Skip to content

Libido verhogen man

Foto van Claire
Claire

Gezondheidsdeskundige Vaud

Het verhogen van het libido bij mannen is een onderwerp dat van groot belang is voor de huidige gezondheidszorg en welzijn. In dit deskundige artikel bespreken we de veelzijdige aspecten van het mannelijk libido en de verschillende methoden om het te verhogen. Van het begrijpen van de onderliggende oorzaken die het libido kunnen beïnvloeden tot het verkennen van effectieve verbeteringsstrategieën, dit artikel dient als een diepgaande gids voor mannen die hun seksueel verlangen willen vergroten. 

Libido van mannen

Libido, of seksueel verlangen, is een essentieel aspect van mannelijke seksualiteit. Het heeft niet alleen invloed op de lichamelijke gezondheid en seksuele prestaties, maar ook op het zelfvertrouwen en emotionele welzijn van mannen. Het mannelijk libido wordt beïnvloed door een reeks psychologische en fysiologische factoren en is een belangrijk onderdeel van een gezond en bevredigend leven. Een gezond libido is namelijk erg belangrijk in romantische relaties en draagt bij aan het algemeen welzijn en geluk. Een laag libido kan leiden tot spanningen in relaties en kan soms wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen. 

Oorzaak laag libido bij mannen

Er zijn verschillende oorzaken die invloed hebben op het libido van een man, deze kunnen worden onderverdeeld in psychologische oorzaken en lichamelijke oorzaken.

Psychologische oorzaken

Stress, depressie en angst kunnen een grote invloed hebben op het libido van mannen. Zelfvertrouwen, geestelijke gezondheid en relatiekwaliteit zijn allemaal factoren die het mannelijke seksuele verlangen kunnen beïnvloeden.  

Lichamelijke oorzaken

Lichamelijke factoren zoals hormoonspiegels, vooral testosteron, en medische aandoeningen zoals diabetes en hartaandoeningen hebben ook invloed op het libido van mannen. Het nemen van bepaalde medicijnen kan ook leiden tot een afname van het seksuele verlangen. 

Libido door de jaren heen

Het libido van mannen kan in de loop der jaren veranderen. Op jongvolwassen leeftijd is er vaak een piek te zien in het libido, terwijl het met de jaren kan afnemen. Factoren zoals levensstijl, gezondheid en relatiestatus spelen een grote rol bij deze veranderingen. 

Libido gedurende levensfases man

Libido verhogen man

Er zijn verschillende manieren waarop mannen hun libido kunnen verhogen. De meest effectieve methoden zijn onderzocht en besproken door gezondheidsexperts. 

Levensstijl en voeding

Een gezonde levensstijl is cruciaal voor het behouden van een hoog libido. Regelmatige lichaamsbeweging, een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen en voldoende slaap zijn belangrijk. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink en vitamine D kunnen zeer gunstig zijn voor het libido. 

Masturbatie

Masturbatie kan helpen om de seksuele gezondheid op peil te houden en kan het libido stimuleren. Het is een natuurlijke manier om het seksuele verlangen te onderzoeken en te vergroten.

Goede nachtrust

Goede slaap is onmisbaar voor het libido. Slaaptekort kan leiden tot een verminderde testosteronproductie en kan de geslachtsdrift negatief beïnvloeden. 

Open communicatie

In relaties is open communicatie over seksuele behoeften en verlangens belangrijk en kan het libido verbeteren. Intimiteit en seksuele bevrediging in relaties kunnen worden verbeterd door een eerlijke en open gesprek.

Libido supplementen

Er zijn verschillende supplementen beschikbaar die kunnen helpen bij het verhogen van het libido bij mannen. Producten zoals Libido Support van Vaud bevatten vaak natuurlijke ingrediënten die bekend staan om hun libido-verhogende eigenschappen**. 

4.8/5

Voor het natuurlijke seksuele verlangen

Veel gestelde vragen over libido verhogen man

Er zijn verschillende manieren om het libido van mannen te verhogen, zoals het supplement Libido Support

Uw libido kan een boost krijgen door gezonde leefgewoonten zoals voldoende slaap, een evenwichtige voeding, regelmatige lichaamsbeweging, stressmanagement en libido supplementen.

  1. Nimbi, F. M., Tripodi, F., Rossi, R., Navarro-Cremades, F., & Simonelli, C. (2020). Male Sexual Desire: An Overview of Biological, Psychological, Sexual, Relational, and Cultural Factors Influencing Desire. Sexual Medicine Reviews, 8(1), 59-91. https://doi.org/10.1016/j.sxmr.2018.12.002
  2. Graziottin, A. (2000). Libido: the biologic scenario. https://maturitas.org/article/S0378-5122(99)00072-9/fulltext
  3. Anne R. Davis, Paula M. Castaño. (2012). Oral Contraceptives and Libido in Women. https://tandfonline.com/doi/abs/10.1080/10532528.2004.10559822
  4. Travison, T. G., Morley, J. E., Araujo, A. B., O’Donnell, A. B., & McKinlay, J. B. (2006). The Relationship between Libido and Testosterone Levels in Aging Men. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, 91(7), 2509–2513. https://doi.org/10.1210/jc.2005-2508
Gratis advies op maat

We geven u graag gratis uitgebreid advies van onze gezondheidsdeskundigen.

Foto van Joost
Joost

Productexpert

Foto van Robin
Robin

Productexpert

Foto van Claire
Claire

Productexpert

4.8/5

Voor het natuurlijke seksuele verlangen