Wat is Curcuma? Oorspronkeijk komt Curcuma, ook wel bekend als Kurcuma, uit India en wordt het gewonnen uit de wortel Curcuma Longa. De meeste mensen kennen Curcuma als het gele kruid, kleur- of smaakmaker. Desondanks is het gele kruid de afgelopen jaren beter bekend geworden als supplement, dankzij de vele voordelen die het met zich mee brengt is het erg populair geworden.

 

Voordelen van Curcuma

Het kruid heeft meerdere positieve eigenschappen op het menselijk lichaam. De geneeskrachtige werking van deze wortel toegeschreven aan de gele kleurstof Curcumine. Het is een actief ingrediënt dat vele voordelen heeft:

  • Remt ontstekingen
  • Antioxidanten werking
  • Beschermt de lever tegen gifstoffen
  • Verhoogt de weerstand
  • Bezit de eigenschapen die pathogenen, zoals virussen en bacteriën bestrijdt
  • Het kan ondersteuning bieden bij veel voorkomende kwalen
  • Tot slot is het een vellig product voor de gezondheid van de mens

 

Curcuma als supplement

Het ingrediënt wordt slecht opgenomen in het lichaam, dat is ook de reden waarom het als kruid tijdens het avondeten nauwelijks effect heeft op de gezondheid. Wanneer het gele kruid als supplement wordt gebruikt is het belangrijk om op een paar aspecten te letten. Let op de volgende drie punten:

  1. Dosering, kies een supplement met een hoge dosering, het lichaam heeft al moeite met het opnemen van Curcuma. Een lage dosering zal minimale resultaten behalen.
  2. Opname, kies voor een goede opname. Het lichaam kan het kruid lastig opnemen, keuze uit een essentiële olie of zwarte peper kan de opname van het supplement door het lichaam aanzienlijk verbeteren.
  3. Concentratie, kies voor een hoge concentratie van meer dan 95%.

curcuma-forte-vaud

 

Tip: Curcuma Forte van Vaud heeft een goede dosering en is gemengd met Orthosiphon voor een krachtige combinatie goede opname. Tevens helpt deze combinatie bij gewichtsverlies en 100% plantaardig.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over dit onderwerp of over het product? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *