Darmflora herstellen

darmflora herstellen

De darmflora herstellen is essentieel wanneer de darmflora uit balans is. Op dat moment zijn de bacteriën en schimmels die in de darmen leven niet in balans, hierdoor verloopt de spijsvertering minder goed. In dit artikel worden twaalf tips gegeven om de darmflora te herstellen.

In dit artikel

Darmflora herstellen – 12 tips

Er zijn een aantal manieren om de darmflora te herstellen. De één effectiever dan de ander, maar deze twaalf tips zullen een bijdrage leveren aan het in balans brengen van de spijsvertering en darmflora:

 

Vermijd suikers

Bacteriën en schimmels in het lichaam gebruiken suikers om zich te kunnen vermenigvuldigen. Dit is in principe geen probleem, maar dit betreft ook de slechte organismes voor de darmflora. Het is daarom geadviseerd om niet natuurlijke suikers (frisdrank, snoep, koek, etc.) te vervangen door natuurlijke suikers (groente, fruit, etc.)

 

Eet meer groente en fruit

Naast dat groente en fruit natuurlijke suikers bevatten die de darmflora helpt te herstellen, bevat het ook een grote hoeveelheid oplosbare vezels. Deze vezels dienen als voedselbron voor de goede bacteriën in de darmflora. Daarnaast bevatten groenten en fruit veel verschillende vitamines en mineralen die ondersteuning bieden aan de algemene gezondheid.

 

Eet gevarieerd

Ook is het belangrijk om gevarieerd te eten om de darmflora te kunnen herstellen. Het voedsel dat geconsumeerd wordt bevat namelijk veel verschillende soorten darmbacteriën die bijdragen aan de gezondheid van de spijsvertering. Hoe meer verschillende soorten er in de darmflora voorkomen, des te gezonder deze is.

 

Consumeer gefermenteerde producten

Veel gefermenteerde producten bevatten een hoge hoeveelheid goede darmbacteriën. Deze goede bacteriën kunnen helpen de spijsvertering en darmflora te herstellen. Gefermenteerde producten met een hoog aantal goede bacteriën zijn: karnemelk, yoghurt, zuurkool en kombucha, natuurdesembrood, miso, tamari, shoyu en tempé.

 

Kook met kruiden

Ook veel kruiden en specerijen bevatten veel goede bacteriën voor de darmflora. Het is daarom geadviseerd om met verschillende toevoegingen van ingrediënten te koken.

 

Slik geen tandpasta in

Tandpasta bevat de stof fluor dat een negatieve invloed heeft op de darmflora. Deze stof die na het tandenpoetsen in de maag terecht kan komen, vernietigd namelijk de bacteriën van de darmflora waardoor deze in disbalans kan raken.

 

Stop of verminder roken

Ook sigaretten rook bevat een stof (cadmium) die hetzelfde effect heeft als fluor in tandpasta op de darmflora. Het is daarom geadviseerd om te stoppen met roken, maar in ieder geval te minderen.

 

Voorkom stress

Stress heeft een zeer negatieve invloed op de darmflora. Om de darmflora te kunnen herstellen is het noodzakelijk om de hoeveelheid stress te minimaliseren. Alhoewel dit niet direct vanzelf sprekend is, zijn er verschillende manieren om stress te verminderen.

 

Overmatige hygiëne beperken

De bacteriën die in onze omgeving leven kunnen een negatieve invloed op de gezondheid en darmflora hebben, maar ook een positieve invloed. Het is daarom geadviseerd om niet overmatige hygiëne toe te passen, omdat de omgeving bacteriën bevat die bijdragen aan het herstellen van het darmflora.

 

Voorkom antibiotica gebruik

Antibiotica wordt gebruikt om slechte bacteriën te doden. Helaas worden bij het gebruik hiervan ook de goede bacteriën in het lichaam gedood. Het is daarom geadviseerd om alleen antibiotica te gebruiken wanneer dit echt nodig is. Zo wordt de disbalans in de darmflora voorkomen.

 

Probeer probiotica producten

Probiotica producten in de vorm van supplementen, zijn levende bacteriën die kunnen bijdragen aan het herstellen van de darmflora. Ze bereiken namelijk levend de darmen, waardoor ze effect hebben op de balans van de bacteriën in de spijsvertering. Wel is het geadviseerd om een probiotica supplement te gebruiken dat minimaal vijf miljard bacteriën bevat uit acht verschillende stammen. Bij een lager aantal heeft het product een minder goed gewenst effect op de darmflora.

Probioticum Health

  • Voor de darmflora
  • 9,6 miljard darmbacteriën
  • Maagzuur resistente capsule
  • 100% natuurlijke oorsprong
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Darmflora herstellen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.