Allergische reactie op de huid

Allergische reactie huid

Een allergische reactie op de huid? Het kan een ieder overkomen die overgevoelig is voor een bepaalde stof, met verschillende klachten tot gevolg. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die horen bij het hebben van een allergische reactie.

In dit artikel

Wat is een allergische reactie?

Een allergische reactie op de huid is de afweer van het lichaam voor een bepaalde stof waar u allergisch voor bent, dit veroorzaakt de allergische reactie. De meest voorkomende allergische reacties hebben betrekking op pollen, insectenbeten, huisstofmijt, enzovoorts. Deze stoffen worden allergenen genoemd, omdat ze een allergische reactie triggeren. Deze reactie uit zich voornamelijk op de huid in de vorm van jeuk, schilfers, bultjes, roodheid of eczeem.

Hoe ontstaat een allergische reactie op de huid?

Op het moment dat u voor iets allergisch bent, bent u al op een eerder moment in contact geweest met het desbetreffende allergeen. Uw lichaam geeft namelijk een reactie op het indringende allergeen in de vorm van de eerder genoemde symptomen. Deze herkenning van het lichaam wordt sensibilisatie genoemd.

Een allergie kan op ieder moment ontwikkelen. Iets waar u vroeger niet allergische voor was kan nu wel een allergische reactie opwekken, en andersom. Toch zijn er een aantal factoren die de trigger van het allergeen kunnen versterken, zoals: erfelijkheid, levensstijl, persoonlijke hygiëne, bepaald voedsel, cosmetische producten, insecten, de vacht van dieren of stofdeeltjes in de lucht zoals bij hooikoorts.

Behandeling allergische reactie

Er zijn verschillende behandelingen voor een allergische reactie op de huid:

  • Bij een allergische reactie op de huid kan op advies van een huisarts of dermatoloog medicatie voorgeschreven worden om zo de klachten te verhelpen. Daarnaast kan een apotheker medicatie adviseren zonder voorschrift.
  • Naast medicatie is het belangrijk om de huid zowel inwendig als uitwendig te ondersteunen. Bij uitwendige huidverzorging is het belangrijk om parfum en kleurstoffen vrije producten te gebruiken. Daarnaast is inwendige huidverzorging belangrijk om de juiste voedingsstoffen tot u te nemen voor de verzorging van binnenuit.

Skin Protect

  • Voor huid bescherming
  • Hersteld cellen en weefsels
  • Voor hormonale balans
  • 100% GMO vrij
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Allergische reactie huid’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.