Welke vitamines heb ik tijdens de winter nodig? Het is één van de meest gestelde vragen. Dit heeft ermee te maken dat uw gezondheid vaak op de proef wordt gesteld tijdens de koude en donkere dagen. Het is daarom belangrijk om uw lichaam voldoende te ondersteunen, juist nu. Denk bijvoorbeeld aan de innamen van de juiste voedingstoffen in de vorm van vitamines tijdens de wintermaanden.

 

Vitamine D

Vitamine D staat ook wel bekend als de zonlicht vitamine. Juist omdat u tijdens de winterperiode meestal onvoldoende in contact komt met de zon, hebben vele een tekort aan vitamine D. Terwijl de effecten hiervan op de gezondheid onmisbaar zijn. Zo heeft het onder anderen invloed op uw weerstand, celdeling en spieren.

 

Vitamine B

Wellicht is deze minder voor de hand liggend om een extra dosering van bij te nemen, maar vitamine B heeft een breed scala aan positieve invloeden op uw gezondheid. Eén daarvan is het effect op de psychologische functies, zoals: de gemoedstoestand, het concentratievermogen, de leerprestaties en het geheugen. Dit zijn factoren die bij vele ondersteuning kunnen bieden tijdens de winterperiode.

 

Vitamine C

Deze voedingsstof is natuurlijk onmisbaar in deze opsomming over welke vitamines nodig zijn tijdens de winter. Deze staat namelijk veelal bekend om zijn werking op het immuunsysteem en hiermee de weerstand. Dit is precies één van de aspecten die juist dan extra ondersteuning kan gebruiken. Daarnaast kan u nooit te veel van deze vitamine nemen, dit komt omdat het een water oplosbare soort is.

 

Magnesium

Magnesium bevordert onder andere de energiestofwisseling in het lichaam. Hierdoor wordt de natuurlijke energie in het lichaam geactiveerd. Deze mineraal is dan ook belangrijk tijdens de wintermaanden omdat vele dan last hebben van futloosheid en vermoeidheid. Daarnaast heeft magnesium nog vele positieve effecten.

 

Zink

Net als vitamine B heeft zink een grote invloed op de cognitieve functies. Het draagt onderanderen bij aan het behouden van een heldere geest. Dit is een van de factoren waar men mee te maken heeft tijdens de koude periode van het jaar.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over welke vitamines u nodig heeft tijdens de winter? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

1 Reactie

  1. You have mentioned very interesting details! ps decent site. Fifine Erick Bradlee


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.