Vitamine C kind

Vitamine C is een ongelooflijk belangrijke vitamine, zowel voor uw kind als voor u, omdat het verschillende aspecten van de gezondheid beïnvloedt, zoals: tanden, botten, het immuunsysteem en u energiek voelen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die horen bij vitamine C voor uw kind. 

Vitamine C voor uw kind

Vitamine C is een van de dertien vitamines en misschien wel de bekendste van allemaal. Samen met vitamine D is deze vitamine dus essentieel voor de gezondheid van uw kind.

Vitamine C in voeding

Er zijn verschillende soorten voedsel die een hoge dosis vitamine C bevatten, voornamelijk groenten en fruit. Dit zijn echter twee soorten voedsel die niet door alle kinderen worden gewaardeerd. Deze tabel laat zien welke soorten groenten en fruit een dosis vitamine C bevatten:

 

Soort voedsel Vitamine C per 100 gram

VoedingSoortVitamine C per 100 gram
FruitBanaan8,7 mg
 Appel4,6 mg
 Peer1 mg
 Druif5 mg
GroenteAardappel14 mg
 Paprika150 mg
 Snijbonen20 mg
 Broccoli75 mg

Heeft uw kind vitamine C nodig?

Elk kind heeft vitamine C nodig, uit de voeding of met behulp van een supplement. Sommige kinderen halen voldoende vitamine C uit groenten en fruit, terwijl andere een dagelijks supplement kunnen gebruiken. Het is daarom belangrijk om na te gaan of uw kind daadwerkelijk voldoende van de voedingsstof binnenkrijgt via de voeding. Is dat niet het geval, dan is een supplement met de voor uw kind vereiste voedingsstoffen aan te raden.

Vitamine C in Child-Kids Vitamine

Child-Kids Vitamine van Vaud is een multivitamine preparaat speciaal ontwikkeld voor uw kind. Zo bevat het naast 60 mg vitamine C per kauwtablet alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen voor uw kind. Bovendien is de vitamine ontwikkeld in de vorm van een kauwtablet met een natuurlijke zoete smaak, zodat het gemakkelijk door uw kind kan worden gebruikt.

Shop gerelateerd aan vitamine C kind

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vitamine C kind’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *