Lactose intolerantie test

Lactose intolerantie test helpt om er achter te komen of iemand intolerantie is voor lactose. Hoe kun je testen of je lactose intolerant bent? Kun je je laten testen op lactose intolerantie? Hoe duur is een lactose intolerantie test? Kan je lactose intolerantie zien in bloed? In dit artikel worden verschillende vragen beantwoord en onderwerpen besproken die hierbij horen.

Wat is lactose intolerantie?

Lactose-intolerantie is een aandoening die optreedt wanneer het lichaam lactose, een soort suiker dat voorkomt in melk en andere zuivelproducten, niet goed kan verteren. Symptomen van lactose-intolerantie kunnen zijn: opgeblazen gevoel, winderigheid, buikpijn en diarree. De ernst van deze symptomen hangt af van de hoeveelheid geconsumeerde lactose en het tolerantieniveau van de persoon. Lactose-intolerantie is niet hetzelfde als een melkallergie, wat een ernstige en mogelijk levensbedreigende reactie op melkeiwitten is. Beide aandoeningen kunnen echter vergelijkbare symptomen veroorzaken. Hoewel er geen geneesmiddel is voor lactose-intolerantie, zijn er manieren om het te beheersen door zuivelproducten te vermijden of lactase-enzymen te nemen om te helpen bij de spijsvertering. Met de juiste behandeling kunnen mensen met lactose-intolerantie nog steeds genieten van een gezond en goed uitgebalanceerd dieet.

Lactose intolerantie test

Hoe kun je testen of je lactose intolerant bent? Kun je je laten testen op lactose intolerantie? Om te weten te komen of iemand intolerant is voor lactose, is het belangrijk een lactose-intolerantietest te doen. Er zijn vier verschillende tests die bekend en nauwkeurig zijn.

 

Bloed test

Met een lactose intolerantie bloedtest, wordt met behulp van een kleine hoeveelheid (enkele druppels) bloed gemeten of de desbetreffende persoon een intolerantie heeft.

 

Waterstof-ademtest

Met deze lactose intolerantie test wordt de samenstelling van de adem (waterstof) gemeten na het consumeren van lactose rijke voeding. Deze samenstelling geeft inzicht in een eventuele intolerantie.

 

Lactose Tolerantie Test (LTT)

Ook met de Lactose Tolerantie Test (LTT) kan getest worden of iemand intolerant is. Dit wordt gedaan met behulp van het meten van de bloedsuikerwaarde in het lichaam op verschillende momenten. Deze waardes geven de benodigde testinformatie.

 

Eliminatie-provocatietest

Tot slot is de eliminatie-provocatietest een langdurige manier om een intolerantie te testen. Hierbij wordt voor een langere periode een dieet gevolgd wat lactosevrij is, om te controleren of de desbetreffende symptomen afnemen.

Na een lactose intolerantie test

Op het moment dat een lactose intolerantie test positief is en het lichaam lactose niet kan verdragen, is het belangrijk om dit te behandelen. Zo is het minimaal twee tot vier weken geadviseerd om lactose houdende producten te vermeiden. Op deze manier kan de darmflora tot rust komen. Daarna is het mogelijk om rustig op te bouwen met het consumeren van lactose. Hierbij is het geadviseerd om een lactase supplement te gebruiken, de enzymen in dit supplement helpen bij de vertering van lactose.

Shop gerelateerd aan lactose intolerantie test

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Lactose intolerantie test’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *