Vruchtbaarheidsproblemen man

Vruchtbaarheidsproblemen man: kunnen door verschillende factoren worden veroorzaakt. Zo heeft bijvoorbeeld de kwaliteit van het sperma een grote invloed. Wat zijn precies de oorzaken? Wat zijn de symptomen? En hoe kun je het behandelen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord.

Vruchtbaarheidsproblemen man – wanneer?

Eén op de zes paren slaagt er niet in binnen een jaar zwanger te worden, dan spreken we van vruchtbaarheidsproblemen. In ongeveer 33% van de gevallen ligt de oorzaak bij de vrouw, in ongeveer 33% van de gevallen ligt de oorzaak bij de man en in de overige gevallen heeft de oorzaak te maken met een onbekend probleem. 

Symptomen vruchtbaarheidsproblemen man

Er zijn geen directe symptomen van vruchtbaarheidsproblemen bij mannen behalve het uitblijven van de zwangerschap. De hoeveelheid zaadlozingen of het krijgen van een erectie heeft geen directe invloed op de vruchtbaarheid. Daarentegen is de man meestal niet volledig onvruchtbaar, maar wel minder vruchtbaar. 

Oorzaken vruchtbaarheidsproblemen man

De oorzaken die bij de vruchtbaarheidsproblemen horen kunnen erg uiteenlopen.

 

Verminderde zaadkwaliteit

In de meeste gevallen hebben de problemen te maken met een verminderde kwaliteit van het sperma. De kwaliteit van het sperma heeft onder meer te maken met de beweeglijkheid, hoeveelheid en structuur van de spermacellen.

 

Niet volledig ingedaalde teelballen

Niet volledig ingedaalde teelballen wordt vaak al op jonge leeftijd ontdekt. Een medische ingreep, zoals een operatie, kan dit probleem oplossen. Toch kan de kwaliteit van het sperma na de operatie lager zijn dan gemiddeld.

 

Ontsteking aan de teelballen

Bovendien kan een ontsteking van de testikels permanente schade toebrengen aan het spermatransport. Dit kan worden voorkomen door onmiddellijk een arts te bezoeken voor behandeling wanneer een ontsteking optreedt.

 

Erfelijke factoren

Wanneer een man vruchtbaarheidsproblemen heeft, kunnen erfelijke factoren de oorzaak zijn. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een genetische afwijking dat bij de bevruchting wordt doorgegeven en kan leiden tot het uitsluiten van zwangerschap.

 

Afwezigheid van zaadleiders

De zaadleiders transporteren zaadcellen vanuit de testikels, wat leidt tot een zaadlozing. Wanneer de zaadleiders geheel of gedeeltelijk afwezig zijn, kan dit negatieve gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid van de man.

 

Hormonale afwijking

Het hebben van een hormonale afwijking kan ook van invloed zijn op de verminderde vruchtbaarheid van een man. Dit komt doordat hormonen ervoor zorgen dat zaadcellen worden aangemaakt.

 

Spataderkluuw in de teelballen

Een spataderkluuw in de testikels ontstaat wanneer het bloed uit de testikels niet goed wordt afgevoerd, waardoor een spatader ontstaat. Dit probleem kan operatief worden verholpen.

 

Chemotherapie of bestraling

De effecten van chemotherapie of bestraling kunnen een man minder vruchtbaar of onvruchtbaar maken. Dit komt doordat de behandeling de spermacellen kan aantasten, waardoor de kwaliteit ervan kan verminderen.

Overige factoren

Naast de besproken oorzaken zijn er verschillende andere factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op de vruchtbaarheid van een man:

  • Het gebruik van medicijnen
  • Drugs- en alcoholgebruik
  • Roken van tabak
  • Overgewicht
  • Hoeveelheid zaadlozingen (advies: om de dag)
  • Regelmatig saunabezoek
  • Constante temperatuur boven 35 graden
  • Contact met bestrijdingsmiddelen of zware metalen

Sperm Support: voor de vruchtbaarheid

Sperm Support is een supplement dat speciaal is ontwikkeld voor de vruchtbaarheid van de man. Het beïnvloedt de beweeglijkheid en de kwaliteit van de zaadcellen. Het bevat onder andere zink dat goed is voor de aanmaak van spermacellen en selenium dat bijdraagt aan de mannelijke vruchtbaarheid.

Shop gerelateerd aan vruchtbaarheidsproblemen man

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vruchtbaarheidsproblemen man’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *