Vitamine B1

vitamine b1

Vitamine B1, ook wel bekend als Thiamine, is een onmisbare vitamine voor de gezondheid. Het heeft namelijk effect op veel aspecten van de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Daarnaast is de voedingsstof goed op te nemen door het lichaam, wat erg voordelig is. De vitamine komt voornamelijk voor in graanproducten, vlees, melkproducten en groenten.

In dit artikel

Vitamine B1 gezondheidsvoordelen

Zoals eerder besproken is vitamine B1 een onmisbare vitamine voor de gezondheid. Zo heeft het effect op tien verschillende aspecten van het lichaam.

 

Energie

Vitamine B1 activeert de natuurlijke energie in het lichaam, wat betekend dat het helpt om energie vrij te maken uit geconsumeerde voeding (koolhydraten, vetten, eiwitten). Dit wordt ook wel het metabolisme of de stofwisseling genoemd. Op het moment dat dit proces niet goed functioneert, is het niet mogelijk om brandstof te halen uit voeding en zal minder energie vrijkomen.

 

Hart

Daarnaast heeft vitamine B1 een gunstige werking op het hart. Het heeft namelijk invloed op de werking van de spieren in het hart. Deze spieren zijn essentieel om de werking van het hart op een goede manier te laten verlopen.

 

Psychologische functies

Ook heeft de voedingsstof effect op de psychologische functies van het lichaam. Zo is het goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen, het geheugen en is het gunstig voor een geestelijke balans. Al deze factoren zijn onwijs belangrijk voor de geestelijke gezondheid en veerkracht.

 

Zenuwstelsel

Tot slot heeft de vitamine een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Het zorgt er namelijk voor dat het functioneren van de zenuwen in het lichaam zo optimaal mogelijk verloopt, waardoor de cellen in het lichaam de informatie goed kunnen verwerken.

Vitamine B Complex: aanbevolen aanvulling

Een aanvulling van de voedingsstof kan in veel gevallen een ondersteuning bieden aan de gezondheid. Een aanbevolen aanvulling in de vorm van een Vitamine B-Complex dient als toevoeging op de dagelijkse voeding. Het is hierbij belangrijk dat het supplement natuurlijke voedingsstoffen bevat zodat het op de juiste manier kan worden opgenomen door het lichaam.

  • Bevat alle vitamine B
  • Goed opneembaar
  • Ondersteunt bij veroudering
  • Voor haar, huid, nagel en hormonen
  • Inwendige verzorging
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vitamine B1’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.