Skip to content

Vitamine D kind

Vitamine D is een essentiële vitamine voor de gezondheid van uw kind en voor u, omdat het een positief effect heeft op verschillende aspecten van de gezondheid, zoals: botten, tanden en het immuunsysteem. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord over vitamine D voor uw kind.

Vitamine D voor uw kind

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine en samen met vitamine C de bekendste van alle dertien. Deze voedingsstof is dus essentieel voor de gezondheid van uw kind.

Vitamine D van de zon

Vitamine D is een van de weinige vitamines die het lichaam zelf kan aanmaken met behulp van de zon. Dit proces begint wanneer de huid wordt blootgesteld aan de zon. Daardoor kan een vitamine D-tekort ontstaan bij kinderen die te weinig buiten komen, kinderen die met fysieke bedekking buiten komen of kinderen met een getinte of donkere huidskleur. Om dit tekort te voorkomen adviseert de Gezondheidsraad kinderen 10 mcg vitamine D in de vorm van een supplement in te nemen. Dit is erg laag in tegenstelling tot de dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen.

Heeft uw kind vitamine D nodig?

Elk kind heeft vitamine D nodig, uit de zon of met behulp van een supplement. Sommige kinderen maken voldoende vitamine D aan in hun huid, andere niet. Ondanks dat de Gezondheidsraad extra vitamine D met behulp van een supplement aanbeveelt, is het verstandig om na te gaan of uw kind überhaupt voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Vitamine D in Child-Kids Vitamine

Child-Kids Vitamine van Vaud is een multivitamine preparaat speciaal ontwikkeld voor uw kind. Zo bevat het, naast een verantwoorde dosis vitamine D per kauwtablet, alle noodzakelijke vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen voor uw kind. Bovendien is de vitamine ontwikkeld in de vorm van een kauwtablet met een natuurlijke zoete smaak, zodat deze gemakkelijk door uw kind kan worden geconsumeerd.

Shop gerelateerd aan vitamine D kind

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vitamine D kind’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.