Skip to content

Haargroeimiddel: Welk haargroeimiddel werkt echt?

Een haargroeimiddel wat echt werkt is gewenst voor een groot gedeelte van de bevolking. Welk haargroei middel werkt echt? Wat is het beste voor haargroei? Wat is de haargroei stimuleren? Is minoxidil slecht voor je? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Haargroeimiddel, wat is het?

Haargroeimiddelen, ook bekend als middelen tegen haaruitval, zijn een soort behandelingen die worden gebruikt om alopecia of kaalheid onder controle te krijgen en terug te draaien. De middelen kunnen voor komen in verschillende soorten en hebben een doel gemeen: de haargroei stimuleren. 

Soorten haargroeimiddelen

Er zijn verschillende haargroeimiddelen verkrijgbaar, deze variëren van pillen tot aan medische ingrepen. De een effectiever dan de ander. De meest voorkomende haargroeimiddelen worden besproken.

Pillen (supplementen)

Ten eerste zijn supplementen een zeer effectief haargroeimiddel, omdat ze een dosis essentiële voedingsstoffen voor het haar bevatten. Dit ondersteunt het haar inwendig en dit heeft een positieve invloed op de groei ervan. Belangrijk is wel dat het product een hoge dosis vitamine B8 (Biotine), Zink en Selenium bevat. Dit zijn de enige voedingsstoffen die een wetenschappelijk bewezen (EFSA) effect hebben op de haargroei.

Oliën

Oliën en serums beweren ook een stimulerend effect te hebben op de haargroei. Ook hier is het belangrijk dat het de genoemde voedingsstoffen bevat, anders heeft het weinig tot geen effect. Het grote verschil met pillen (supplementen) is dat het bestemd is voor de uitwendige verzorging en dus een minder krachtig effect heeft dan inwendige verzorging.

Shampoo

Er zijn ook verschillende shampoos ontwikkeld die worden aangeprezen als haargroeimiddel. Deze shampoos hebben vaak een effect op de hoofdhuid, waardoor het haar minder snel uitvalt. Het effect op de groei is dus minimaal, maar het kan wel gunstig zijn om haaruitval te stoppen.

Medicatie

Naast de eerder genoemde producten is medicatie die door een (huis)arts wordt voorgeschreven een zeer effectieve manier om het haar te laten groeien. Hiervoor zal de behandelend arts geschikte producten moeten adviseren die passen bij de wensen en behoeften. Een nadeel hiervan is dat deze medicijnen vaak ernstige bijwerkingen hebben.

Medische behandelingen

Tot slot kunnen (medische) behandelingen een effectieve manier zijn om de haargroei te stimuleren. Een haartransplantatie is bijvoorbeeld een manier om kaalheid te behandelen. Ook zijn er behandelingen waarbij met kleine prikjes voedingsstoffen in de hoofdhuid worden geïnjecteerd die de haargroei stimuleren.

Welk haargroei middel werkt echt?

Om te bepalen welke haargroeimiddelen echt werken, is het belangrijk om wetenschappelijk onderzoek te gebruiken. Zo toont Europees wetenschappelijk onderzoek aan dat de voedingsstoffen biotine (vitamine B8), seleen en zink bijdragen aan de haargroei. Deze voedingsstoffen worden voornamelijk verwerkt in supplementen als haargroeimiddel. Daarnaast hebben medicijnen een bewezen effect op de haargroei.

Shop gerelateerd aan haargroeimiddel

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Haargroeimiddel: welk haargroeimiddel werkt echt?’. Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.