Skip to content

Hart & bloedvaten

Het hart en de bloedvaten zijn essentiële organen voor de gezondheid. Toch ervaart een groot deel van de bevolking problemen met de gezondheid van hart en bloedvaten. Zo zijn er verschillende vitaminen en supplementen die bijdragen aan de gezondheid van deze onmisbare organen. Lees meer. 

vitamine c
Vitamin C Forte
 22,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.41 uit 5
multivitamine
Multivitamin Forte
 26,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.33 uit 5
omega 3 visolie
Omega-3 Fish Oil
 24,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.17 uit 5
kurkuma supplement
Curcuma Forte
 24,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 4.23 uit 5
Health Pro
Health Pro
Oorspronkelijke prijs was: € 75,85.Huidige prijs is: € 69,95.
Vitamin C Forte, Vitamin D3 Forte, Vitamin K2 Forte
Waardering 0 uit 5
ashwagandha kopen
Ashwagandha Forte
 29,95
Unieke dosering en krachtige formule
Waardering 0 uit 5
4.8/5

Wat is je hart? Waar zit je hart in je lichaam?

Je hart is een spier die constant bloed door je lichaam pompt. Het zit in het midden van je borst, tussen je longen. Het bloed dat naar je hart toe stroomt, komt via de aderen in je hals, bovenarmen en handen binnen. Eerst gaat het bloed door de kamers (cava superior en cava inferior), dan door de voorste kamer (atriastaap) en vervolgens door de aortaklep naar de aorta. De aorta is de grootste slagader van je lichaam, die het bloed naar alle organen toe pompt. Het bloed komt weer terug in je hart via de aderen, die samen de vena cava superior en vena cava inferior vormen. Je hart heeft 60 tot 80 slagen per minuut nodig om alle organen in je lichaam bloed te geven. Dit kun je voelen als je op je pols drukt of als je naast je oor legt en luistert naar het ruisen van het bloed. Op een dag pompt jouw hart 10 tot 15 liter bloed door je lichaam.

Wat zijn de bloedvaten?

Elke keer als je hart klopt, pomp je bloed door je lichaam via een netwerk van bloedvaten. Arteriën zijn de bloedvaten die het bloed vanuit het hart naar de weefsels en organen transporteren. Ze zijn dikker dan aderen omdat ze moeten weerstaan ​​aan de hoge druk die het bloed uitoefent wanneer het door het lichaam stroomt. Aders voeren het bloed terug naar het hart en zijn dunner dan slagaders omdat ze minder druk hoeven te weerstaan. Samen staan de slagaders en aders bekend als het bloedvatenstelsel. Dit systeem is van vitaal belang voor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen en de afvoer van kooldioxide en andere afvalproducten. Het bloedvatenstelsel bestaat uit drie hoofdonderdelen: het hart, de slagaders en de aders. Het hart pompt bloed door de slagaders naar de rest van het lichaam. De aders voeren het bloed vervolgens terug naar het hart om opnieuw te worden geoxygeneerd.

Hoe krijg je weer gezonde bloedvaten?

Het is belangrijk om gezonde bloedvaten te hebben omdat ze ervoor zorgen dat ons lichaam zuurstof en voedingsstoffen krijgt. Helaas kan er door verschillende omstandigheden wat verkeerd gaan, waardoor de bloedvaten beschadigd raken en niet meer goed functioneren. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vernauwd raken of gaan verkrampen. Dit kan allerlei klachten opleveren, van pijn tot vermoeidheid. Gelukkig zijn er diverse manieren om weer gezonde bloedvaten te krijgen. De basis is altijd een gezonde levensstijl, met voldoende beweging en een evenwichtige voeding. Daarnaast kunnen (natuurlijke) supplementen helpen, zoals vitamine C, magnesium en omega-3 vetzuren.