Skip to content

Minoxidil voor het haar: lotion, pillen en kopen

Minoxidil is een medicinale lotion die gebruikt wordt om de haargroei te stimuleren. Waarom is Minoxidil verboden in Nederland? Is Minoxidil slecht voor je? Wat doet Minoxidil met je haar? Hoe lang duurt het voordat Minoxidil werkt? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Minoxidil, wat is het?

Minoxidil is een geneesmiddel voor mensen met haaruitval. Het is een topische behandeling die rechtstreeks op de hoofdhuid moet worden aangebracht wat de haargroei bevordert bij mensen die last hebben van bepaalde vormen van kaalheid. Het is een vasodilatator, wat betekent dat het de bloedvaten kan verwijden en een grotere bloedstroom mogelijk maakt naar de gebieden waar het wordt aangebracht, het helpt omdat meer voedingsstoffen naar de hoofdhuid kunnen stromen. Hoewel het helpt bij veel problemen in verband met kaalheid, zal Minoxidil niet bij iedereen werken.

Hoe lang duurt het voordat Minoxidil werkt?

Minoxidil is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om het haar op de hoofdhuid en de baard opnieuw te laten groeien. Hoewel de resultaten van persoon tot persoon verschillen, duurt het meestal 4-6 maanden van consequent gebruik voordat er zichtbare resultaten zijn. De meeste gebruikers ervaren in die periode een toename van de haargroeidichtheid en -dikte, maar de mate van verbetering hangt af van de haaruitval en de reactie van de persoon op de medicatie. Minoxidil kan na verloop van tijd minder effectief worden omdat het lichaam eraan gewend raakt, echter moeten gebruikers het meestal langdurig blijven gebruiken om hun verbeterde haargroei te behouden.

Verkrijgbaar op doktersrecept

Wat veel mensen niet weten over het middel Minoxidil is dat het alleen op doktersrecept verkrijgbaar is. Toch zijn er veel online winkels die beweren het middel te verkopen, terwijl dit onjuist en ten strengste verboden is. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij het product wordt aangeboden met een zeer lage dosis Minoxidil zonder doktersrecept. Let hier goed op de betrouwbaarheid van het product.

Is Minoxidil slecht voor je?

Hoewel klinisch is bewezen dat Minoxidil in sommige gevallen haaruitval helpt verminderen, is het belangrijk te onthouden dat elke vorm van topische behandeling grondig met een arts moet worden besproken voordat hiermee begonnen wordt. Bij bepaalde personen kan het gebruik van Minoxidil irritatie of zelfs een allergische reactie veroorzaken. Verder zijn er ook meldingen van duizeligheid, blozen in het gezicht en een snelle hartslag tijdens het gebruik van deze medicatie. Ernstigere bijwerkingen zijn flauwvallen, pijn op de borst en zwelling van lichaamsdelen zoals het gezicht, de handen en de benen. Het is daarom essentieel om zowel de mogelijke voordelen als de risico’s af te wegen voordat er begonnen wordt met een behandeling van Minoxidil. 

Natuurlijk alternatief: haargroei man

Naast het geneesmiddel Minoxidil voor haargroei zijn er verschillende natuurlijke alternatieven die vrij verkrijgbaar zijn zonder doktersrecept. Zo zijn er supplementen ontwikkeld die de haargroei ondersteunen en bijdragen aan de conditie van het haar. Bij deze producten is het van groot belang dat het een hoge dosis vitamine B8 (Biotine), Zink en Selenium bevat. Deze voedingsstoffen hebben namelijk wetenschappelijk (EFSA) bewezen effecten op de haargroei. Haargroei Man is een natuurlijk supplement dat ontwikkeld is voor het stimuleren van de haargroei.

Shop gerelateerd aan Minoxidil voor het haar

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Minoxidil voor het haar: lotion, pillen en kopen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.