Spaanse vlieg

Spaanse vlieg

Spaanse vlieg wordt veelal gebruik als lustopwekker. Maar wat is het middel precies? Is het wetenschappelijk onderzocht? En wat zijn eventuele bijwerkingen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die bij dit middel horen.

In dit artikel

Spaanse vlieg – wat is het precies?

Spaanse vlieg, ook wel bekend als afrodisiaca, is een middel dat bekend staat om het versterken van seksuele prikkels en hiermee het verlangen naar seks. Het zou invloed moeten hebben op drie verschillende aspecten:

  • De geslachtsdrift – Het verlangen naar seks ook wel bekend als libido.
  • De potentie – Het vermogen om seksuele prikkels te ontvangen.
  • Het seksuele plezier – De mate waarin er kan worden genoten van seks en de opwinding ervan.

Placebo of bewezen?

Tot op heden heeft geen enkel wetenschappelijk onderzoek kunnen aantonen dat Spaanse vlieg een onderbouwd effect heeft op de drie verschillende aspecten van de seksuele prikkels. Toch betekend dat niet dat het daarom geen effect kan hebben op iemand zijn of haar gesteldheid omtrent seks. De Spaanse vlieg kan namelijk de psychologische gedachtegang stimuleren. Op dit moment wordt er gesproken van een placebo-effect, waarbij de (seksuele) fantasie een grote rol speelt.

Gevaarlijke bijwerkingen

Daarnaast is het gebruik van de Spaanse vlieg niet geheel zonder gevaar. De meeste aanbieders van het middel maken bij het productieproces gebruik van cantharidine. Deze stof zorgt ervoor dat de urinebuis zal jeuken, wat het gevoel van seksueel verlangen kan verbeelden. Daarentegen kan dit middel zeer schadelijk zijn voor de nieren en de urinebuis bij de afbraak ervan. Het is daarom geadviseerd om voldoende onderzoek te doen naar het gebruik ervan en de eventuele dosering.

Sexual Support: alternatief Spaanse vlieg

Naast het middels Spaanse vlieg voor het opwekken van seksuele prikkels, zijn er alternatieve middelen voor het gewenste effect. Zo ondersteunt het supplement Sexual Support de seksuele prestaties van zowel mannen als vrouwen. Het heeft namelijk invloed op de geestelijke gesteldheid tijdens het hebben van seks en op de hormonale balans. Beide factoren hebben een grote invloed  bij het ervaren van seksuele prikkels. Daarnaast is het supplement 100% natuurlijk wat een positieve werking heeft op het product.

  • Ondersteunt seksuele prestaties
  • Invloed op hormonen
  • Voor mannen en vrouwen
  • 100% natuurlijk
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Spaanse vlieg’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Your email address will not be published.