Orgasme vrouw

Een orgasme bij een vrouw is gecompliceerder dan bij een man. Maar hoe werkt een orgasme van een vrouw? Wat voor soorten orgasmes zijn er? En wat zijn de problemen met klaarkomen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die horen bij het orgasme van een vrouw.

Orgasme vrouw – hoe werkt het?

Een orgasme (vrouw), ook wel climax of klaarkomen genoemd, is het punt tijdens het ervaren van seksuele prikkels waarbij een ‘hoogtepunt’ wordt bereikt. Dat moment wordt beschreven als een totale ontlading waarbij de spieren rondom de vagina zich samentrekken. Op dat moment wordt de bloedtoevoer naar de frontale hersenkwab afgeremd, terwijl de bloedtoevoer naar de kleine hersenen juist toeneemt. Deze combinatie van lichamelijke acties zorgen voor het bereiken van een orgasme bij een vrouw.

Soorten orgasmes vrouw

Vrouwen kunnen verschillende orgasmes ervaren. De een heviger dan de ander en niet iedereen kan dezelfde soorten orgasmes ervaren. Het orgasme van een vrouw kan zich uiten in negen verschillende orgasmes.

 

Clitorale orgasme

Een clitoraal orgasme is de bekendste manier van klaarkomen voor een vrouw. Dit orgasme wordt bereikt door het stimuleren van de clitoris die zich in de bovenste hoek van de vagina begeeft.

 

Vaginale orgasme

Daarentegen komt een vaginaal orgasme bij 30% van de vrouwen voor. Deze manier van klaarkomen ontstaan door penetratie in de vagina, waarbij de uiteindes van de clitoris inwendig gestimuleerd worden.

 

G-spot orgasme

Daarnaast is het klaarkomen door middel van het stimuleren van de G-spot een mogelijkheid. De G-spot bevindt zich in de vagina aan de binnen-buikzijde van de vagina. Bij deze vorm van orgasme kan het voorkomen dat vrouwen ejaculeren.

 

Tepel orgasme

Een orgasme bij een vrouw kan ook ontstaan door de stimulering van de tepels. Deze zijn namelijk erg gevoelig door de uiteindes van zenuwen die in de tepels voorkomen.

 

Zone orgasme

Een zone orgasme wordt gestimuleerd door prikkelingen bij de erogene zones. Deze zones kunnen voor eenieder verschillend zijn, voorbeelden van erogene zones zijn; de nek, oorlellen en de binnenkant van de benen.

 

Anaal orgasme

Ook is het mogelijk om door anale penetratie klaar te komen. Bij deze vorm van klaarkomen, wordt ook het uiteinde van de clitoris via de anus gestimuleerd.

 

Mentaal orgasme

Tot slot is het voor een klein percentage van de vrouwen weggelegd, maar het is mogelijk om mentaal tot een orgasme te komen. Hierbij zorgen alleen de gedachtes en mindset voor het komen tot een hoogtepunt.

Problemen orgasme vrouw

Het lukt vrouwen niet altijd even gemakkelijk om klaar te komen. Dat kan afhankelijk zijn van verschillende factoren. Bij het ervaren van problemen om klaar te komen kan er onderscheid gemaakt worden tussen lichamelijke belemmeringen en mentale belemmeringen.

 

Mentale belemmeringen

Bij het grootste gedeelte van de vrouwen die problemen ervaren om tot een orgasme te komen, heeft dit te maken met het mentale belemmeringen:

 • Schaamte
 • Onzekerheid
 • Schuldgevoelens
 • Geen goede (seksuele)relatie
 • Angst
 • Verlaagd libido
 • Weinig tot geen seksuele fantasieën

 

Lichamelijke belemmeringen

Daarnaast kunnen lichamelijke belemmeringen ook een manier zijn voor een vrouw om niet te kunnen klaarkomen:

 • Pijn
 • Geen vochtige vagina
 • Invloed van geneesmiddelen
 • Handicap

Shop gerelateerd aan orgasme vrouw

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Orgasme vrouw’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *