Vitamine C is beschikbaar in verschillende vormen, soorten en maten. Maar wat het verschil hierin is, is voor vele niet bekend. Terwijl een dosering van deze vitamine voor vele belangrijk is, juist omdat uw lichaam deze niet zelf kan aanmaken. Deze vitamine heeft namelijk een breed scala aan positieve eigenschappen op het lichaam.

 

Verschillende soorten

Als eerste kan er onderscheid gemaakt worden in de soorten en hiermee de verbinding van de vitamine. Hierbij kennen we drie verschillende:

  • Vitamine C ascorbinezuur. Dit is de bekendste vorm en ook de meest gebruikte. Van deze vorm is ook het meeste onderzoek gedaan van de effecten op de gezondheid.
  • Vitamine C mineraalascorbaten. Deze vorm van vitamine C wordt ook wel gezien als de niet zure vorm. Hierbij is de vitamine verbonden aan een mineraal zoals calcium of magnesium.
  • Vitamine Ester-C. Deze variant wordt gezien als de derde generatie van de vitamine. Het is een nieuwe formule die de bovengenoemde vormen combineert.

 

Verschillende vormen van vitamine C

Ook kan er onderscheid gemaakt worden in de vormen van de vitamine. Hiermee wordt gedoeld op de manier hoe deze ingenomen kan worden:

  • De inname door een tablet, dit is de meest voorkomende variant.
  • In de vorm van een capsule. Deze variant is net als de tablet erg populair.
  • Oplosbaar poeder in water wordt steeds populairder omdat de hoeveelheid gemakkelijk te doseren is.
  • De bruistablet wordt voornamelijk gebruikt door een ieder die liever geen tabletten of capsules inneemt.
  • Druppels die opgelost worden in water of ander drinken.

 

 

Onderscheid in dosering

Bij het uitkiezen van de juiste vorm is het belangrijk om goed op te letten op de dosering van het vitaminesupplement. Deze kunnen namelijk erg uiteenlopen. De algemene ondersteuningsadvies is 1000 mg tot 3000 mg per dag voor  volwassenen. Het is goed om te weten dat vitamine C wateroplosbaar is en dit betekend dat het overschot van de vitamine niet opgenomen wordt door uw lichaam. Dit plast u simpelweg uit.

 

Vitamine C van Vaud

Vaud biedt u drie verschillende soorten vitamine C aan met verschillende doseringen. Als eerste hebben wij ‘Vitamine C‘, dit is een tablet met een dosering van 500 mg per stuk. De opvolger hiervan is onze ‘Vitamine C Forte‘. Dit is een capsule met een dosering van 1000 mg per stuk. Hiermee is de dosering dus twee keer zo hoog. Tot slot bieden wij de ‘Vitamine C Forte Poeder‘ aan. De vorm hiervan is een poeder die opgelost kan worden in water waarna deze opgedronken kan worden. De dosering is hiervan hetzelfde als de ‘Vitamine C Forte’ namelijk 1000 mg per dagdosering.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over de verschillende vormen van vitamine C? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.