Haar sneller laten groeien

haar sneller laten groeien

Het haar sneller laten groeien? Dit is een vraag die veel mannen en vrouwen stellen. Zo zijn er een aantal manieren om de haargroei te stimuleren. In dit artikel worden tien essentiële wetenschappelijk onderbouwde tips gegeven voor het sneller laten groeien van het haar.

In dit artikel

Haar sneller laten groeien – tips:

1. De juiste voedingsstoffen

Om uw haren sneller te laten groeien is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen te consumeren. Zo zijn er specifieke vitamines, mineralen en kruiden die een positief effect hebben op de gezondheid, groei en conditie van het haar. Voorbeelden van deze voedingsstoffen zijn; vitamine B, zink, koper en seleen.

 

2. Voorkom strakke dieet restricties

Door strenge dieet restricties kan een tekort aan voedingsstoffen ontstaan. Dit heeft effect op de gezondheid van het haar en de manier hoe het haar groeit. Tijdens een dieet is het daarom geadviseerd om extra voedingsstoffen binnen te krijgen door bijvoorbeeld een supplement.

 

3. Voldoende eiwitten

Door voldoende eiwitten op een dag te consumeren, heeft dit een positieve invloed op de groei van het haar. Hierbij is een minimale eiwitinname van 50 gram per dag geadviseerd.

 

4. Regelmatig knippen

Haar dat regelmatig geknipt wordt groeit sneller. Knipbeurten zorgen er namelijk voor dat gespleten haarpunten geknipt worden waardoor haar minder snel afbreekt. Dit heeft een positief effect op het sneller laten groeien van het haar.

 

5. Goede hoofdhuid verzorging

Het is ontzettend belangrijk om de hoofdhuid goed te verzorgen. Door een goede verzorging wordt de bloedcirculatie van de hoofdhuid gestimuleerd, wat weer effect heeft op de gezondheid en groei van het haar. Hiervoor zijn verschillende behandelingen beschikbaar of verzorgende producten.

 

6. Verzorgende producten

Naast goede verzorgende producten voor de hoofdhuid, is het tevens belangrijk om verzorgende producten voor het haar te gebruiken. Zo zijn er verschillende oliën, maskers, serums, shampoos en conditioners die een verzorgende werking hebben op het haar. Het is hierbij belangrijk om producten te kiezen die bij uw haartype passen.

 

7. Voorkom hitte

De warmte afkomstig van haarstyling tools zoals de föhn, stijltang of krultang, zijn schadelijk voor het haar. De hitte die vrijkomt zorgt er namelijk voor dat het haar sneller afbreekt. Als het niet mogelijk is deze tools te vermijden, is het geadviseerd om hittebeschermende producten te gebruiken.

 

8. Beperk haarkleuring 

Het kleuren van het haar heeft een negatieve invloed op het sneller laten groeien van het haar. Tijdens dit proces zorgen chemicaliën ervoor dat de textuur en cellen van het haar veranderen. Hierdoor breekt het haar sneller af en wordt de gezondheid van het haar aangetast.

 

9. Borstel voorzichtig

Door het haar voorzichtig en secuur te borstelen, wordt er voorkomen dat de haarpunten afbreken en splijten. Daarnaast is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn met het borstelen van het haar wanneer het nat is, op dit moment is het haar het meest kwetsbaar.

 

10. Probeer stress te voorkomen

Stress kan een negatieve invloed hebben op de groei van het haar. Tijdens het ervaren van stress ontstaat er namelijk adrenaline, wat slecht is voor de talgklieren in de hoofdhuid. Hierdoor groeit het haar minder snel en verslechterd de conditie van het haar.

Hair Support

  • Voor sterk en glanzend haar
  • Voor de conditie en haargroei
  • Pigmentatie van het haar
  • Zwitserse kwaliteit
  • Natuurlijke voedingsstoffen
  • Volgens Europese (EFSA) wetgeving
Heeft u een vraag?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Haar sneller laten groeien’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.