Libido verhogen man

Het libido verhogen van een man is een vraagstuk waar veel deskundigen zich mee bezig hebben gehouden, omdat de wensen naar het verhogen van het libido toenemen. Zo toont onderzoek aan dat 15% van de mannen aangeeft een verlaagd libido te hebben en hier graag iets aan zouden willen veranderen. Hoe het libido van een man verhoogd kan worden, hangt samen met verschillende aspecten. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Libido betekenis

De betekenis van het libido wordt op verschillende manieren omschreven. De psychologen Sigmund Freud en Jung beschrijven en definiëren libido als volgt: de mate waarin een persoon of individu behoefte heeft aan een vorm van seksualiteit. Het gaat hierbij ook om soortgelijke uitdrukkingen, zoals; verlangen, genegenheid, lust, geslachtsdrift en begeerte.

Oorzaken laag libido man

De oorzaken van een verlaagd libido bij mannen lopen zeer uiteten. Om het libido van een man te kunnen verhogen is het geadviseerd om de oorzaak van het verlaagde libido te achterhalen. Met deze informatie kan een gepaste manier gevonden worden om het verlangen naar seksualiteit te verhogen. 

Hormonale disbalans

De meest voorkomende reden waarom een man last kan hebben van een verlaagd libido is een hormonale disbalans. Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat een man seksueel geprikkeld wordt. Bij een disbalans kan dit hormoon niet in de juiste hoeveelheid aanwezig zijn in het bloed. 

Gebruik van medicatie

Ook het gebruik van medicatie kan een grote invloed hebben op het verlangen naar seks bij mannen. Zo hebben antidepressiva en medicatie voor de bloeddruk een negatieve invloed op het libido. 

Onzekerheid

Daarnaast speelt onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen een rol bij het verlangen naar seksuele prikkels. Deze onzekerheid kan namelijk de overhand nemen van de seksuele prikkels en worden onderdrukt. 

Gevoel van stress

Het ervaren van stress is in veel gevallen niet goed voor de gezondheid. Zo ook voor het libido van een man. Wederom kan de stress namelijk de seksuele prikkels onderdrukken. 

Prestatiedruk

Ook het ervaren van prestatiedruk tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap kan van invloed zijn. Dit is een aspect waar veel jonge mannen mee te maken hebben. 

Relatieproblematiek

Tot slot is het hebben van relatieproblematiek met de (bed)partner van invloed op het libido van een man. Deze problematiek kan namelijk de overhand nemen, waardoor de seksuele prikkels onderdrukt worden. 

Libido verhogen man

Het libido verhogen van een man kan op verschillende manieren. De effectiviteit heeft te maken met de oorzaak van het verlaagde libido, de behoefte en de leeftijd van de man. De meest effectieve manieren om het libido te verhogen voor een man wordt hieronder besproken. 

Heb (solo)seks

Het klinkt tegenstrijdig, maar het hebben van (solo)seks verhoogt het libido bij een man. Tijdens het ervaren van seksuele prikkels met als gevolg een ejaculatie, zorgt voor een testosteron piek in het bloed. Het gevolg hiervan is dat het testosteron hormoon zorgt dat het verlangen naar seksuele prikkels aan zal houden voor een korte periode. 

Sporten

Ook het sporten zorgt voor het verhogen van het libido van mannen. Net als bij het hebben van (solo)seks, komt ook tijdens het sporten het hormoon testosteron vrij in het bloed wat zorgt voor het verlangen naar seksuele prikkels. 

Eet gezond

Daarnaast is het eten en drinken van gezonde voeding essentieel om het libido te kunnen ondersteunen. Gezonde voedingsstoffen zorgen namelijk voor de algemene gezondheid van het lichaam, wat weer invloed heeft op de hormonale balans en het hebben van energie. Deze factoren zijn onmisbaar voor het libido. 

Vermijd alcohol en drugs

Ook het vermijden van alcohol en drugs helpen om het libido van een man te verhogen. De gifstoffen in alcohol en drugs hebben namelijk een grote invloed op het zintuigelijk vermogen, wat samenhangt met het ervaren van seksuele prikkels.  

Voorkom stress

Naast de eerdergenoemde verschillende manieren om het libido te verhogen, is het voorkomen van stress onmisbaar. Het erevaren van stress heeft namelijk een gigantische invloed op het libido, het zelfvertrouwen en de algemene gezondheid. 

Slaap 6-8 uur

Ook voldoende nachtrust is essentieel voor het libido. Bij voldoende nachtrust zijn algemene geestelijke prikkels in balans, wat een positieve invloed heeft op het libido van mannen. 

Libido supplementen

Tot slot zijn er verschillen libido supplementen verkrijgbaar die het libido van de man verhogen. Zo ook het supplementen Libido Support. Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van het libido. Het heeft namelijk invloed op het ervaren van seksuele prikkels en het verlangen hiernaar. Daarnaast heeft het ook invloed op fysieke en mentale prestaties tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap. Het supplement is 100% natuurlijk en volgens Europese wetgeving van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) geproduceerd, waardoor het veilig te gebruiken is. 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Libido verhogen man’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

9 Reacties

 1. Ik merk dat ik nadat ik gestopt ben met antidepressiva, mijn libido niet meer is wat het geweest was. Helpen de supplementen hier ook voor, of moet ik de oorzaak elders zoeken?

  • Beste Marcel,

   Bedankt voor uw bericht.
   Elk individu verschilt en hierdoor ook de reactie op supplementen, er zijn gebruikers die positieve resultaten hebben gemeld bij het gebruik van Libido Support nadat ze gestopt zijn met antidepressiva en een verminderd libido ervaren.

   Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, als u verder nog vragen heeft beantwoord ik die graag.

   Robin – Team Vaud

 2. Ik heb artrose en vaak last van bekenelde zenuwen. Kan dat een oorzaak zijn voor mij als man dat hoe hitsig ik ook ben dat ik hierdoor geen erectie krijg. En helpen deze pillen me daar wel bij want de blauwe pil werkt niet.

  • Beste Will,

   Bedankt voor uw bericht.
   In uw geval adviseren wij Erection Support.
   Libido Support heeft invloed op het libido en daar heeft u zoals beschreven geen last van.

   Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, als u verder nog vragen heeft beantwoord ik die graag.

   Robin – Team Vaud

 3. Heb een vraag heb hoge bloeddruk en suiker tabletten mag ik dan libido support gebruiken

 4. Kan ik wat extra uitleg krijgen over het product? Libido suport.

 5. Goed artikel. Ik ben blij dat jullie ook de oorzaken van een verlaagd libido toelichten zoals in de andere artikelen, dit is vaak een vergeten onderwerp.

 6. Ik gebruik libido support al 2,5 maand en ben erg tevreden. Dus voor alle mannen die dit lezen, geloof me het is een aanrader!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *