Snel afvallen: buik, tips en dieet

Snel afvallen is de wens voor vele die last hebben van overtollige kilo’s. Werkt een snel afvallen dieet? Hoe kan je snel 10 kilo afvallen? Hoe kun je in 1 week 5 kilo afvallen? Waarvan val je heel snel af? Hoe val ik 3 kilo af in een week? In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die hierbij horen.

Snel afvallen – de waarheid over diëten

De meeste mensen willen graag snel afvallen. Hoewel er veel diëten zijn die snelle resultaten beloven, is de waarheid dat de meeste van deze dieetplannen op de lange termijn ongezond en ineffectief zijn. De beste manier om veilig gewicht te verliezen en het eraf te houden is door uw dieet en levensstijl geleidelijk aan te veranderen. Begin met het verminderen van uw calorie-inname en het verhogen van uw activiteitenniveau. Zorg ervoor dat u voldoende fruit, groenten en magere eiwitten eet, en beperk uw inname van bewerkte voedingsmiddelen, suikers en verzadigde vetten. Het kan even duren voordat u resultaten ziet, maar met deze veranderingen kunt u op een gezonde manier afvallen en uw algehele gezondheid verbeteren.

Snel afvallen tips

Er zijn een aantal effectieve tips die helpen bij het snel afvallen. Waarvan val je heel snel af? De meest effectieve en bewezen tips worden besproken.

 

1. Consumeer minder calorieën

De nummer één regel bij snel afvallen, is minder calorieën consumeren dan uw lichaam nodig heeft. Door structureel onder uw caloriebehoefte te zitten, valt u automatisch af. Hierbij is het belangrijk om niet veel te weinig calorieën te consumeren, minder dan 1200 per dag, want dat werkt averechts. De maatstaf voor het verlagen van de calorie-inname, is 500 calorieën per dag minder dan uw behoefte. Het is echter belangrijk om eerst de caloriebehoefte te bepalen, aan de hand van: gewicht, lengte, leeftijd en geslacht. Een goede manier om dit te doen is de MyFitnessPal applicatie.

 

2. Eet extra eiwitten

Het is ook belangrijk om extra eiwitten te consumeren. Eiwitten zorgen namelijk voor spierbehoud en herstel. Dit is belangrijk omdat het wenselijk is om tijdens het afvallen vetmassa te verliezen en geen spiermassa. Gebeurt het tegenovergestelde dan krijgt u te maken met het bekende jojo-effect, waarbij het gewicht daalt en vervolgens weer stijgt. Bovendien is eiwit een goede bron van energie voor het lichaam en zorgt het voor een verzadigd gevoel.

 

3. Eet extra groenten – snel afvallen

Het eten van extra groenten is ook erg belangrijk om snel af te vallen. Groenten bevatten over het algemeen weinig calorieën en veel essentiële voedingsstoffen, zoals: vitaminen, vezels en mineralen. Daarnaast zijn deze voedingsstoffen ook belangrijk voor de gezondheid van bijvoorbeeld de huid, maar ook voor de organen en psychische functies.

 

4. Pas op met fruit

Ook fruit is een goede bron van essentiële voedingsstoffen, toch is het verstandig om voorzichtig te zijn met het eten van veel fruit. Naast vitaminen en mineralen bevat fruit ook veel suikers. Deze suikers zijn een goede bron van energie, maar ook een van de oorzaken van vet. Het is daarom belangrijk om fruit zorgvuldig te kiezen. Kies daarom voor appels en aardbeien in plaats van sinaasappels en bananen.

 

5. Vetten zijn ook belangrijk

Velen denken dat het belangrijk is om bij snel afvallen alle vetten te vermijden. Dit is niet helemaal juist, want vetten doen er wel degelijk toe. Daarom is het belangrijk om de gezonde onverzadigde vetten te eten en niet de ongezonde verzadigde vetten. Gezonde onverzadigde vetten zitten vooral in noten en vette vis, terwijl verzadigde vetten vooral in koekjes, chips en chocolade zitten.

 

6. Eet normaal, maar gezond

Het is ook belangrijk om normaal te blijven eten, zolang het maar gezond is. Een van de grootste valkuilen bij snel afvallen is dat u uw eetpatroon 360 graden draait, gewicht verliest en dan weer terugvalt in uw oude patroon, waardoor de kilo’s er weer aankomen. Daarom is het belangrijk om ‘normaal’ te eten, zodat u de nieuwe levensstijl kunt volhouden en de kilo’s op een duurzame manier kwijtraakt. De gemakkelijkste manier om dit te doen is bij te houden wat u op een dag consumeert. Dit kan eenvoudig met de eerdergenoemde applicatie MyFitnessPal.

 

7. Vermijd shakes en sappen – snel afvallen

Veelbelovende shakes en sappen zijn ook een enorme boosdoener bij het afvallen. Deze vervangende maaltijden zorgen ervoor dat u direct kilo’s verliest, alleen ten koste van vocht en spiermassa. Het gevolg is dat na het doorlopen van een kuur de kilo’s er meteen weer aankomen en u te maken krijgt met het bekende jojo-effect.

 

8. Vermijd alcohol

Ook het vermijden van alcohol is erg belangrijk om snel af te vallen. Enerzijds bevatten alcoholische dranken veel calorieën en wordt alcohol omgezet in suikers, wat niet helpt bij het afvallen. Anderzijds vertraagt het ook de vetverbranding, wat een negatief effect heeft. Alcohol drinken is echt funest voor het snel afvallen.

 

9. Slaap 6-8 uur per dag

Naast dat slaap essentieel is voor de gezondheid, is slaap ook essentieel voor het verliezen van overtollige kilo’s. In feite brengt 6-8 uur per dag slapen het lichaam in een optimale balans tussen vetverlies en energie. Zodra u minder dan zes uur per dag slaapt, of omgekeerd meer dag acht uur, raakt het lichaam uit balans wat een negatief effect heeft op snel afvallen.

 

10. Elke dag bewegen – snel afvallen

Het is ook essentieel om elke dag minstens 60 minuten te bewegen. Lichaamsbeweging heeft een positieve invloed op de lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar stimuleert ook de bloedsomloop. Wat er weer voor zorgt dat vetmassa goed wordt afgebroken.

 

11. Vermijd het jojo-effect

Tot slot is het belangrijk om het jojo-effect te vermijden, omdat dit een veel voorkomend verschijnsel is bij snel afvallen. Dit komt doordat de verloren kilo’s te maken hebben met het verliezen van vocht en spiermassa, in plaats van vetmassa. Het JoJo-Effect Support supplement is er een wat hiervoor geschikt is. Zo ondersteunt het enerzijds spierbehoud tijdens het afvallen en stimuleert het anderzijds de vetverbranding en de stofwisseling.

Shop gerelateerd aan snel afvallen

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Snel afvallen’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *