Vitamines vergelijken

 

Dat er een groot verschil zit in vitamines en de variatie hiervan is u wellicht bekend. Maar waarom zijn verschillende vitamines beter dan anderen? In deze blog leest u waar u op moet letten bij het aankopen van uw vitamines, gebaseerd op: prijs, kwaliteit en de dosering.

 

vergelijken-vitamine-blog-vaud

 

Vergelijking goedkope en duurdere vitamines

Er zijn grote verschillen in de prijs die u kunt betalen voor vitamines. Waar sommige vitamines bij de drogist maar een paar euro kosten, kunnen andere merken hier soms wel het drie dubbele voor vragen. Toch wil het niet direct zeggen dat goedkopere vitamines minder goed voor u zijn dan duurdere. Het is belangrijk dat wanneer u de prijs gaat vergelijken let op de kwaliteit en de dosering die een tablet of pil bevat. Deze onderwerpen zullen nader toegelicht worden.

 

Vergelijken kwaliteit vitamines

Tussen vitamines komt vaak kwaliteitsverschil voor. Een vitamine kan synthetisch of natuurlijk worden geproduceerd. Natuurlijk geproduceerd houdt in dat de grondstoffen afkomstig zijn uit een natuurlijk bron. Het verschil met synthetisch is dat de grondstoffen niet natuurlijk zijn. In beide gevallen kan er een kwaliteitsverschil zijn in grondstoffen die worden gebruikt.

Waar veel merken hun vitamines op de een zo goedkoop mogelijke manier laten produceren om de kosten te drukken doen de wat duurdere vitamine merken dat meestal niet. In dit geval gaat het spreekwoord goedkoop is duurkoop dus vaak ook op.

 

Vergelijken dosering vitamines

Vaak is het grootste verschil tussen vitamines de dosering hiervan. Een vitaminepil bestaat meestal uit vitamines, bindmiddel en soms vulstoffen. Bindmiddel is essentieel om de vitamines in een vaste vorm bij elkaar te houden, zonder bindmiddel zou een vitamine uit elkaar vallen.

Daarentegen zijn vulstoffen dat niet, vulstoffen worden in veel gevallen gebruikt om de pil groter te laten lijken. Vulstoffen worden vaak gebruikt bij goedkope vitamines, deze vitamines bevatten een hele lage dosering vitamines en bestaan voornamelijk uit vulstoffen. Wanneer de vulstoffen niet gebruikt zouden worden zou er geen pil overblijven door de lage dosering.

 

Nu vraagt u zich waarschijnlijk af wat een lage of hoge dosering is? Hoe een vitamine een lage dosering kan hebben terwijl de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid aangeeft dat het 100% van de dagelijkse behoefte bevat. Dat leest u hier.

 

Heeft u vragen over hoe u het beste vitamines met elkaar kunt vergelijken? Reageer in de comments of vul het contactformulier in op de website. Wij helpen u graag verder.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.