Skip to content

L lysine koortslip

L lysine bij een koortslip kan helpen om de symptomen te verminderen en te verhelpen. Maar waarom wordt L lysine bij een koortslip gebruikt? Wat zijn de grootste voordelen? En wat is L lysine precies? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die bij L lysine en bij een koortsuitslag horen.

L lysine bij een koortslip

L lysine, ook wel Lysine of L’lysine genoemd, is een bekend middel dat gebruikt wordt bij een koortslip. L lysine is een essentieel aminozuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken. Het aminozuur zal dan ook altijd gewonnen moeten worden uit voedingsmiddelen of supplementen. De vraag rondom L lysine heeft voornamelijk te maken met het positieve effect bij een herpesinfectie, waarvan een koortslip de bekendste vorm is. Europees wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het dagelijks innemen van L lysine 1000-3000 milligram supplement de kans op een terugkerende koortsuitslag verminderd. Daarnaast heeft het een positieve invloed op het genezingsproces van de koortsuitslag.

Waar zit L lysine in?

Zoals aangegeven is het lichaam zelf niet in staat om het aminozuur aan te maken. Het is daarom belangrijk om dit uit voedingsmiddelen te halen of met behulp van een supplement. De meest voorkomende bronnen van lysine zijn:

  • Vlees (rund, lam, schaap, kip)
  • Vis (tonijn, makreel, tong, forel, zalm, kabeljauw)
  • Zuivelproducten (melk, yoghurt)
  • Eieren
  • Soja
  • Peulvruchten
  • Supplementen

L lysine supplement bij een koortslip

Het aminozuur heeft een ondersteunende werking bij het hebben van een koortslip. Echter gaat het hierbij wel om een dosering van 1000-3000 milligram per dag. Deze hoeveelheden zijn niet realistisch in te nemen via voeding, omdat voeding in verhouding onvoldoende van het aminozuur bevat. Door zorgvuldig gebruik te maken van een lysine supplement, kunnen de gezondheidsvoordelen van toepassing zijn met betrekking tot het hebben van een koortslip.

Shop gerelateerd aan l lysine koortslip

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘L lysine koortslip’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.