Magnesium is een micromineraal dat onwijs belangrijk is voor verschillende processen in het lichaam. Zo heeft het uiteenlopende functies voor de instandhouding van de botten tot een goede werking van het zenuwstelsel. In dit artikel leest u precies waar magnesium goed voor is.

 

1. Draagt bij aan de instandhouding van sterke botten

Magnesium is goed voor onze botten en hiermee het skelet. Dit heeft te maken met het feit dat magnesium vitamine D omzet in een actieve vorm voor de opname van calcium in de botten.

 

2. Is goed voor het celdelingsproces

Het mineraal is betrokken bij het celdelingsproces in het lichaam. Zo heeft het invloed op de groei van de cellen en de celdeling. Daarnaast zorgt het mede voor bescherming van celmembranen, de aanmaak van verschillende hormonen en de verbinding voor eiwitten.

 

3. Helpt bij het opbouwen van (lichaams)eiwit

Zoals eerder genoemd is magnesium goed voor het opbouwen van lichaamseiwitten. Eiwitsynthese is de manier hoe eiwitten in ons lichaam worden aangemaakt. Eiwitten zijn weer belangrijk voor de spieren, daarom wordt magnesium veelal gebruikt door sporters.

 

4. Draagt bij tot een goede electrolytenbalans

Magnesium helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam. Deze balans wordt het electrolytenbalans genoemd.

 

5. Bevordert de energiestofwisseling

Magnesium heeft de eigenschap om energie vrij te maken uit vetten, koolhydraten en eiwitten in eten en drinken. Dit zorgt ervoor dat men energie heeft om activiteiten te doen.

 

6. Is van belang voor het behoud van sterke tanden

De werking van dit proces heeft de zelfde achterliggende gedachten als de instandhouding voor de botten. Dit komt omdat het beiden invloed heeft op de opname van calcium.

 

waar is magnesium goed voor?

 

7. Goed voor het geheugen

Het mineraal heeft een positieve invloed op verschillende psychologische functies. Zo is het goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen.

 

8. Is goed voor de werking van de spieren

Het draagt bij aan de vorming van sterke en soepele spieren. Dit is wellicht ook wel het bekendste effect dat het met zich mee draagt.

 

9. Helpt bij vermoeidheid/moeheid

Eén van de vele voordelen dat het mineraal met zich mee brengt is dat het helpt bij vermoeidheid. Dit komt omdat het gebrek aan energie kan verminderen. Daarnaast draagt het bij aan het gevoel van fitheid.

 

10. Heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel

De reden waarom magnesium goed is voor het zenuwstelsel, is omdat het een rol speelt bij de prikkeloverdracht van de zenuwen in het lichaam

 

Waar is magnesium goed voor?

Kortom, het heeft een breed aspect aan positieve aspecten die het kan bijdragen aan het lichaam. Een algemene ondersteuning van magnesium kan daarom voor vele geen kwaad. Bekijk Magnesium Citraat van Vaud hier.

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp? Laat het ons gerust weten.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.