Dat vitamine C goed voor ons is, is bekend. Zo weten vele dat vitamine C een positieve invloed heeft op het immuunsysteem en hiermee de weerstand. Daarnaast zijn er veel factoren waar de vitamine ook een bijdrage aan levert in het lichaam maar die minder bekend zijn.

 

Waar is vitamine C precies goed voor?

 

 1. Bloedvaten. De vitamine draagt bij aan de vorming van collageen wat belangrijk is voor de conditie van de bloedvaten in het lichaam.
 2. Botten/collageen bot. Het speelt een rol bij de vorming van botten en zorgt ervoor dat botten sterk blijven.
 3. Energie. Vitamine C helpt energie vrij/los te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Hierdoor ondersteunt het de energiestofwisseling.
 4. Huid. Het is van belang voor de vorming van collageen, dat helpt om de huid (van binnenuit) te versterken
 5. IJzer. De vitamine is goed voor het ijzergehalte in het bloed.
 6. Immuunsysteem. Zorgt mede voor de normale werking van het immuunsysteem en hiermee de weerstand van het lichaam.
 7. Mond en gebit. Het is van belang voor de opbouw van sterke tanden en hiermee het gebit.
 8. Oxidatieve schade. Vitamine C helpt het (natuurlijk) afweersysteem van de lichaamscellen. Hierdoor worden gezonde cellen en weefsels beschermt.
 9. Psychologische functie. Het is goed voor de gemoedstoestand, de leerprestaties, het concentratievermogen en het geheugen.
 10. Regeneratie vitamine E. Het werkt als anti-oxidant voor vitamine E en brengt deze weer in een actieve/werkende vorm.
 11. Vermoeidheid. De vitamine heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid. Daarom wordt het gebruikt bij moeheid en futloosheid.
 12. Zenuwstelsel. Het heeft een gunstige invloed op de werking van het zenuwstelsel.

*Alle gemaakte gezondheidsclaims zijn EFSA goed gekeurd. 

 

Vitamine C - Vaud

Bekijk Vitamine C van Vaud hier.

 

Effect op de weerstand

Nu we de effecten hebben besproken rondom de bekendste vitamine voor uw gezondheid, het belangrijkste effect tijdens deze periode het effect van vitamine C op de weerstand. In dit artikel leest u een duidelijke uitleg en korte video.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

1 Reactie

 1. Top en leerrijk artikel. Ik probeer zoveel mogelijk te koken met groenten die Vitamine C bevatten. Vroeger leed ik aan een tekort aan Vitamine C en voelde ik me echt slecht. Mijn huid zag er ook veel ouder dan normaal uit. Nu voel ik me veel beter. Ik probeer huidverzorgingsproducten met Vitamine C te gebruiken, veel groenten en fruit die Vitamine C bevatten te eten en indien nog aan te vullen met een supplement.

  Met vriendelijke groet,

  Anke


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *