Libido verhogen vrouw

Het libido verhogen van een vrouw is een aspect dat samenhangt met verschillende oorzaken en oplossingen. De wens voor het verhogen van het libido neemt de afgelopen jaren erg toe. Zo toont onderzoek aan dat ruim 20% van de vrouwen een verlaagd libido hebben en wensen hier wat aan te kunnen doen. Om te weten hoe het libido van een vrouw verhoogd kan worden, is het belangrijk om deskundig advies te krijgen. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die bij het verlangen naar seks bij vrouwen horen.

Libido betekenis

De definitie van het woord libido bij zowel mannen als vrouwen kan op dezelfde manier worden uitgedrukt. De wetenschappelijke definitie van het libido luidt als volgt: de mate waarin een persoon of individu behoefte heeft aan een vorm van seksualiteit. Het gaat hierbij om soortgelijke benamingen, zoals; verlangen, genegenheid, lust, geslachtsdrift en begeerte. 

Oorzaak laag libido vrouw

De oorzaak van een verlaagd libido bij vrouwen kan te maken hebben met verschillende aspecten. Om het libido van een vrouw te kunnen verhogen, is het essentieel om te achterhalen wat de onderliggende oorzaak is van het gebrek aan het verlangen naar seksuele prikkels. De meest voorkomende oorzaken voor een verlaagd libido bij vrouwen wordt hierna besproken.

Menstruatiecyclus

De meest voorkomende oorzaak van een verstoord libido bij een vrouw, heeft te maken met de menstruatiecyclus. Door de verandering van hormonen in het lichaam tijdens de verschillende fases van de menstruatie, wordt het verlangen naar seksuele prikkels beïnvloed. Tijdens de ovulatie ontstaat er een hoger libido omdat de vrouw op dit moment het meest vruchtbaar is.

Hormonale schommeling

Daarnaast kunnen hormonen in het algemeen ook zorgen voor een verlaagd libido bij vrouwen. Hormonen hebben namelijk een grote invloed op het verlangen naar seks. Het hormoon testosteron en oestrogeen zorgen voor seksuele verlangens. Op het moment dat hormonen in disbalans zijn, kan dit gevolgen hebben op het libido van vrouwen. 

Zwangerschap

Ook de zwangerschap kan van grote invloed zijn op het libido van vrouwen. Het grootste gedeelte van de vrouwen ervaart een verlaagd libido tijdens de zwangerschap en de periode na de geboorte van het kind. Dit heeft wederom te maken met verandering van de hormoonhuishouding bij vrouwen. 

Overgang

Daarnaast kan de overgang, ook wel de menopauze genoemd, impact hebben op het libido van een vrouw. Door de verandering van de vruchtbare naar niet vruchtbare periode, ontstaat er een verandering van hormonen in het lichaam. Deze verandering resulteert in het minder verlangen naar seksuele prikkels. 

Medicatie

Ook kan het gebruiken van verschillende geneesmiddelen invloed hebben op het libido van een vrouw. Voornamelijk medicijnen zoals antidepressiva en medicijnen die invloed hebben op de bloeddruk kunnen een negatieve invloed hebben op het libido. 

Laag zelfvertrouwen

Daarnaast komt het bij veel vrouwen voor dat een gebrek aan zelfvertrouwen een negatieve invloed heeft op het verlangen naar seks. Deze onzekerheid kan betrekking hebben op het uiterlijk of de bed prestaties kunnen hierin een grote rol spelen. 

Stress

Evenals heeft stress invloed op het libido bij vrouwen. Het ervaren van stress is over het algemeen niet goed voor de gezondheid, maar ook niet voor het verlangen naar seksuele prikkels. De stress kan namelijk het verlangen naar deze prikkels onderdrukken. 

Emoties

Verschillende emoties kunnen ook de oorzaak zijn van een verlaagd libido. Deze emoties kunnen optreden door angst, depressie of het hebben van vervelende seksuele ervaringen. Wederom zullen deze emoties invloed hebben op de manier hoe seksuele prikkels ervaren worden. 

Libido verhogen vrouw

Het libido verhogen van een vrouw kan met behulp van verschillende manieren. De effectiviteit heeft onder andere te maken met de oorzaak van het verlaagde libido, de behoeft naar seksuele prikkels en de fase van het leven waarin de vrouw zich bevindt. De meest effectieve manieren om het libido te verhogen van een vrouw wordt hier besproken. 

