Vitamine B6

vitamine b6

Vitamine B6 is een onmisbare vitamine voor de gezondheid. Het heeft namelijk effect op een tiental gezondheidsaspecten van het lichaam. Daarnaast is de voedingsstof goed op te nemen door het lichaam wat erg voordelig is. Vitamine B6 zit in vlees, eiproducten, vis, brood, graanproducten, aardappel, peulvruchten, groente, melkproducten en kaas.

In dit artikel

Vitamine B6 gezondheidsvoordelen

Zoals eerder besproken is vitamine B6 een onmisbare vitamine voor de gezondheid. Zo heeft het effect op vier verschillende aspecten van het lichaam.

 

Bloed

Als eerste is vitamine B6 erg belangrijk voor het bloed, het draagt namelijk bij aan de vorming van rode bloedcellen in het bloed. Deze rode bloedcellen zorgen ervoor dat zuurstof en koolstofmonoxide wordt getransporteerd in het lichaam tussen de longen en cellen.

 

Eiwitstofwisseling

Daarnaast is vitamine B6 goed voor de eiwitstofwisseling in het lichaam. Deze stofwisseling is belangrijk voor de vorming en afbraak van eiwitten en aminozuren die in ons lichaam komen.

 

Energie

Daarnaast heeft de voedingsstof invloed op het activeren van de natuurlijke energie in het lichaam. Hiermee wordt bedoeld dat het helpt om energie vrij te maken uit voeding. Zo zorgt het voor de opname en het omzetten van koolhydraten, vetten en eiwitten.

 

Ook is vitamine B6 goed voor het homocysteïnemetabolisme. Dit is een proces dat bijdraagt aan de stofwisseling in het lichaam.

 

Hormonen

Tevens draagt de vitamine bij aan het reguleren van hormonen in het lichaam. Het ondersteunt de hormonale balans en de activiteiten die bij de hormonen horen.

 

Immuunsysteem

Een ander onmisbaar gezondheidsvoordeel, is het feit dat B6 een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Hierdoor worden de cellen en weefsels in het lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf, wat zorgt voor een goede weerstand.

 

Metabolisme

Daarnaast heeft vitamine B6 een gunstige invloed op het metabolisme, ook wel de stofwisseling van eiwitten genoemd. Het heeft namelijk een gunstige invloed op de verbranding van eiwitten en koolhydraten.

 

Psychologische functies

Ook heeft de voedingsstof effect op de psychologische functies van het lichaam. Zo is het goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen, het geheugen en is het gunstig voor een geestelijke balans. Al deze factoren zijn onwijs belangrijk voor de geestelijke gezondheid en veerkracht.

 

Vermoeidheid

Tevens heeft vitamine B6 een gunstige invloed op het verminderen van vermoeidheid en moeheid, omdat het gebrek aan energie helpt te verminderen.

 

Zenuwstelsel

Tot slot heeft de vitamine een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel. Het zorgt er namelijk voor dat het functioneren van de zenuwen in het lichaam zo optimaal mogelijk verloopt, waardoor de cellen in het lichaam de informatie goed kunnen verwerken.

Vitamine B Complex: aanbevolen aanvulling

Een aanvulling van de voedingsstof kan in veel gevallen een ondersteuning bieden aan de gezondheid. Een aanbevolen aanvulling in de vorm van een Vitamine B-Complex dient als toevoeging op de dagelijkse voeding. Het is hierbij belangrijk dat het supplement natuurlijke voedingsstoffen bevat zodat het op de juiste manier kan worden opgenomen door het lichaam.

  • Bevat alle vitamine B
  • Goed opneembaar
  • Ondersteunt bij veroudering
  • Voor haar, huid, nagel en hormonen
  • Inwendige verzorging
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vitamine B6’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.