Spaanse vlieg

Spaanse vlieg

Spaanse vlieg wordt veelal gebruik als lustopwekker. Maar wat is het middel precies? Wat doet Spaanse vlieg met je? Is het wetenschappelijk onderzocht? En wat zijn eventuele bijwerkingen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die bij dit middel horen.

In dit artikel

Spaanse vlieg – wat is het precies?

Spaanse vlieg, ook wel bekend als afrodisiaca, is een middel dat bekend staat om het versterken van seksuele prikkels en hiermee het verlangen naar seks. Wat doet Spaanse vlieg met je? Het zou invloed moeten hebben op drie verschillende aspecten:

  • De geslachtsdrift – Het verlangen naar seks ook wel bekend als libido.
  • De potentie – Het vermogen om seksuele prikkels te ontvangen.
  • Het seksuele plezier – De mate waarin er kan worden genoten van seks en de opwinding ervan.

Placebo-effect of wetenschappelijk bewezen

Tot op heden heeft geen enkel wetenschappelijk onderzoek kunnen aantonen dat Spaanse vlieg een onderbouwd effect heeft op de drie verschillende aspecten van de seksuele prikkels. Toch betekend dat niet dat het geen effect kan hebben op iemand zijn of haar gesteldheid met betrekking tot seks. De Spaanse vlieg kan namelijk de psychologische gedachtegang stimuleren. Op dit moment wordt er gesproken van een placebo-effect, waarbij de (seksuele) fantasie een grote rol speelt.

Gevaarlijke bijwerkingen Spaanse vlieg

Daarnaast is het gebruik van Spaanse vlieg niet geheel zonder gevaar. De meeste aanbieders van het middel maken bij het productieproces gebruik van cantharidine. Deze stof zorgt ervoor dat de urinebuis zal jeuken, wat het gevoel naar seksueel verlangens kan verbeelden. Daarentegen kan dit middel zeer schadelijk zijn voor de nieren en urinebuis bij de afbraak ervan. Het is daarom geadviseerd om voldoende onderzoek te doen naar het gebruik en de eventuele dosering. Het gebruik van Spaanse vlieg kan namelijk gevaarlijk zijn voor de gezondheid.

Sexual Support: alternatief Spaanse vlieg

Naast het middel Spaanse vlieg voor het opwekken van seksuele prikkels, zijn er alternatieve middelen voor het gewenste effect zonder negatieve bijwerkingen. Zo ondersteunt het supplement Sexual Support de seksuele prestaties van zowel mannen als vrouwen. Het heeft namelijk invloed op de geestelijke gesteldheid tijdens het hebben van seks en op de hormonale balans. Beide factoren hebben een grote invloed bij het ervaren van seksuele prikkels. Daarnaast is het supplement 100% natuurlijk wat een positieve werking heeft op het product.

  • Ondersteunt seksuele prestaties
  • Invloed op hormonen
  • Voor mannen en vrouwen
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Spaanse vlieg’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.