koortslip behandelen
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Een koortslip behandelen? Er zijn verschillende manieren om een koortslip te voorkomen of te behandelen. Op het moment dat voorkomen niet meer mogelijk is, kunnen onderstaande zes tips bijdragen aan het behandelingsproces ervan.

Koortslip behandelen

Soms is het niet meer mogelijk om een koortslip te voorkomen en zorgen verschillende oorzaken voor een koortslip uitbraak. Ondanks dat een koortsuitslag rondom de mond vanzelf verdwijnt binnen 1-2 weken, kan de juiste behandeling het genezingsproces versnellen of ondersteunen. Zo zijn er verschillende manieren om een koortslip te behandelen:

 

1. Verhoog uw weerstand

Het allerbelangrijkste om een koortslip te behandelen, is uw weerstand verhogen. Het virus dat de koortslip veroorzaakt komt namelijk alleen tot uiting wanneer de weerstand laag is en het immuunsysteem het virus niet kan bestrijden. Het verhogen van de weerstand gaat gepaard met; gezonde voeding, goed rusten en beweging.

 

2. Goede persoonlijke hygiëne

Naast het verhogen van uw weerstand, is het naleven van een persoonlijke goede hygiëne essentieel om een koortslip te genezen. Het is belangrijk om regelmatig uw handen te wassen, geen cosmetica producten te gebruiken in de buurt van de koortslip en uw koortslip goed schoon te houden.

 

3. Vermijd zonlicht

Het is daarentegen belangrijk om zonlicht te vermijden. De invloeden van UV-straling kunnen namelijk een negatieve invloed hebben op het ontstaan en genezen van een koortsuitslag rondom de mond.

 

4. Smeer met tandpasta

Ondanks dat tandpasta niet een officieel geneesmiddel is tegen een koortslip, bevat het wel stoffen die kunnen bijdragen aan het behandelproces van de uitslag. Het is hierbij geadviseerd om eerste goed de huid te reinigen en een subtiele laag tandpasta aan te brengen, bijvoorbeeld voor het slapen.

 

5. Pijn/irritatie bestrijding

Een koortslip kan ontzettend pijn doen of irriteren. Door met behulp van medicatie deze prikkels te verminderen, is de kans kleiner dat u aan de koortslip zal zitten wat een positieve invloed heeft op de behandeling ervan. Zo zijn er verschillende crèmes en pleisters verkrijgbaar bij de apotheek.

 

6. Supplement met L-lysine

Tot slot kan een supplement met een hoge dosering l-lysine bijdragen aan het behandelen van een koortslip. De stof L-lysine is een aminozuur dat de ontwikkeling van een herpes virus kan voorkomen en onderdrukken, zo tonen verschillende onderzoeken. Een  l-lysine supplement kan preventief gebruikt worden of op het moment dat de koortslip is doorgebroken.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *