collageen bijwerkingen
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Is collageen vrij van bekende bijwerkingen? Het is een vraag die vele stellen vóór het aanschaffen van een collageen supplement of product. Zo is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan om deze vraag te kunnen beantwoorden. In dit artikel worden verschillende onderwerpen toegelicht die horen bij collageen bijwerkingen en advies.

Collageen bijwerkingen

Momenteel zijn er geen bekende bijwerkingen bekend over het gebruik van collageen in de vorm van supplementen. Dat betekent dat het gebruik van collageen houdende producten veilig te gebruiken is, mits de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet wordt overschreden. Daarnaast is het wel mogelijk dat een bestaande allergie (schaaldieren, vis, rund) voor bijwerkingen kan zorgen. Deze bijwerkingen zijn alleen niet te herleiden naar de collageen.

Waar u op moet letten

Toch zijn er een aantal punten die belangrijk zijn om in acht te nemen bij het aanschaffen van collageen supplementen:

  • Bevat het een toevoeging van vitamine C? – Om collageen goed op te laten nemen door het lichaam is daar vitamine C voor nodig. De vitamine C zorgt er namelijk voor dat de collageen vezels zich beter kunnen opbouwen in het bindweefsel. Zonder deze toevoeging zal het gewenste effect van collageen niet behaald worden.

 

  • Is de collageen gehydrolyseerd? – Gehydrolyseerd collageen houdt in dat de collageen/eiwit moleculen zo klein mogelijk zijn gemaakt. Hierdoor wordt de collageen zo goed mogelijk opgenomen door het lichaam, omdat dit overeenkomt met het lichaamseigen collageen. Dat bevordert de optimale werking ervan.

 

  • Hoe puur is het product? – Ook is het belangrijk om te weten hoe puur het collageen product is. Zo worden er aan veel collageen supplementen verschillende vulstoffen toegevoegd, wat negatieve bijwerkingen kan opleveren of de werking ervan kan verminderen. Zo is het belangrijk dat het geen smaak- of glansstoffen bevat.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *