Blaasontsteking voorkomen

Een blaasontsteking voorkomen is voor een groot gedeelte van de bevolking gewenst. Met behulp van een aantal deskundige adviezen, kan de kans op het krijgen van een infectie aan de blaas en/of urineweg aanzienlijk worden verkleind. In dit artikel worden verschillende manieren besproken hoe een blaasontsteking kan worden voorkomen.

Blaasontsteking voorkomen

Het voorkomen van een blaasontsteking kan voor vele erg belangrijk zijn, omdat de symptomen van deze infectie als erg vervelend ervaren kunnen worden. Deskundige adviezen kunnen helpen een blaasontsteking te voorkomen.

 

Drink 2-3 liter water

Als eerste is het geadviseerd om voldoende water te drinken, het liefst 2-3 liter water per dag. Door het drinken van veel water wordt de blaas continu schoongespoeld, waardoor bacteriën een minder grote kans hebben op het veroorzaken van een infectie. Daarnaast is het drinken van water goed voor de algemene gezondheid van het lichaam.

 

Leeg uw blaas volledig

Ook het volledig legen van de blaas is geadviseerd om een blaasontsteking te voorkomen. Door de blaas niet volledig te legen blijft er continu een kleine hoeveelheid urine achter in de blaas wat de kans op een infectie kan vergroten. Het kan helpen om tijdens het toiletbezoek naar voren te buigen tijdens het plassen, hierdoor ontstaat er druk op de blaas waardoor deze gemakkelijker volledig leeg loopt.

 

 

Plas niet ophouden

Daarnaast is het geadviseerd om de urine niet te lang op te houden. Dit heeft namelijk een negatieve invloed op het voorkomen van een blaasontsteking, omdat bacteriën hierdoor een grotere kans hebben om zich te kunnen nestelen in de blaaswand. Door regelmatig te plassen, worden deze afvalstoffen vroegtijdig uitgescheden.

 

Goede lichamelijke hygiëne

Ook een goede lichamelijke hygiëne is essentieel voor het voorkomen van een blaasontsteking. Dit heeft te maken met het feit dat de E. colibacterie vanuit de darmen de infectie veroorzaakt. Het minimaal één keer per dag wassen van de schaamstreek en het dragen van schoon ondergoed is daarom geadviseerd.

 

Was alleen met (lauw)water

Bij het reinigen van de schaamstreek en hiermee de genitaliën, is het belangrijk om dit alleen te doen met (lauw)water. Het gebruiken van (vaginale) zeep kan namelijk de zuurtegraad aantasten, wat de kans op een blaasontsteking vergroot.

 

Draag katoenen ondergoed

Ook het dragen van katoenen ondergoed is geadviseerd om een blaasontsteking te voorkomen. Het dragen van synthetische stoffen vergroot juist de kans op een infectie, omdat deze stof niet doorlaatbaar is en bacteriën zich gemakkelijker kunnen nestelen.

 

Plas na geslachtsgemeenschap

Daarnaast is het geadviseerd om binnen vijftien minuten na het hebben van geslachtsgemeenschap te plassen. Hierdoor krijgen bacteriën een minder grote kans om zich te kunnen nestelen in de blaas en urinewegen.

 

Vermijdt zaaddodende producten

Ook is het geadviseerd om zaaddodende condooms of glijmiddelen te vermijden. Deze producten kunnen namelijk een negatieve invloed hebben op de gezondheid van de genitale en verhogen hiermee de kans op een blaasontsteking.

 

Verhoog zuurtegraad urine

Het verhogen van de zuurtegraad van de urine kan bijdragen aan het voorkomen van een blaasontsteking. Door deze verhoging wordt het de bacteriën vermoeilijkt om zich te kunnen nestelen in de blaaswand. Het verhogen kan door middel van het drinken van sinaasappelsap en/of cranberry sap.

 

Veeg van voor naar achter

Ook de manier van het vegen van toiletpapier bij het toiletbezoek heeft invloed op het voorkomen van een blaasontsteking. Het is hierbij geadviseerd om het toiletpapier vanaf de plasbuis naar de anus te vegen. Hierdoor wordt de kans verkleint dat bacteriën in de plasbuis terecht komen.

 

Verhoog uw weerstand

Daarnaast is het verhogen van de weerstand een belangrijk advies. Door een verhoogd afweersysteem (immuunsysteem) krijgen bacteriën een minder grote kans om een infectie te kunnen veroorzaken in het lichaam. Het verhogen van de weerstand kan bijvoorbeeld door het gebruiken van een vitamine C preparaat.

 

D-Mannose supplement

Tot slot is het gebruik maken van een D-Mannose supplement geadviseerd om een blaasontsteking te voorkomen. De werkzame stof D-Mannose heeft namelijk de eigenschap om bacteriën aan zich te binden. Met het gevolg dat deze via de urine het lichaam verlaten. Het supplement Blaas-urineweg Support is een supplement met een hoge dosering D-Mannose, Cranberry extract en vitamine C, speciaal ontwikkeld voor de gezondheid van de blaas en urinewegen.

Shop gerelateerd aan blaasontsteking voorkomen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Blaasontsteking voorkomen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *