Erectie problemen
Vaud Switzerland Lausanne

Redactie Vaud

1 min. leestijd

Erectie problemen komen bij meer dan 10% van alle mannen wel eens voor. Zo komen gemiddeld erectie problemen voor bij mannen vanaf 20 jaar oud. Ondanks dat mannen niet graag over hun problemen met het krijgen van een erectie praten, kan dit erg belangrijk zijn. Juist omdat een erectie probleem verholpen kan worden. In dit artikel leest u over de oorzaken, vormen en oplossingen voor het krijgen van een erectie.

Oorzaken erectie problemen

Heb hebben van erectie problemen kunnen het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Deze oorzaken zijn per persoon verschillend en kunnen daarom ook afwijken van het standaard oorzaken. De meest voorkomende oorzaken van een erectie probleem of stoornis zijn: lichamelijke oorzaak, psychische oorzaak, seksuele oorzaak of een ongezonde levensstijl.

 

Lichamelijke oorzaken

Bij het hebben van lichamelijke oorzaken, wordt er gedoeld op het hebben van lichamelijke aspecten die het krijgen van een erectie tegenhouden of remmen. Dit kan ontstaan door het gebruik van medicatie, het gevolg van een medische ingreep, door ziekte of het gevolg van ouderdom. Hierbij kunnen de zenuwen, bloedvaten en/of hormonen niet voldoende bijdragen aan het krijgen van een erectie. Bij het hebben van lichamelijke oorzaken ervaart men zelfde tot nog een stijve erectie.

 

Psychische oorzaken

Wanneer u last heeft van psychische oorzaken die het krijgen van een erectie belemmeren, dan heeft dit meestal te maken met het gevoel van mentale druk. Hiermee wordt gedoeld op: onzekerheid, prestatie druk en/of een onprettig gevoel. Hierbij krijgt men af en toe een stijve erectie.

 

Ongezond levensstijl oorzaken

Door een ongezonde levensstijl kunnen erectie problemen voorkomen. Zo heeft het drinken van alcohol, roken, ongezonde voeding, minimale fysieke inspanning en drugsgebruik een negatieve invloed op het krijgen van een stijve penis.

Erectie problemen

Vormen van erectie problemen

Naast dat er verschillende oorzaken zijn voor het hebben van erectie problemen, zijn er ook verschillende vormen van het hebben van problemen bij het krijgen van een erectie. Zo kan er onderscheidt worden gemaakt tussen vijf vormen:

 • Primaire impotentie. Hierbij heeft de man nog nooit in zijn leven een erectie ervaren. De oorzaak die bij deze vorm is lichamelijk, een beknelling van de zenuwen of bloedvat kan hiervan de onderliggende reden zijn.
 • Secundaire impotentie. Hierbij heeft de man in het verleden wel volledige erecties ervaren, maar nu niet meer. De oorzaken kunnen zowel lichamelijk, geestelijk of door een ongezonde levensstijl zijn ontstaan.
 • Situatieve impotentie. Hierbij kan de man tijdens bepaalde momenten wel een stijve penis krijgen en op sommige momenten niet. De oorzaak hiervan is meestal mentaal.
 • Partiele impotentie. Hierbij kan de man een stijve penis krijgen die ieder moment weer kan afnemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap. De oorzaken kunnen zowel lichamelijk, geestelijk of door een ongezonde levensstijl zijn ontstaan.
 • Totale impotentie. Hierbij krijgt de man nooit een erectie.

Oplossingen erectie problemen

 

Lichamelijke oplossingen

 • Verbeter levensstijl. Het verbeteren van de levensstijl kan een oplossing zijn voor het verhelpen van een erectieprobleem. Zo hebben het stoppen met roken en drinken een grote invloed op het krijgen van een stijve penis. Daarnaast draagt lichamelijke beweging en gezonde voeding bij tot het verhelpen van erectie problemen.
 • Medicatie. Het gebruiken van medicatie is een manier om de erectie volledig stijf te maken. Deze medicatie kan alleen op advies van de huisarts verkregen worden.
 • Medische behandeling. Bij een medische behandeling kunnen onderliggende oorzaken voor een erectiestoornis verholpen worden.

 

Psychische oplossingen

 • Seksuele prikkels. Het opwekken van seksuele prikkels kunnen bijdragen aan het verhelpen van erectie problemen. Voorbeelden hiervan zijn: kijken van porno, lezen van seksueel getinte boeken of het bekijken van erotische afbeeldingen.
 • Communicatie met uw (bed)partner. Wanneer de psychische druk weggenomen wordt door te communiceren uw (bed)partner, wordt de erectie stijf en langdurig.
 • Psychische behandeling. Bij een psychische behandeling kunnen onderliggende oorzaken van een erectiestoornis verholpen worden.

 

Erectie ondersteuning

 • Erectie crème. Een erectie crème smeert u op net vóór het hebben van geslachtsgemeenschap. Dankzij de crème kan het bloed makkelijker de zwellichamen in de penis binnendringen.
 • Erectie pillen. Er zijn verschillende erectiepillen ontwikkeld die ondersteuning bieden aan het krijgen van een erectie. Erection Support van Vaud is een 100% natuurlijke erectiepil.
 • Erectie pomp. Een penispomp ook wel vacuümpomp genoemd zorgt voor een erectie door middel van een pomp.
 • Penisring. Een penisring wordt om de penis geplaatst zodat het bloed als het ware ophoopt en op deze manier in de zwellichamen komen.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *