Vitamine K baby

vitamine k baby

Vitamine K kan voor een baby noodzakelijk zijn vanaf de geboorte, omdat een tekort bij een groot gedeelte van de pasgeboren kinderen voorkomt. Zo zijn er een aantal aspecten waar rekening mee gehouden moet worden bij de dosering van de voedingsstof. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die bij vitamine K voor een baby horen.

In dit artikel

Gezondheidsvoordelen vitamine K

Vitamine K is een van de dertien vitamines die onmisbaar is voor de gezondheid. Het heeft namelijk een ondersteunende functie voor de bloedstolling in het lichaam. Deze bloedstolling is belangrijk om ervoor te zorgen dat een bloeding stopt en de beschadigde bloedvaten zichzelf herstellen. Bij een tekort aan de voedingsstof, is er een grotere kans op ernstige bloedingen. Daarnaast heeft de vitamine ook effect op de botten, doordat het een rol speelt bij de aanmaak van het bot.

Vitamine K voor baby’s

Voor elke leeftijdscategorie is vitamine K onmisbaar, maar voor pasgeboren baby’s net iets meer, omdat deze een vitamine K tekort hebben bij de geboorte. Dit heeft te maken met het feit dat tijdens de zwangerschap de voedingsstof niet via de placenta aan het ongeboren kind gegeven kan worden. Doordat vitamine K niet de baby bereikt, zal het een tekort hebben wat van invloed is op de gezondheid. Daarnaast heeft de baby in de eerste drie maanden na de geboorte niet voldoende bacteriën in zijn of haar darmen, wat een grote invloed heeft op de vorming van vitamine K. Deze twee factoren zorgen er dus voor dat een vitamine K tekort bij baby’s kan optreden.

Dosis bij de geboorte

Doordat het ongeboren kind geen vitamine K binnen kan krijgen, wordt direct na de geboorte door de verloskundige een dosering van 100 microgram vitamine K aan de baby gegeven. Dit voorkomt ernstige bloedingen van de pasgeboren baby in de eerste week ná de geboorte. Na deze periode kan het geadviseerd worden om het pasgeboren kind een extra dosering van de voedingsstof te geven.

Wanneer geef ik mijn baby vitamine K?

Er zijn verschillende situaties waarbij het geadviseerd wordt om een pasgeboren kind extra van de voedingsstof te geven:

 

– Krijgt uw baby vanaf de geboorte flesvoeding?

Als uw baby vanaf de geboorte flesvoeding krijgt is het niet noodzakelijk om extra vitamine K te geven, omdat flesvoeding rijk is aan vitamine K.

 

– Krijgt uw baby vanaf de geboorte borstvoeding?

Als uw baby vanaf de geboorte borstvoeding krijgt is het geadviseerd om uw pasgeboren baby dagelijks 150 microgram vitamine K te geven. Dit doet u vanaf de achtste dag na de geboorte totdat uw baby dertien weken is.

 

– Krijgt uw baby een combinatie van flesvoeding en borstvoeding?

Als uw baby vanaf de geboorte een combinatie van borstvoeding en flesvoeding krijgt waarbij de flesvoeding meer dan 500 milliliter is, dan hoeft u geen extra vitamine K te geven. Ook als uw pasgeboren baby jonger is dan dertien weken.

 

– Is uw baby eerder dan 37 weken zwangerschap geboren?

Als uw baby te vroeg is geboren, eerder dan 37 weken, is het geadviseerd om uw pasgeboren baby tot dertien weken na de uitgerekende datum (40 weken) de vitamine te geven.

Vitamine K2 (MK7)

  • Voor de bloedstolling
  • Hoge dosering
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vitamine K baby’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.