Haargroeimiddel

haargroeimiddel

Een haargroeimiddel dat echt werkt? Het is een veel gestelde vraag door diegene die hun haar willen stimuleren om te groeien.  Er worden veel verschillende soorten producten aangeboden die beweren te ondersteunen bij het groeien van haar. Toch is het belangrijk om kritisch naar deze middelen te kijken voordat ze worden aangeschaft. In dit artikel worden verschillende soorten haargroeimiddelen besproken en de bewezen effectiviteit ervan.

In dit artikel

Haargroeimiddel – 5 soorten

De meest voorkomende haargroeimiddelen zijn in de vorm van:

 

Supplementen

Ten eerste zijn supplementen een zeer effectief haargroeimiddel, omdat het een dosering bevat van essentiële voedingsstoffen voor het haar. Hierdoor wordt het haar inwendig ondersteund en dit heeft een positieve invloed op de groei ervan. Wel is het belangrijk dat het product een hoge dosering vitamine B8 (Biotine), Zink en Seleen bevat. Dit zijn de enige voedingsstoffen die een wetenschappelijk bewezen (EFSA) effect hebben op de groei van het haar.

 

Olie

Ook olies en serums claimen een stimulerend effect te hebben op de haargroei. Ook hier is het belangrijk dat het de eerder genoemde voedingsstoffen bevat, anders zal het nauwelijks tot geen effect hebben. Het grote verschil in tegenstelling tot supplementen, is dat het voor een uitwendige verzorging is en hierdoor een minder krachtige werking heeft dan de inwendige verzorging.

 

Shampoo

Daarnaast zijn er verschillende shampoos ontwikkeld die aangeprezen worden als haargroeimiddel. Deze shampoos hebben vaak effect op de hoofdhuid, wat ervoor kan zorgen dat het haar minder snel uitvalt. Het heeft dus minimaal effect op de groei, het kan echter wel gunstig zijn om het verlies van het haar tegen te gaan.

 

Medicatie

Naast de eerder genoemde producten, zijn medicijnen voorgeschreven door een (huis)arts een zeer effectieve manier om het haar te laten groeien. De behandelend arts zal hiervoor een passend producten moeten adviseren bij de wensen en behoeftes. Een nadeel hiervan is, dat deze medicijnen vaak hevige bijwerkingen hebben.

 

Behandelingen

Tot slot kunnen (medische) behandelingen een effectieve manier zijn om de haargroei te stimuleren. Zo is een haartransplantatie een manier om kaalheid te behandelen. Ook zijn er behandelingen waarbij er voedingsstoffen met kleine prikjes in de hoofdhuid worden gespoten waardoor de haargroei gestimuleerd wordt.

Haargroei Man

  • Voor de haargroei
  • Behouden van sterk haar
  • Voor de hoofdhuid
  • Balans van hormonen
  • Geschikt voor alle haartypes
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Zwitserse kwaliteit
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Haargroeimiddel’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.