Wat is de juiste hoeveelheid vitamine?

 

Om duidelijk te krijgen wat de juist hoeveelheid vitamine of supplementen zijn die u mag innemen, wordt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ook wel ADH of RI genoemd toegelicht in deze blog. Daarnaast worden er verschillen in dosering uitgelegd.

 

wat-is-de-juiste-hoeveelheid-vitamine-Vaud-blog

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) (RI) vitamines en supplementen

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van vitamines en supplementen staat aangegeven op het etiket van het product. Dit laat zien hoeveel u van een vitamine of supplementen mag innemen. Daarentegen geeft dit meestal niet een beeld van de werkelijkheid. Dit komt omdat hier geen richtlijnen voor zijn. Ieder merk mag zelf bepalen wat de ADH van vitamines en supplementen zijn.

 

Bij veel vitamine huismerken staat op het etiket dat het product 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bevat. Terwijl de dosering in het product erg laag is. Veel merken mogen wettelijk gezien de ADH zelf bepalen bij sommige producten omdat er geen duidelijk richtlijnen zijn, er is alleen een minimale ondergrens bepaald. Dit komt doordat er gewoon weg nog te weinig onderzoeken zijn verricht.

 

Dosering ucg mcg

Een dosering bestaat uit het gewicht van de vitamine waar het overgaat. Dat veel goedkope producten een lage dosering bevatten is voor vele duidelijk. Ieder merk mag namelijk zelf bepalen wat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine is. Hiermee kan de consument worden voorgelogen. Waar het etiket aangeeft dat een vitaminepil bijvoorbeeld 100mcg bevat en daarmee ook 100% van de ADH voldoet, is dit in werkelijkheid schijn. 100mcg is zo’n dusdanig lage dosering dat de vitaminepil voornamelijk vulstoffen bevat en u dus gebakken lucht koopt.

Het is daarom goed te weten wat u koopt. Veel goedkope vitamines en supplementen bevatten op het eerste gezicht een hoge dosering van bijvoorbeeld 100mcg. Om een beeld te schetsen; 100mcg is 0,1mg.

 

“Goedkoop is duurkoop”

 

Het is daarentegen ook mogelijk om te veel van een vitamine in te nemen en dat kan schadelijk zijn. Het is daarom raadzaam om zelf te controleren wat een goede dosering is voor u, hierdoor neemt het risico om een te grote hoeveelheid vitamine binnen te krijgen af.

 

TIP: Alle Vaud producten hebben een hoge verantwoorde dosering, wanneer u het geadviseerde dagelijks gebruik niet overschrijdt kunt u niet te veel innemen.

 

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.