Vitamine vóór, tijdens en na de zwangerschap

 

Er zijn verschillende vitamines en supplementen die belangrijk kunnen zijn voor vrouwen en hun (ongeboren)kind. Al deze vitamines en supplementen hebben ieder hun eigen werking. In deze blog worden de belangrijkste toegelicht en vooral wat hun relatie is met de (aanstaande) moeder.

Vitamine-zwanger-blog-vaud

 

Foliumzuur (vitamine B11)

Foliumzuur maakt deel uit van de B vitamine en is belangrijk voor tijdens de zwangerschap. Foliumzuur draagt namelijk bij aan de groei van het ongeboren kind. Het helpt de ontwikkeling van het zenuwstelsel en het verkleint de kans op aangeboren afwijkingen.

Ondanks dat het voorkomt in ons voedsel, voornamelijk groene groenten, fruit en volkorenproducten, adviseert de gezondheidsraad om daarnaast foliumzuur bij te slikken. Een dosering van 500 mag vanaf het moment dat u zwanger probeert te worden tot de 10e week van de zwangerschap. 

 

Vitamine D

Vitamine D is wederom een hele belangrijke vitamine voor tijdens de zwangerschap. Deze vitamine helpt bij de celdeling en draagt bij aan het behoud van sterke botten. Het lichaam kan vitamine D zelf aanmaken in de huid zodra deze in contact komt met de zon. Echter is het voor vele vrouwen niet prettig om tijdens de zwangerschap in de zon te verblijven, mede door het risico op pigmentatie vlekken. Daarom wordt doorgaans geadviseerd om vitamine D bij te slikken.

 

Alle overige vitamines

Tot slot is het uiteraard belangrijk om gezond te leven, al helemaal tijdens de zwangerschap. Echter is het niet gemakkelijk om van elke vitamines, mineralen en benodigd bouwstoffen binnen te krijgen. Dit heeft er alles mee te maken dat het voedsel dat men consumeert al vaak bewerkt is, waardoor het zijn bouwstoffen veelal verloren is. Wij adviseren u daarom om tijdens uw zwangerschap extra vitamines en mineralen bij te nemen.

 

Multi vitamine Zwanger

De Multi vitamine Zwanger van Vaud is een Multi preparaat speciaal vóór, tijdens en na de zwangerschap. Het bevat alle vitamines, mineralen en bouwstoffen in de juiste hoeveelheid die een ongeboren kind nodig heeft. Bekijk Multivitamine Zwanger hier.

Tip: Schrijf u in voor de nieuwsbrief onderdaan de website en ontvang gratis verzending.

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over vitamines voor, tijdens of na uw zwangerschap? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.