Hoofdhuid: problemen en irritaties

Hoofdhuid problemen

De hoofdhuid brengt bij 25% van de Nederlanders problemen of irritaties met zich mee. Deze problemen kunnen zich uiten op verschillende manieren en wordt als zeer vervelend ervaren. In dit artikel worden de meest voorkomende problemen en irritaties besproken die bij de hoofdhuid voorkomen.

In dit artikel

Hoofdhuid problemen en irritaties

Er zijn een aantal problemen en irritaties van de hoofdhuid die bij veel mensen voorkomen. De meeste vormen gaan gepaard met overmatige jeuk en soms haaruitval:

 

Schilfers/ roos

Wanneer u last heeft van roos of huidschilfers heeft dit te maken met een overtollige productie van huidcellen. De symptomen waar u last van kunt hebben zijn witte of vette huidschilfers die zich tussen de haren nestelen of op de schouders vallen. Hierbij kunt u ook last hebben van een jeukende hoofdhuid.

 

Vette hoofdhuid

Een vette huid is het gevolg van een overmatige talgproductie van de huid. Hierbij zorgen de klieren ervoor dat er meer talg wordt aangemaakt dan gemiddeld en dit veroorzaakt de vette huid. Daarnaast speelt leeftijd, geslacht en een hormonale disbalans een grote rol bij het hebben van deze symptomen.

 

Droge hoofdhuid

Wanneer u last heeft van een gespannen en strakke huid, heeft dit meestal te maken met een droge hoofdhuid. Deze huid wordt droog door de verandering van het klimaat, die invloed van chloor in zwembaden, Uv-straling afkomstig van de zon of haar verzorgde producten met veel chemicaliën.

 

Schimmelinfectie

Een schimmelinfectie aan de hoofdhuid is meestal herkenbaar door de dikke korstachtige schilfering van de huid. Hierbij kunnen deze korsten verschillende kleuren hebben, wat duidt op de desbetreffende schimmelsoort die de infectie veroorzaakt. Hierbij is haaruitval vaak een bijkomstigheid.

 

Eczeem

Wanneer u last heeft van acute jeuk en uitslag op de huid is dit vaak het gevolg van eczeem. Deze huidirritatie gaat gepaard met rode vlekken, rode bultjes en vochtblaasjes. Deze vorm van eczeem kan ook doorlopen naar de nek of gedeeltes van het gezicht. De oorzaak hiervan is meestal een allergische reactie op het gebruik van verzorgende producten voor het haar.

Hair Support

  • Voor sterk en glanzend haar
  • Voor de conditie en haargroei
  • Pigmentatie van het haar
  • Zwitserse kwaliteit
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Hoofdhuid: problemen en irritaties’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.