Resveratrol: werking, bijwerkingen, afvallen

resveratrol

Resveratrol is een steeds populairder wordende stof omdat het een positieve invloed heeft op de gezondheid. Zo wordt er veelvoudig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking op het lichaam. Maar wat is resveratrol precies? Wat is de werking? Helpt het bij afvallen? En zijn er mogelijke bijwerkingen? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

In dit artikel

Wat is resveratrol?

Resveratrol is een polyfenol dat voorkomt in planten. Deze chemische verbinding heeft een antioxidanten werking voor deze planten. De werking zorgt voor bescherming van de plant tegen invloeden van buitenaf, zoals de invloed van schimmels, bacteriën, Uv-straling en insecten. Zonder deze bescherming zouden de planten en de uitkomende vruchten deze invloeden niet overleven. De werking van resveratrol is daarom essentieel voor de bescherming van de plant. De werkzame stof resveratrol komt voornamelijk voor in rode druiven, blauwe bessen, pinda’s, cacao en aardbeien.

Resveratrol werking

Door antwoord te geven op de vraag wat resveratrol is, wordt de werking van resveratrol en wat resveratrol doet, kort besproken. De werkzame stof beschermt planten tegen invloeden van buitenaf door te fungeren als antioxidant. Deze antioxidanten werking heeft ook betrekking op het menselijk lichaam omdat cellen en weefsels in het lichaam ook beschermt moeten worden tegen invloeden van buitenaf. Om deze reden wordt de werking van resveratrol ingezet om de gezondheid te ondersteunen met behulp van een supplement. Zo toont veelvoudig Europees onderzoek aan dat resveratrol invloed heeft op de volgende aspecten van de gezondheid:

 • Het werkt als antioxidanten en beschermt hierdoor cellen en weefsels
 • Het ondersteunt de gezondheid van het hart en de bloedvaten
 • Het is goed voor de bloedsomloop en bloeddruk
 • Het draagt bij tot de instandhouding van de huid

Resveratrol afvallen

Naast de genoemde wetenschappelijke gezondheidsvoordelen van de werkzame stof, wordt er veel onderzoek gedaan naar de werking van resveratrol bij het afvallen. Het huidige onderzoek toont aan dat de stof invloed heeft op het verbeteren van de stofwisseling. Daarnaast zou het ook het hongergevoel aanzienlijk verminderen. Deze twee aspecten zijn essentieel bij het afvallen. Wetenschappers die dit onderzoek uitvoeren verwachten dat mensen die lijden aan obesitas, met behulp van resveratrol 10-15% gewicht kunnen verliezen.

Resveratrol bijwerkingen

Er zijn momenteel geen bijwerkingen bekend over het gebruik van resveratrol in de vorm van een supplement. Dat betekent dat het gebruik van resveratrol houdende supplementen veilig te gebruiken is, mits de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet wordt overschreden. Echter is het wel mogelijk dat bestaande allergieën (schaaldieren, noten, vis, rund, etc.) voor bijwerkingen kunnen zorgen. Deze bijwerkingen zij niet te herleiden naar resveratrol, maar naar de toegevoegde stoffen in het product.

Deskundig advies

Ondanks dat de werkzame stof vrij is van bekende bijwerkingen, zijn er toch een aantal punten die geadviseerd zijn om in acht te nemen bij het aanschaffen van een resveratrol supplement.

 

Is het vrij van onnodige vulstoffen?

Om de juiste werking van het supplement te kunnen waarborgen is het geadviseerd om een supplement te gebruiken dat vrij is van onnodige vulstoffen. Deze onnodige vulstoffen hebben namelijk geen voordelen voor de gezondheid en kunnen de kwaliteit van het product verminderen.

 

Is het supplement van goede kwaliteit?

Ook de kwaliteit van de voedingsstof is erg belangrijk. Zo worden er verschillende vormen van de werkzame stof aangeboden. Deze beste vorm is trans-resveratrol, omdat deze tot twee keer beter wordt opgenomen door het lichaam. Dit is in tegenstelling tot de ‘normale’ vorm.

 

Wat is de dosering?

Tot slot is de dosering erg belangrijk van het supplement. Zo zijn er veel aanbieders die een dosering van 50-150 mg resveratrol verkopen. Echter brengt dit niet de gewenste gezondheidsvoordelen met zich mee. Er is een geadviseerde hoeveelheid van 250 mg per dosering voor de gewenste gezondheidseffecten.

Resveratrol Forte

 • Krachtig antioxidant
 • Beschermt cellen en weefsels
 • Goed voor hart en bloedvaten
 • Goed voor bloedcirculatie en bloeddruk
 • Ondersteunt de huid
 • Zwitserse kwaliteit
 • Natuurlijke voedingsstoffen
 • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Resveratrol’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.