Masturbatie

Als eerste is een effectieve manier om het libido te verhogen om te masturberen. Door te masturberen en tot een orgasme te komen, worden seksuele zintuigen geprikkeld. Dit heeft een positieve invloed op de hormoon aanmaak in het lichaam wat deze ondersteunt. Daarnaast kan tijdens masturbatie ontdekt worden wat de verlangens en behoefte zijn op het gebied van seksualiteit. 

Voldoende beweging

Daarnaast zorgt beweging en sporten voor het verhogen van het libido van een vrouw. Dit heeft te maken met het feit dat tijdens het sporten verschillende hormonen vrijkomen in het bloed wat het verlangen naar seksuele prikkels stimuleert. 

Gezonde voeding

Ook is het eten van gezonde voeding essentieel voor het libido van een vrouw. Dit heeft te maken met het feit dat voedingsstoffen de algemene gezondheid ondersteunen, wat invloed heeft op de hormoonhuishouding van een vrouw. Deze hormonen spelen een grote rol bij het ervaren van seksuele prikkels. 

Voorkom alcohol consumptie

Het vermijden van alcohol is geadviseerd om het libido te kunnen verhogen van een vrouw. De afvalstoffen die bij het nuttige van alcohol in het lichaam terecht komen, hebben namelijk een negatieve invloed op het libido. 

Voldoende nachtrust

Ook het hebben van voldoende nachtrust is erg belangrijk voor het libido. Dit heeft te maken met de geestelijke balans wat een positieve invloed heeft op het ervaren van seksuele prikkels. 

Libido supplement

Tot slot zijn er verschillende libido supplementen, onder de noemer Viagra voor vrouwen,  die helpen het libido van een vrouw te verhogen. Het supplement Libido Support is hier een voorbeeld van. Dit supplement is speciaal ontwikkeld voor de ondersteuning van het libido. Het heeft namelijk invloed op het ervaren van seksuele prikkels en het verlangen hiernaar. Daarnaast heeft het ook invloed op fysieke en mentale prestaties tijdens het hebben van geslachtsgemeenschap. 

Het supplement is 100% natuurlijk en volgens Europese wetgeving van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) geproduceerd, waardoor het veilig te gebruiken is. 

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Libido verhogen vrouw’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

9 Reacties

 1. Bij mij is hij vrij laag. Maar komt ook door mijn chronische pijnsyndroom en dystrofie waardoor het vrij laag is. Ik denk zelf persoonlijk dat zulke tabletten niet werken bij mijn.

  Maar wel super fijn om te weten dat ze er zijn.

  • Beste Carola,

   Bedankt voor het delen van uw persoonlijke situatie. Het delen van kennis en ervaringen helpt iedereen die dit onderwerp aanspreekt! Vervelend om te horen dat u last heeft van een chronisch pijnsyndroom.

   Een fijne dag gewenst!

   Met gezonde groet,

   Chantal, team Vaud

 2. Hallo geweldige mensen die deze getuigenis lezen, ik weet dat sommigen van jullie met moeilijkheden te maken hebben die ik een paar jaar geleden heb doorgemaakt. Laat ik beginnen met te zeggen dat ik dankbaar en dankbaar ben dat ik Vaud heb leren kennen.

 3. Ik wil bestellen een verpakking van10 om uit te proberen.hoelang ervoor moet je die pil nemen voor je sex hebt.ik heb geen libido door medicatie mag Veroniekskebauters@gmail.com

  • Beste Veronique,

   Bedankt voor uw reactie.
   Echter is het niet mogelijk om Libido Support in een verpakking van 10 stuks te bestellen.
   Daarnaast kan Libido Support voor een verhoging van uw libido zorgen binnen 1-2 weken.

 4. Ik was al bekend met Libido Support, voor mij werkt het goed. Leuke blog!

  • Fijn dat onze producten bevallen!

   Julia, Team Vaud

 5. Interresant artikel, ook die over libido verhogen man. Ik ben zelf therapeute en verneem van mijn cliënten dat zij problemen hebben met hun libido. Ik zal wat meer onderzoek doen naar jullie producten en deze wellicht adviseren.

  • Bedankt voor u bericht! Wat leuk om te lezen dat u het een interessant artikel vindt en overweegt om onze producten te adviseren aan uw cliënten. Mocht u verdere vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen.

   Julia, Team Vaud


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *