Het onderwerp weerstand, ofwel het immuunsysteem, komt tegenwoordig dagelijks ter spraken. Echter kan er nog wat verwarring ontstaan, omdat de werking ervan en hoe het ons lichaam beschermt, voor vele niet precies duidelijk is. In dit artikel leest u precies wat de weerstand is, wat het doet en hoe het u gezond houdt.

 

Verschil weerstand en immuunsysteem

Vele denken dat er een verschil is tussen de weerstand en het immuunsysteem, echter is dit niet waar. De weerstand is een andere benaming voor het immuunsysteem. De term ‘weerstand’ wordt echter vaker in de volksmond gebruikt, terwijl het ‘immuunsysteem’ vaker gebruikt wordt bij het verstrekken van medische informatie.

 

Weerstand werkt als een schild

De weerstand is als het ware een schild dat uw lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf. Deze invloeden worden ook wel als indringers gezien en kunnen we onderverdelen in:

Dit afweersysteem is onwijs complex en werkt dan ook nauw samen met verschillende organen om deze indringers buiten te houden. Op het moment dat dat niet gebeurt, wordt uw lichaam blootgesteld aan deze ziekteveroorzakers en andere schadelijke stoffen.

 

 

 

 

Noodzakelijk voor uw gezondheid

De weerstand is onwijs belangrijk voor uw gezondheid. Het is namelijk zo dat hoe hoger uw weerstand is des te beter u beschermt bent tegen deze indringers die u ziek kunnen maken.

 

Verzwakte weerstand 

Wanneer u een verzwakte weerstand heeft neemt de mate van bescherming tegen ziektekiemen af. Hierdoor is de kans dat u last krijgt van een griep of verkoudheid groter. Het is daarom erg belangrijk om uw weerstand te ondersteunen. Echter kunnen verschillende factoren het immuunsysteem onderdrukken, zoals: slechte levensstijl, bepaalde medicatie of onderliggende ziekte. Voor deze groep is het extra belangrijk om de weerstand te ondersteunen.

Wat is de weerstand (immuunsysteem)?

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over dit onderwerp? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.