Waar is vitamine C goed voor?

Waar is vitamine C goed voor? Het is algemeen bekend dat vitamine C bijdraagt aan veel processen in het lichaam. Maar waar is vitamine C precies goed voor? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Vitamine C is goed voor?

Bloedvaten

Vitamine C is goed voor de vorming van collageen in het lichaam. Dit collageen zorgt voor de gladheid van de aderen, de conditie van de bloedvaten en de sterkte van de vaatwanden.

 

Voor botten

Vitamine C heeft ook een effect op de vorming van collageen in de botten. Dit zorgt voor het behoud van sterke botten en de aanmaak ervan. Daarnaast heeft het ook effect op de vorming van kraakbeen, wat ervoor zorgt dat bewegingen soepel blijven verlopen.

 

Energie

Vitamine C is goed voor het activeren van de natuurlijke energie in het lichaam. Het helpt namelijk energie vrij te maken uit voedsel (vetten, koolhydraten, eiwitten), waardoor het metabolisme van de cellen wordt gestimuleerd.

 

De huid

Daarnaast is vitamine C ook goed voor de huid. Het draagt bij aan de vorming van collageen, wat de huid in goede conditie houdt en haar steviger maakt. Het ondersteunt het bindweefsel en daardoor wordt de huid verstevigd.

 

IJzergehalte

Het heeft ook een effect op het ijzergehalte in het bloed. Het zorgt ervoor dat ijzer uit voeding wordt opgenomen en ondersteunt zo de juiste waarden in het bloed.

 

De weerstand

Het meest bekende aspect van vitamine C, is het effect op de weerstand en het immuunsysteem. Zo heeft vitamine C een zeer positieve invloed op de werking van het immuunsysteem wat belangrijk is om het lichaam gezond te houden.

 

Mond en gebit

Vitamine C is zeer belangrijk voor de gezondheid van de mond en het gebit. Het heeft namelijk een positieve invloed op de gezondheid van het tandvlees, de sterkte ervan en de conditie van de tanden.

 

Bescherming cellen en weefsels

Vitamine C is ook goed voor de bescherming van cellen en weefsels tegen oxidatieve schade. Deze schade wordt onder andere veroorzaakt door luchtvervuiling en Uv-straling. Hierdoor zijn de cellen beter beschermd tegen invloeden van buitenaf.

 

Psychologische functies

De vitamine is ook erg belangrijk voor psychologische functies. Het is goed voor de gemoedstoestand, concentratie, geheugen, leerprestaties en mentale energie.

 

Werking van vitamine E

Vitamine E is een onmisbare vitamine voor de gezondheid, alleen verliest het vaak zijn werking in het lichaam. Vitamine C ondersteunt vitamine E om weer actief te worden en ondersteunt het onderhoud.

 

Bij vermoeidheid

Vitamine C helpt vermoeidheid te verminderen en kan helpen bij een gebrek. Het ondersteunt bij lusteloosheid, vermoeidheid en moeheid.

 

Het zenuwstelsel

Tenslotte heeft vitamine C een effect op het zenuwstelsel. In feite heeft het een positieve invloed op de werking van de zenuwen in het lichaam.

Shop gerelateerd aan vitamine C

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Waar is vitamine C goed voor?’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

1 Reactie

  1. Top en leerrijk artikel. Ik probeer zoveel mogelijk te koken met groenten die Vitamine C bevatten. Vroeger leed ik aan een tekort aan Vitamine C en voelde ik me echt slecht. Mijn huid zag er ook veel ouder dan normaal uit. Nu voel ik me veel beter. Ik probeer huidverzorgingsproducten met Vitamine C te gebruiken, veel groenten en fruit die Vitamine C bevatten te eten en indien nog aan te vullen met een supplement.

    Met vriendelijke groet,

    Anke


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *