lysine koortslip
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Het gebruik van lysine ter behandeling van een koortslip. Maar wat is lysine precies? Hoe helpt het bij een koortsuitslag? En waar zit lysine precies in? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken die hierbij horen.

Lysine bij een koortslip

Lysine is een aminozuur dat kan helpen bij een koortslip. Het is een essentieel aminozuur dat het lichaam zelf niet kan aanmaken, maar verkregen moet worden uit voeding of suppletie, heeft een positief effect bij het hebben van een herpes infectie. De meest voorkomende vorm van een herpesinfectie is een koortslip. Onderzoek toont aan dat het dagelijks innemen van lysine 1000-3000 milligram, de kans dat een koortslip terugkomt vermindert. Ook toont dit onderzoek aan dat het een positieve invloed heeft op het genezingsproces van de koortsuitslag.

Waar zit lysine in?

Zoals aangegeven is het lichaam zelf niet in staat om het aminozuur lysine aan te maken. Het is daarom belangrijk om dit uit voedingsmiddelen te halen of met behulp van een supplement. De meest voorkomende bronnen van lysine zijn:

  • Vlees (rund, lam, schaap, kip)
  • Vis (tonijn, makreel, tong, forel, zalm, kabeljauw)
  • Zuivelproducten (melk, yoghurt)
  • Eieren
  • Soja
  • Peulvruchten
  • Supplementen

Lysine supplement bij een koortslip

Het aminozuur heeft een ondersteunende werking bij het hebben van een koortslip. Echter gaat het hierbij wel om een dosering van 1000-3000 milligram per dag. Deze hoeveelheden lysine zijn niet realistisch door alleen de consumptie van voeding, omdat voeding in verhouding niet voldoende lysine bevat. Hiervoor kan een supplement met lysine uitkomst bieden. Door zorgvuldig gebruik te maken van een lysine supplement, kunnen de gezondheidsvoordelen van toepassing zijn met betrekking tot het hebben van een koortslip.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *