Skip to content

Waar is visolie goed voor?

Waar is visolie goed voor? Het is algemeen bekend dat de vetzuur goed is voor het lichaam, maar wat het precies doet is voor veel mensen onbekend. Want wat zijn de voordelen van visolie? Op welke aspecten van de gezondheid heeft het effect? En wat doet het precies? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Wat is visolie?

Visolie is olie dat uit vis wordt gewonnen en verwerkt in de vorm van een supplement. Deze olie wordt voornamelijk gewonnen uit vette vis, zoals: makreel, zalm, haring, ansjovis en tonijn. De reden hiervoor is dat de voedingsstoffen in deze olie onmisbaar zijn voor de gezondheid. Het is zo dat de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) iedereen adviseert om een visolie supplement te gebruiken wanneer je minder dan 1-2 keer per week vette vis eet.

Waar is visolie goed voor?

Visolie is goed voor verschillende aspecten van de gezondheid. Zo heeft het effect op de hersenen, gemoedstoestand, spieren, veroudering en het hart. De verschillende gezondheid voordelen van visolie worden besproken.

 

Voor de hersenen

Ten eerste is visolie goed voor het functioneren van de hersenen. Zo heeft de voedingsstof docosahexaeenzuur (DHA) in visolie effect op het goede verloop van de hersenfuncties, bijvoorbeeld bij: leerprestaties, geheugen, concentratie, gemoedstoestand en geestelijke balans. Dit geldt voor volwassenen en kinderen. Visolie draagt namelijk bij aan de groei van de hersenen bij kinderen, wat invloed heeft op de ontwikkeling van het geheugen.

 

Goed voor het hart

Daarnaast zijn vetzuren goed voor het hart en de bloedvaten. Dat is wellicht het bekendste voordeel van de voedingsstoffen eicosapentaeenzuur en docosahexaeen-zuur (epa/dha) in visolie. De reden waarom visolie goed is voor het hart en de bloedvaten, is omdat het effect heeft op het verhogen van het goede HDL cholesterol en het verlagen van het slechte LDL cholesterol. Deze balans van de cholesterol zorgt voor een positieve invloed op de gezondheid van het hart.

 

Preventief bij depressies en angst

Ook is het preventie voorkomen van depressies en angst een voordeel voor de gezondheid. De voedingsstoffen in visolie hebben namelijk effect op de ervaring van prikkels en hoe deze verwerkt worden door het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de kans op een depressie of angst afneemt.

 

Voor het gezichtsvermogen

Daarnaast levert de voedingsstof docosahexaeenzuur (DHA) in visolie, een bijdragen aan het gezichtsvermogen. Het ondersteunt de conditie van de ogen waardoor men scherp kan zien. Dit heeft te maken met het feit dat het een grote invloed heeft op het functioneren van het netvlies, een groep cellen in de ogen die zien mogelijk maken.

 

Opbouw van spieren

Tevens hebben de vetzuren effect op het herstel en opbouw van de spieren. Dit proces kan essentieel zijn na een intensieve training waardoor de spieren juist zijn afgebroken. Het is dan ook niet zonder reden dat visolie veel gebruikt wordt door mensen die fanatiek sporten en het wordt gezien als een sportsupplement.

 

Tegen veroudering

Tot slot hebben de voedingsstoffen effect op het verouderingsproces in een positieve vorm. Het gaat namelijk het verouderingsproces tegen omdat het invloed heeft op de gezondheid en conditie van de cellen en weefsels in het lichaam. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmend effect wat ervoor zorgt dat ontstekingen minder snel opspelen.

Shop gerelateerd aan visolie

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Waar is visolie goed voor?’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.