Vruchtbaarheid man verhogen

Vruchtbaarheid man verhogen? Het verhogen van de vruchtbaarheid van een man is afhankelijk van verschillende factoren.  Zo kan een verminderde vruchtbaarheid worden ondersteund door de kwaliteit van het sperma te verbeteren. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen hierover beantwoord.

Vruchtbaarheid man verhogen

Om de wens van een zwangerschap in vervulling te laten gaan, is het noodzakelijk dat zowel de man als de vrouw een gezonde levensstijl hebben. Een gezonde levensstijl heeft namelijk invloed op de vruchtbaarheid. Het is belangrijk te weten dat een verandering als gevolg van een gezonde levensstijl na drie maanden zichtbaar is in de kwaliteit van de spermacellen. Dit komt omdat het lichaam deze periode nodig heeft om de spermacellen volledig te laten rijpen. Er zijn een aantal manieren om de levensstijl te verbeteren en zo de vruchtbaarheid van de man te verhogen:

 

1. Fysieke temperatuur.

De ideale temperatuur voor testikels (teelballen) is 35 °C. Dit is 2-3 °C kouder dan de rest van de lichaamstemperatuur. De reden voor deze lagere temperatuur, is dat de zaadcellen in de testikels een betere kwaliteit hebben. Deze verlaagde lichaamstemperatuur is dus erg belangrijk. Mannen die een strakke onderbroek dragen, regelmatig de sauna bezoeken of een warm bad nemen, hebben een grotere kans op verminderde vruchtbaarheid, omdat de gemiddelde temperatuur van de testikels snel te hoog kan oplopen.

 

2. Gezonde voeding

Daarnaast is gezonde voeding essentieel om de vruchtbaarheid van een man te verhogen. Gezonde voeding met voldoende vitaminen en mineralen draagt bij aan de algehele gezondheid en daarmee de gezondheid van het sperma. Het is daarom belangrijk om gevarieerd te eten, zodat het lichaam alle benodigde macro’s binnenkrijgt.

 

3. Voldoende lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is ook belangrijk voor de mannelijke vruchtbaarheid. Lichaamsbeweging houdt het lichaam in gezonde conditie wat de kwaliteit en aanmaak van zaadcellen bevordert.

 

4. Niet langdurig zitten

Langdurig achter elkaar zitten verhoogt de temperatuur van de testikels. Zoals besproken heeft een verhoogde temperatuur een negatief effect op de kwaliteit van het sperma. Daarnaast veroorzaakt zitten een verminderde bloedcirculatie, wat een negatief effect heeft op het verhogen van de vruchtbaarheid van de man.

 

5. Voorkom overgewicht

Wanneer een man lijdt aan overgewicht, produceert het lichaam minder van het hormoon testosteron. Dit hormoon is nodig om de kwaliteit van het sperma te waarborgen. Op het moment dat de man weer een gezond lichaamsgewicht krijgt, zal het testosterongehalte in het bloed weer in balans komen.

 

6. Vermijdt roken, drank en drugs

Het gebruik van drugs, het roken van tabak en het drinken van alcohol heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van spermacellen. Het vermindert de aanmaak van zaadcellen en verhoogt de kans op een zaadcel met een afwijking. Dit geldt ook voor vrouwen. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die roken 35% minder kans hebben op een zwangerschap dan vrouwen die niet roken.

 

7. Gebruik van medicijnen

Het gebruik van medicijnen kan invloed hebben op de vruchtbaarheid van een man. Daarom wordt geadviseerd om bij het voorschrijven van medicatie de zwangerschapswens met de huisarts te bespreken.

 

8. Stress voorkomen

Het voorkomen van stress kan ook bijdragen aan het verhogen van de vruchtbaarheid van de man. Stress heeft namelijk een negatieve invloed op de productie en kwaliteit van sperma.

 

9. Chemische stoffen

Daarnaast kunnen mannen die dagelijks in contact komen met chemische stoffen of metalen een verminderde vruchtbaarheid ervaren. Het nemen van veiligheidsmaatregelen wordt daarom geadviseerd.

 

10. Hoeveelheid zaadlozingen

Om de vruchtbaarheid van een man te verhogen, is een zaadlozing om de dag optimaal. Door deze frequentie aan te houden, krijgen de zaadcellen voldoende tijd om te rijpen en verbetert de kwaliteit van de zaadcellen.

 

11. Ziekte en/of griep

Als een man last heeft van ziekte, griep of verkoudheid, kan de kwaliteit van het sperma tijdelijk minder zijn. Dit komt doordat het lichaam niet genoeg energie heeft besteed aan de kwaliteit van het sperma. Het duurt ongeveer drie maanden voordat het sperma weer op een normaal niveau is.

 

12. De juiste voedingsstoffen.

Naast een gezonde levensstijl zijn er verschillende voedingsstoffen die bijdragen tot de vruchtbaarheid van een man. Zo is wetenschappelijk bewezen dat selenium goed is voor de vruchtbaarheid van de man en dat zink bijdraagt aan de productie van sperma.

Sperm Support: voor de vruchtbaarheid

Sperm Support is een supplement dat speciaal is ontwikkeld voor de vruchtbaarheid van de man. Het beïnvloedt de beweeglijkheid en de kwaliteit van de zaadcellen. Het bevat onder andere zink dat goed is voor de aanmaak van spermacellen en selenium dat bijdraagt aan de mannelijke vruchtbaarheid.

Shop gerelateerd aan vruchtbaarheid man

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Vruchtbaarheid man verhogen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *