Skip to content

Vitamine K baby

Vitamine K voor een baby is van essentieel belang voor de gezondheid van het pasgeboren kind. Dit heeft te maken met het effect van de vitamine op de bloedstolling. Maar waarom vitamine K aan baby? Waarom geen vitamine K baby? Waarom vitamine K tot 12 weken? Hoe lang vitamine D en K baby? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die behoren tot vitamine k baby.

Waarom vitamine K aan baby?

Vitamine K is onmisbaar voor elke leeftijdsgroep, maar net iets meer voor een pasgeboren baby, omdat zij bij de geboorte een tekort aan vitamine K hebben. Dit komt doordat de voedingsstof tijdens de zwangerschap niet via de placenta aan het ongeboren kind kan worden gegeven. Omdat vitamine K de baby niet bereikt, zal deze een tekort hebben, wat van invloed is op haar of zijn gezondheid. Bovendien heeft de baby in de eerste drie maanden na de geboorte niet genoeg bacteriën in zijn of haar darmen, wat van grote invloed is op de vorming van vitamine K. Deze twee factoren zorgen er dus voor dat er bij baby’s een vitamine K tekort ontstaat.

Vitamine K bij de geboorte baby

Omdat het ongeboren kind geen vitamine K kan krijgen, wordt onmiddellijk na de geboorte een dosis van 100 microgram vitamine K door de verloskundige aan de baby gegeven. Dit voorkomt ernstige bloedingen bij de pasgeboren baby in de eerste week na de geboorte. Na deze periode kan worden geadviseerd de pasgeboren baby een extra dosis van de voedingsstof te geven.

Wanneer geef ik mijn baby vitamine K?

Er zijn verschillende situaties waar het geadviseerd wordt om een pasgeboren kind extra van de voedingsstof te geven:

 

Krijgt uw baby vanaf de geboorte flesvoeding?

Als uw baby vanaf de geboorte flesvoeding krijgt is het niet noodzakelijk om extra vitamine K te geven, omdat flesvoeding rijk is aan vitamine K.

 

Krijgt uw baby vanaf de geboorte borstvoeding?

Als uw baby vanaf de geboorte borstvoeding krijgt is het geadviseerd om uw pasgeboren baby dagelijks 150 microgram vitamine K te geven. Dit doet u vanaf de achtste dag na de geboorte totdat uw baby dertien weken is.

 

Krijgt uw baby een combinatie van flesvoeding en borstvoeding?

Als uw baby vanaf de geboorte een combinatie van borstvoeding en flesvoeding krijgt waarbij de flesvoeding meer dan 500 milliliter is, dan hoeft u geen extra vitamine K te geven. Ook als uw pasgeboren baby jonger is dan dertien weken.

 

Is uw baby eerder dan 37 weken zwangerschap geboren?

Als uw baby te vroeg is geboren, eerder dan 37 weken, is het geadviseerd om uw pasgeboren baby tot dertien weken na de uitgerekende datum (40 weken) de vitamine te geven.

Shop gerelateerd aan vitamine K baby

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vitamine K baby’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.