Waar is visolie goed voor?

Waar is visolie goed voor

Waar is visolie goed voor? Het is een veel gestelde vraag bij het ontzettend populaire supplement. Zo is het algemeen bekend dat het goed is voor het hart, maar wat zijn de overige voordelen? In dit artikel wordt antwoord gegeven op verschillende vragen die bij dit onderwerp horen.

In dit artikel

Wat is visolie precies?

Visolie is de gewonnen olie uit vis dat verwerkt wordt in de vorm van een supplement. Deze olie wordt voornamelijk gewonnen uit vette vis, zoals: makreel, zalm, haring, ansjovis en tonijn. De reden hiervoor is dat de voedingsstoffen die in deze olie voorkomen onmisbaar zijn voor de gezondheid. Het is zo dat de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) iedereen adviseert om een visolie supplement te gebruiken wanneer je minder dan 1-2 keer per week vette vis consumeert.

Voordelen visolie:

Visolie heeft verschillende gezondheid voordelen op het lichaam, maar waar is visolie echt goed voor? Zo zijn er zes aspecten voor de fysieke en lichamelijke gezondheid waar de vetzuren effect op hebben:

 

Voor de hersenen

Ten eerste is visolie goed voor het functioneren van de hersenen. Zo heeft de voedingsstof docosahexaeenzuur (DHA) in visolie effect op het goede verloop van de hersenfuncties, bijvoorbeeld bij: leerprestaties, geheugen, concentratie, gemoedstoestand en geestelijke balans. Dit geldt voor volwassen, maar ook voor kinderen. Visolie draagt namelijk bij aan de groei van de hersenen bij kinderen wat invloed heeft op de ontwikkeling van het geheugen.

 

Goed voor het hart

Daarnaast zijn vetzuren goed voor het hart en de bloedvaten. Dat is wellicht het bekendste voordeel van de voedingsstoffen eicosapentaeenzuur en docosahexaeen-zuur (epa/dha) in visolie. De reden waarom visolie goed is voor het hart en de bloedvaten, is omdat het effect heeft op het verhogen van het goede cholesterol HDL en het verlagen van het slechte cholesterol LDL. Deze balans van het cholesterol zorgt voor een positieve invloed op de gezondheid van het hart.

 

Preventief bij depressies en angst

Ook is het preventie voorkomen van depressies en angst een voordeel voor de gezondheid. De voedingsstoffen in visolie hebben namelijk effect op de ervaring van prikkels en hoe deze verwerkt worden door het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de kans op een depressie of angst afneemt.

 

Voor het gezichtsvermogen

Daarnaast levert de voedingsstof docosahexaeenzuur (DHA) in visolie, een bijdragen aan het gezichtsvermogen. Het ondersteunt de conditie van de ogen waardoor men scherp kan zien. Dit heeft te maken met het feit dat het een grote invloed speelt bij het functioneren van het netvlies, een groep cellen in de ogen die zien mogelijk maakt.

 

Opbouw van spieren

Tevens hebben de vetzuren effect op het herstel en opbouw van de spieren. Dit proces kan essentieel zijn na een intensieve training waardoor de spieren juist zijn afgebroken. Het is dan ook niet zonder reden dat visolie veel gebruikt wordt door mensen die fanatiek sporten en wordt gezien als een sportsupplement.

 

Tegen veroudering

Tot slot hebben de voedingsstoffen effect op het verouderingsproces in een positieve vorm. Het gaat namelijk het verouderingsproces tegen omdat het invloed heeft op de gezondheid en conditie van de cellen en weefsels in het lichaam. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmend effect wat ervoor zorgt dat ontstekingen minder snel opspelen.

Omega 3 Visolie

  • Voor het hart
  • Ondersteunt de gezondheid
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Waar is visolie goed voor?’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.