Vitamines voor het haar

 

Dat vitamines goed zijn voor ons is algemeen bekend, maar wist u ook dat vele vitamines en mineralen van groot belang zijn voor het haar? Een tekort van deze voedingsstoffen kunnen ervoor zorgen dat u dof en beschadigd haar krijgt. In deze blog leest u welke vitamines en mineralen welk effect hebben op het haar.

vitamines voor het haar

Vitamine A

Vitamine A is een belangrijke vitamine voor het haar. Het heeft namelijk een positieve invloed op de hoofdhuid en de haarwortel. Kortom vitamine A is onmisbaar voor het haar.

 

Vitamine C

Eén van de positieve eigenschappen van Vitamine C is dat het menselijk lichaam ijzer beter kan opnemen. IJzer stimuleert de haarvaten en zorgt ervoor dat alle benodigde bouwstoffen in het haar terecht komen. Daarnaast helpt Vitamine C het lichaam om collageen te produceren, wat een essentieel eiwit is voor gezond haar.

 

Vitamine B3 & Biotine

Vitamine B3 en Biotine zijn erg belangrijke vitamines als het neerkomt op haarverlies. Het ondersteunt de bloedsomloop en de gezondheid van de hoofdhuid. Over het algemeen bevorderen deze voedingsstoffen een gezonde celgroei en zijn daarom van belang tegen haaruitval.

 

Aminozuren

Carnitine, cysteïne en taurine zijn aminozuren die het haargroei stimuleren. Deze aminozuren zorgen ervoor dat de bouwstoffen gemakkelijker bij het haar terecht komen en verbeteren hierdoor de conditie van het haar.

 

Foliumzuur

Foliumzuur speelt een belangrijke rol in de bescherming van ons DNA. Daarnaast bevordert het de groei van weefsel in het lichaam en dus ook de groei van het haar. Tevens is foliumzuur ook goed voor de bloedcirculatie en daardoor kunnen belangrijke vitamines en mineralen de haarzakjes bereiken.

 

Selenium en Zink

Selenium en Zink zijn mineralen die noodzakelijk zijn voor de conditie van het haar. Wanneer u een tekort van deze twee mineralen heeft, kan het zorgen tot een vermindering van haargroei en kan het uiteindelijk tot haaruitval leiden.

 

Tip: Hair Support van Vaud

vitamines voor het haar

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over welke vitamines goed zijn voor het haar? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *