De ‘R’ zit in de maand en dat betekent dat eenieder zijn weerstand moet ondersteunen. De dagen worden korter en het wordt een stuk kouder. Deze factoren zorgen er mede voor dat veel mensen verkouden en grieperig worden. In deze blog wordt toegelicht welke vitamine mede zorgt voor een goede weerstand.

 

Vitamine C

Om mee te beginnen zorgt vitamine C mede voor een goede weerstand. Vitamine C is een wateroplosbare vitamine en zit in groente en fruit. Echter is het belangrijk om op te passen wanneer men groente kookt. Om vitamine C te behouden in het voedsel is het belangrijk om het niet te lang te koken, hierdoor verliest de groente veel vitamine C. Gebruik dan vitamine C van Vaud deze zorgt mede voor een goede weerstand.

 

Vitamine D

Vervolgens zorgt vitamine D mede voor een goede weerstand. Vitamine D is een vet oplosbare vitamine en wordt onder invloed van zonlicht in de huid aangemaakt. Het is dus belangrijk om genoeg bloot gesteld te worden aan de zon. Dit is vaak niet mogelijk omdat men niet genoeg buiten komt en daarnaast is de zon niet sterk genoeg in de maanden waar een ‘R’ in voorkomt. Daarom wordt er geadviseerd om vitamine D in die maanden bij te slikken in de vorm van een supplement.

 

Vitamine B6 & B12

Daarnaast zorgen de vitamine B6 en B12 mede voor een goede weerstand. Beide vitamines zijn wateroplosbaar en zijn te vinden in vlees en zuivelproducten. Veganisten kunnen snel een tekort aan vitamine B12 krijgen omdat zij helemaal geen dierlijke producten consumeren. Vitamine B6 en B12 behoren beide tot het vitamine B-complex en ondersteunt het immuunsysteem.

 

Zink

Tot slot zorgt het mineraal Zink ook mede voor een goede weerstand en ondersteunt het de afweer van het lichaam. Zink komt voornamelijk voor in vlees, vis, zuivel, bruinbrood, rijst en peulvruchten. Toch kan het goed zijn om Zink bij te nemen in de vorm van een supplement.

 

Tip: Bekijk alle vitamines en supplementen die uw weerstand kunnen ondersteunen.

 

Heeft u nog vragen op opmerkingen over het onderwerp of over het product? Laat het ons gerust weten.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.