de pijn als het onderdrukken van ontstekingen.

 

5. Dep met kamillethee 

Kamillethee heeft een kalmerende werking op een verbrande huid. Om de huid te kalmeren wordt geadviseerd om drie zakjes kamillethee te laten intrekken in kokend heet water en deze vervolgens te laten afkoelen. Met de afgekoelde thee kunnen wattenstaafjes of washandjes vochtig gemaakt worden, om vervolgens te deppen op de verbrande huid.

 

6. Luchtige kleding

Het is belangrijk om een verbrande huid goed te laten luchten en te herstellen. Door het dragen van luchtige (katoenen) kleding krijgt de huid de mogelijkheid om de warmte los te laten.

 

7. Voorkom oliën 

Oliën en vetrijke producten zijn niet geadviseerd om op de huid te smeren. Deze producten zorgen er namelijk voor dat de huid niet juist kan hydrateren, omdat de vettige laag op de huid de warmte tegen houdt. Dit heeft een negatief effect op het genezingsproces.

 

8. Gebruik yoghurt 

Door de huid in te smeren met yoghurt hersteld de huid na het verbranden. De yoghurt heeft namelijk een verkoelend en hydraterend effect op de huid, wat essentieel is voor de genezing.

 

9. Slaap op maiszetmeel 

Het kan erg lastig en vervelend zijn om te slapen wanneer de huid is verbrand. Door maiszetmeel te sprenkelen over het matras ontstaat er een laagje tussen de huid en het beddengoed. Dit zorgt ervoor dat er minder pijn wordt ervaren tijdens het slapen. Het is niet nodig om veel maiszetmeel op het bed te sprenkelen.

 

10. Bescherm de huid van binnenuit

Wanneer de huid verbrand is zijn de cellen in de huid aangetast en beschadigd. Het is daarom belangrijk om deze huidcellen en weefsels te beschermen van binnenuit. Er zijn verschillende supplementen ter ondersteuning van de inwendige huid na het hebben van een verbrande huid.

Skin Protect

  • Voor huid bescherming
  • Hersteld cellen en weefsels
  • Voor hormonale balans
  • 100% GMO vrij
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Verbrand huid’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.