vitamine b3
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Vitamine B3, ook wel bekend als Niacine, is een onmisbare vitamine voor de gezondheid. Het heeft namelijk effect op acht aspecten van de gezondheid. De voedingsstof komt voornamelijk voor in vlees, vis, groente, aardappels en volkoren graanproducten.

Vitamine B3 gezondheidsvoordelen

Zoals eerder besproken is vitamine B3 een onmisbare vitamine voor de gezondheid. Zo heeft het effect op zes verschillende aspecten van het lichaam.

Energie

Vitamine B3 helpt de natuurlijke energie vrij te maken uit voeding, ook wel het metabolisme genoemd. Deze ondersteuning van de energiestofwisseling (koolhydraten, vetten, eiwitten) zorgt ervoor dat men voldoende energie haalt uit voeding wat gedurende de dag gebruikt word. Als dit niet het geval zou zijn, dan zou men zich continu futloos en vermoeid voelen.

Huid

Daarnaast heeft vitamine B3 invloed op de gezondheid van de huid. Het zorgt er namelijk voor dat de huid van binnenuit ondersteund en verzorgd wordt. Zo heeft het effect op de structuur, het herstellend vermogen en de slijmvliezen van de huid.

Psychologische functies

Ook heeft de voedingsstof effect op de psychologische functies van het lichaam. Zo is het goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen, het geheugen en is het gunstig voor een geestelijke balans. Al deze factoren zijn onwijs belangrijk voor de geestelijke gezondheid en veerkracht.

Slijmvliezen

Tevens is vitamine B3 goed voor de slijmvliezen, doordat het de structuur en werking ervan ondersteunt. De slijmvliezen zijn essentieel voor de bescherming van de organen, omdat het een dunne cellaag vormt wat de organen aan de buitenkant bekleed.

Vermoeidheid

Daarnaast heeft de vitamine een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. De voedingsstof geeft namelijk extra energie op de momenten dat dat nodig is voor het lichaam. Het helpt men opnieuw fit te voelen.

Zenuwstelsel

Tot slot heeft vitamine B3 een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Het zorgt er namelijk voor dat het functioneren van de zenuwen in het lichaam zo optimaal mogelijk verloopt, waardoor de cellen in het lichaam de informatie goed kunnen verwerken.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *