Kater voorkomen (kater tips)

Een kater voorkomen of kater tips kunnen helpen na het drinken van alcohol. Hoe krijg je snel je kater weg? Wat te doen als je een kater hebt? Wat moet je doen om een kater te voorkomen? Hoe verminder je je kater? En wat moet je eten of drinken om een kater te voorkomen? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Kater voorkomen

Een kater voorkomen kan bijdragen aan de mate waarin men zich slecht voelt na het drinken van alcohol. Want wat moet je doen om een kater te voorkomen? En wat moet je eten of drinken om een kater te voorkomen? De meest waardevolle manieren worden besproken.

 

1.     Eet voldoende tijdens het drinken

Wat eten en drinken om een kater te voorkomen? Tijdens het drinken van alcohol, is het belangrijk om voldoende te drinken. Dit heeft alles te maken met de snelheid waarmee alcohol opgenomen wordt in relatie tot de maag inhoudt en de stofwisseling. Nu is het zo dat vetten de opname van alcohol vertraagd. Het eten van een vetrijke maaltijd vóór het drinken van alcohol helpt een kater te voorkomen.

 

2.     Consumeer vitamines en mineralen

In tegenstelling tot het vorige advies, is het ook belangrijk om voorafgaand voldoende vitamines en mineralen te consumeren. Dit heeft te maken met het feit dat het lichaam deze voedingsstoffen nodig heeft om de gifstoffen uit alcohol te verwerken.

 

3.     Drink veel water tussendoor

Ook het drinken van veel water tijdens het drinken van alcohol is geadviseerd om een kater te voorkomen. Alcohol zorgt namelijk voor uitdroging waardoor dorst, misselijkheid en uitdroging ontstaat. Door te blijven hydrateren wordt uitdroging zo veel mogelijk voorkomen.

 

4.     Drink één soort alcohol

Wat moet je doen om een kater te voorkomen? Het kan helpen om één soort alcohol te drinken om een kater te voorkomen. Door verschillende soorten alcohol te combineren kan de maag en slokdarm van slag raken wat een negatieve invloed heeft op het gevoel van misselijkheid.

 

5.     Vermijdt bepaalde soorten alcohol

Ook zijn er bepaalde soorten alcohol die beter vermeden kunnen worden om een kater te voorkomen. Zo bevatten donkeren soorten alcohol en alcohol met bubbels, bepaalde stoffen die hoofdpijn en uitdroging kunnen versterken.

 

6.     Vermijdt sigaretten

Teven kan het vermijden van sigaretten helpen bij het voorkomen van een kater. Onderzoek toont aan dat de stoffen die vrijkomen bij het roken van een sigaret, de effecten van een kater versterken.

 

7.     Drink rustig

Tot slot is het belangrijk om op een rustig tempo te drinken om een kater te voorkomen. Het lichaam heeft gemiddeld een 1,5 uur nodig om één glas alcohol te verwerken. Door het drinktempo hoog te houden, is het lichaam niet in staat om alcohol op een goede manier af te breken.

Kater tips verhelpen

Met behulp van een aantal kater tips kunnen de verschijnselen van een kater verholpen worden. Want hoe krijg je snel je kater weg? Wat te doen als je een kater hebt? Hoe verminder je je kater? De meest waardevolle tips worden besproken.

 

1.     Drink veel water

Hoe krijg je snel je kater weg? Drink veel water. Door het drinken van alcohol droogt het lichaam uit wat hoofdpijn veroorzaakt. Door veel water te drinken wordt deze uitdroging verminderd, waardoor de verschijnselen van een kater afnemen.

 

2.     Beweging of sport

Wat te doen als je een kater hebt? Door beweging en gematigde sport breek het lichaam sneller alcohol af. Het gaat hierbij om wandelen en rustige oefeningen, niet om fanatieke sport. Dit kan juist averechts werken.

 

3.     Een gezond ontbijt

Ook het eten van een gezond ontbijt behoort tot de essentiële kater tips. Een niet te stevig ontbijt helpt de maag te kalmeren na het drinken van alcohol. Het is hierbij geadviseerd om eieren en bananen te eten. Daarnaast is het drinken van gemberthee of muntthee ook een goede optie.

 

4.     Slaap 6-8 uur

Kater tips? Door een goede nachtrust te hebben van gemiddeld 6-8 uur, kan een kater verminderd worden. Hierdoor krijgt het lichaam de kans om te herstellen en de gifstoffen uit alcohol af te breken.

 

5.     Seks of masturbatie

Hoe verminder je je kater? Door het hebben van seks of door masturbatie kan de kater van alcohol verminderd worden. Tijdens het ervaren van seksuele prikkels komt het hormoon oxytocine vrij, wat invloed heeft op het ervaren van pijnprikkels en het gevoel van geluk.

 

6.     Neem paracetamol

Ook het nemen van een paracetamol na alcohol kan helpen om een kater te verminderen. De werkzame stoffen in paracetamol kunnen helpen om hoofdpijn te verminderen. Het is hierbij wel belangrijk om geen Aspirine te nemen, dit kan namelijk leverschade aanbrengen na het drinken van alcohol.

 

7.     Consumeer volkoren producten

Hoe krijg je snel je kater weg? Eet volkoren producten. Door het drinken van alcohol wordt de bloedsuikerspiegel in disbalans gebracht, met een futloos gevoel als gevolg. Het consumeren van volkoren producten brengen deze waardes weer in balans.

 

8.     Frisse lucht

Hoe krijg je snel je kater weg? Het binnenkrijgen van frisse lucht helpt bij een kater. Vooral de frisse lucht uit de natuur helpt.

Shop gerelateerd aan kater voorkomen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Kater voorkomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *