vruchtbaarheid man verhogen
Vaud_Logo_Digitaal

Redactie Vaud

1 min. leestijd

De vruchtbaarheid van een man verhogen of ondersteunen kan op verschillende manieren. Zo is een verlaagde vruchtbaarheid gemakkelijk te ondersteunen waardoor de kwaliteit van de zaadcellen verbetert. In dit artikel worden acht tips en uitleg gegeven over hoe een man de vruchtbaarheid kan verhogen.

1. Gezonde levensstijl

Om de vruchtbaarheid van een man te verhogen is een gezonde levensstijl belangrijk. Het heeft namelijk invloed op de algemene gezondheid en dus ook op de gezondheid van de vruchtbaarheid. Bij een gezonde levensstijl hoort gezond en gevarieerd eten, stabiel lichaamsgewicht (BMI 18,5-24,9), voldoende lichamelijke beweging, niet roken en voldoende ontspanning.

 

2. De juiste voedingsstoffen

Naast een gezonde levensstijl zijn er verschillende voedingsstoffen die een bijdrage leveren aan de vruchtbaarheid van een man. Zo is het wetenschappelijk bewezen dat seleen goed is voor de vruchtbaarheid van de man en dat zink bijdraagt aan de productie van de zaadcellen.

 

3. Kwaliteit sperma verbeteren

Daarnaast is het belangrijk om de kwaliteit van het sperma, en dus de zaadcellen, te verbeteren voor een verhoogde vruchtbaarheid. Deze verbetering heeft grotendeels te maken met een gezonde levensstijl en een toevoeging van de juiste voedingsstoffen, zoals seleen en zink.

 

4. Niet te lang zitten

Te lang zitten is niet goed voor de gezondheid, maar al helemaal niet voor de vruchtbaarheid van een man. Dit heeft te maken met de temperatuur in de teelballen die oploopt tijdens het zitten. Het is dus belangrijk om regelmatig te staan zodat de temperatuur van de ballen kan dalen.

 

5. Stop met roken, alcohol en drugs

Roken, alcohol en drugs hebben allen een negatieve invloed op de vruchtbaarheid van een man. Zo toont onderzoek aan dat dit de kans op zwangerschap met 40-50% verkleint. Wanneer men stopt met het nuttigen van deze middelen, zal de vruchtbaarheid en de kwaliteit van de zaadcellen verhoogd worden.

 

6. Lage temperaturen

De ideale temperatuur van de teelballen is 35 °C wat neerkomt op 2-3 °C lager dan de rest van het lichaam. Op het moment dat de temperatuur van de ballen hoger is, heeft dit een negatieve invloed op de kwaliteit van de zaadcellen. Dit komt voor bij mannen die regelmatig een sauna bezoeken, een warm bad nemen of een zittend beroep hebben.

 

7. Om de dag ejaculeren

Om de vruchtbaarheid van de man te verhogen is een zaadlozing (ejaculatie) om de dag optimaal. Door deze frequentie aan te houden krijgen ze zaadcellen voldoende tijd om te rijpen en wordt de kwaliteit beter.

 

8. Verbonden aan leeftijd

Mannen kunnen vaak tot op latere leeftijd vruchtbaar zijn, echter neemt de vruchtbaarheid van de man gedurende de jaren wel af. Zo is een man het meest vruchtbaar tussen de 18-30 jaar, na het 30ste levensjaar neemt de vruchtbaarheid af.

Aanbevolen artikelen:

 

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Aanbevolen Berichten

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *