Zink is een micromineraal dat onwijs belangrijk is voor verschillende processen in het lichaam. Zo heeft het uiteenlopende functies van de instandhouding van de botten tot een bijdragen aan het gezichtsvermogen. In dit artikel leest u precies waar zink goed voor is. Alle gemaakte claims zijn goedgekeurd door de NVWA.

 

1. Voor het behoud van een gezonde huid

Een gezonde huid begint van binnenuit, dit is een veel gehoord gezegde. Echter geven weinig mensen hier gehoor aan. Veel mensen gebruiken verschillende huidverzorgende producten en vinden het raar dat hun huid ongezond blijft. De oorzaak hiervoor ligt bij de slechte verzorging van binnen. Zink levert namelijk een bijdrage aan het gezond houden van de huid en voedt de huid van binnenuit.

 

2. Voor het behoud van sterke botten

Zink draagt bij tot de instandhouding van normale botten en is van belang voor de samenstelling. Daarnaast speelt het een rol bij de bot aanmaak en is het goed voor het skelet. Het is zelfs zo dat 85% van het zink in het lichaam zich bevindt in botten en spieren.

 

3. Goed voor het celdelingsproces

Het mineraal speelt een grote rol in het celdelingsproces. Draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels en aan het proces van cel vernieuwing.

 

4. Goed voor de concentratie en het geheugen

Zink is voor veel dingen goed, het wordt ook veel gebruikt voor men die een heldere geest willen behouden. Het helpt bij geestelijke druk en inspanning en draagt bij aan een normaal geheugen, leervermogen, concentratie en intelligentie.

 

5. Draagt bij tot een normale eiwitsynthese

Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese en speelt een rol bij de normale opbouw en afbraak van koolhydraten, vetten, eiwitten en DNA.

 

6. Goed voor het gezichtsvermogen

Het mineraal heeft meerdere positieve eigenschappen voor het gezichtsvermogen. Het ondersteunt de conditie van het oog en om scherp te blijven zien in het donker.

 

waar is zink goed voor?

 

7. Voor het behoud van glanzend haar

Zink is goed voor uw haar, het draagt bij aan normale haargroei en houdt uw haren sterk.

 

8. Draagt bij aan een normale hormoonhuishouding

Het mineraal draagt bij tot de instandhouding van normale testosterongehalten in het bloed.

 

9. Ondersteunt de afweer van het lichaam

Een goed immuunsysteem is erg belangrijk voor het lichaam. Zink heeft een positieve invloed op het immuunsysteem  en ondersteunt de afweer van het lichaam.

 

Calcium, Magnesium, Zink van Vaud hier.

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *