vitamine c goed voor
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Waar is vitamine C goed voor? Vele weten dat de vitamine een positieve invloed heeft op het immuunsysteem, maar zijn niet bekend met alle gezondheidsvoordelen. In dit artikel worden alle wetenschappelijk bewezen voordelen van de vitamine besproken.

Vitamine C is goed voor:

 

Bloedvaten

Vitamine C is goed voor de vorming van collageen in het lichaam. Dit collageen zorgt voor een goede conditie van de soepelheid van de aderen, de conditie van de bloedvaten en de sterkte van de vaatwanden.

 

Voor botten

Ook heeft vitamine C effect op de vorming van collageen in de botten. Dit zorgt voor het behoudt van sterke botten en voor de aanmaak ervan. Daarnaast heeft het ook effect op de vorming van het kraakbeen, wat ervoor zorgt dat bewegingen soepel blijven verlopen.

 

Energie

Vitamine C is goed voor het activeren van natuurlijke energie in het lichaam. Het helpt namelijk om energie vrij te maken uit de voeding (vetten, koolhydraten, eiwitten), wat de stofwisseling van de cellen stimuleert.

 

De huid

Daarnaast is vitamine C ook goed voor de huid. Het draagt namelijk bij aan de vorming van collageen wat zorgt voor een goede conditie en versteviging van de huid. Het ondersteunt het bindweefsel en daardoor wordt de huid verstevigd.

 

IJzergehalte

Ook heeft het effect op het ijzergehalte in het bloed. Het zorgt er namelijk voor dat het ijzer uit voeding wordt opgenomen en ondersteunt op die manier de juiste waardes in het bloed.

 

De weerstand

Het bekendste aspect van vitamine C, is het effect op de weerstand en het immuunsysteem. Zo heeft vitamine C een zeer positieve invloed op de werking van het immuunsysteem dat belangrijk is om het lichaam gezond te houden.

 

Mond en gebit

Vitamine C is zeer belangrijk voor de gezondheid van de mond en het gebit. Het heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid van het tandvlees, de sterkte ervan en conditie van de tanden.

 

Bescherming cellen en weefsels

Daarnaast is vitamine C goed voor de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Deze schade ontstaat onder anderen door luchtvervuiling en UV-straling. Hierdoor worden de cellen beter beschermt tegen invloeden van buitenaf.

 

Psychologische functies

Ook is de vitamine erg belangrijk voor de psychologische functies. Zo is het goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen, het geheugen, de leerprestaties en de geestelijke energie.

 

Werking van vitamine E

Vitamine E is een onmisbare vitamine voor de gezondheid, alleen verliest vaak zijn werking in het lichaam. Vitamine C ondersteunt vitamine E om weer actief te worden en ondersteunt deze instandhouding.

 

Bij vermoeidheid

Vitamine C helpt om vermoeidheid te verminderen en kan helpen bij gebrek aan. Het ondersteunt bij futloosheid, moeheid en vermoeidheid.

 

Het zenuwstelsel

Tot slot heeft vitamine C effect op het zenuwstelsel. Het heeft namelijk een positieve invloed op het functioneren van de zenuwen in het lichaam.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

1 Reactie

  1. Top en leerrijk artikel. Ik probeer zoveel mogelijk te koken met groenten die Vitamine C bevatten. Vroeger leed ik aan een tekort aan Vitamine C en voelde ik me echt slecht. Mijn huid zag er ook veel ouder dan normaal uit. Nu voel ik me veel beter. Ik probeer huidverzorgingsproducten met Vitamine C te gebruiken, veel groenten en fruit die Vitamine C bevatten te eten en indien nog aan te vullen met een supplement.

    Met vriendelijke groet,

    Anke


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *