Prostaat functie

De prostaat functie is onmisbaar voor het mannelijke voortplantingsorgaan. Maar wat zijn precies de prostaat functies? Wat als er klachten ontstaan? En hoe kun je deze functie ondersteunen. In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Prostaat functie

De belangrijkste prostaat functie is het produceren van prostaatvocht en hiermee het vervoeren van de zaadcellen. Bij deze functie spelen de prostaatkwabben in de prostaat een grote rol. Dit zijn kleine kliertjes in de prostaat die het prostaatvocht produceren. Op het moment dat een man een ejaculatie ervaart, worden de zaadcellen vanuit de testis naar de prostaat geleid. Hierdoor vermengen de zaadcellen zich met het prostaat vocht. Tijdens de ejaculatie trekt de prostaat zich samen waardoor het sperma (prostaatvocht vermengt met zaadcellen) zich naar buiten drukt. Op hetzelfde moment trekt de hals van de blaas zich samen, waardoor het sperma niet in de blaas terecht kan komen. De functie ligt dus vooral bij de vruchtbaarheid van een man en niet bij de seksualiteit.

 

Functie prostaat vocht

De productie van prostaat vocht is een onmisbare functie van de prostaat als het om de voortplanting gaat. Dit vocht zorgt er namelijk voor dat de zaadcellen in leven blijven bij het proces van ejaculatie tot en met de mogelijkheid tot bevruchting. Zonder voldoende prostaat vocht, gemiddeld 95% van het sperma, zouden de zaadcellen de vagina nooit in leven bereiken en blijft bevruchting uit.

Prostaat functie ondersteunen

Een groot gedeelte van de mannelijke bevolking heeft te maken met prostaat klachten. Het ondersteunen van de prostaat functie is hierbij dan ook gewenst. Het supplement Prostaat Blaas helpt de prostaat functie door de krachtige samenstelling van ingrediënten en voedingsstoffen voor de prostaat. 

Shop gerelateerd aan de prostaat functie

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Prostaat functie’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *