Skip to content

Cholesterol

Foto van Robin
Robin

Gezondheidsdeskundige Vaud

Een gezond cholesterol gehalte is essentieel voor een goede gezondheid. Zo lijdt een groot deel van de bevolking aan een te hoog cholesterolgehalte en in dat opzicht is het essentieel om het cholesterolgehalte te verlagen. Er zijn verschillende vitamines en supplementen die bijdragen aan een gezond en verantwoord cholesterolgehalte in het bloed. 

Ons advies

Cholesterol Support

Cholesterol Support

 39,95
Voor een gezond cholesterolgehalte

Overige aanbevelingen

Break

Break

 39,95
Voor ondersteuning bij gewichtsbeheersing
afvallen

Weight Control

 39,95
Voor gewichtsbeheersing en vetstofwisseling
chlorella

Chlorella Forte

 29,95
Supergreen rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten
Gratis advies op maat

We geven u graag gratis uitgebreid advies van onze gezondheidsdeskundigen.

Foto van Joost
Joost

Productexpert

Foto van Robin
Robin

Productexpert

Foto van Claire
Claire

Productexpert

Relevante informatie

LDL cholesterol, ook wel bekend als “slecht” cholesterol, is een type lipoproteïne dat cholesterol door het bloed transporteert. Te veel LDL cholesterol kan zich ophopen in de wanden van de bloedvaten, wat kan leiden tot plaquevorming en vernauwing van de slagaders. Dit verhoogt het risico op aandoeningen zoals hartziekten en beroertes. Een gezonde levensstijl, inclusief een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging, kan helpen om LDL cholesterol op een gezond niveau te houden. Medicijnen, zoals statines, kunnen ook worden voorgeschreven om het LDL cholesterolgehalte te verlagen bij mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten. 

HDL cholesterol, ook bekend als het “goede” cholesterol, speelt een essentiële rol in het lichaam. Het staat bekend om zijn vermogen om overtollig cholesterol uit de bloedvaten te verwijderen en terug te brengen naar de lever voor verwijdering. Een hoog niveau van HDL wordt geassocieerd met een lager risico op hart- en vaatziekten. Het helpt plaquevorming in de slagaders te voorkomen, wat kan leiden tot verstopping en hartaanvallen. Regelmatige lichaamsbeweging, een gezond dieet en het vermijden van roken kunnen helpen om het HDL-cholesterolgehalte te verhogen. 

Een gezonde cholesterol waarde is belangrijk omdat hoge niveaus van LDL-cholesterol het risico op hart- en vaatziekten verhogen, terwijl hogere niveaus van HDL-cholesterol bescherming bieden tegen hartproblemen. Een evenwichtige levensstijl met gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en regelmatige controles kan helpen om een gezonde cholesterolwaarde te behouden. 

Het verlagen van hoog cholesterol is essentieel voor een gezonde levensstijl. Een gebalanceerd dieet met veel groenten, fruit en volle granen kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Regelmatige lichaamsbeweging is ook cruciaal, omdat het bijdraagt aan een gezond gewicht en de bloedcirculatie verbetert. Het verminderen van de consumptie van verzadigde vetten en transvetten kan het cholesterolniveau verder verlagen. Bovendien kunnen medicijnen zoals statines worden voorgeschreven door een arts om het cholesterolgehalte onder controle te houden, vooral bij mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten.