Sperma kwaliteit verbeteren

Sperma kwaliteit verbeteren? Er zijn verschillende manieren hoe de kwaliteit van het sperma verbeterd kan worden. Hoe wordt de kwaliteit bepaald? Wat voor factoren zijn er van invloed? En wat is het beste advies. In dit artikel worden verschillende onderwerpen besproken en vragen beantwoord die horen bij ‘sperma kwaliteit verbeteren’.

Kwaliteit sperma bepalen

De kwaliteit van het sperma bepaald hoe vruchtbaar een man is en kan worden opgedeeld in beweeglijkheid, aantal zaadcellen, vorm en vitaliteit. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de kwaliteit van het sperma en hierdoor op de vruchtbaarheid van de man. Vaak ligt het aan de hoeveelheid en beweeglijkheid van de zaadcellen, hierdoor kan de eicel niet op tijd bevrucht worden. In veel gevallen is de oorzaak een stoornis in de spermaproductie, mogelijke oorzaken hiervoor zijn:

  • Ongezonde levensstijl
  • Medicijn gebruik
  • Erfelijkheid
  • Ontsteking in de zaad- of bijballen op jongere leeftijd
  • Operatie i.v.m. ingedaalde ballen
  • Bestraling of chemotherapie
  • Spatader in de balzak

Sperma kwaliteit verbeteren

Daarentegen is het gelukkig wel mogelijk om de kwaliteit van het sperma te verbeteren. Ten eerste is het van belang om te stoppen met roken en alcohol te minderen. Daarnaast is een gezonde levensstijl een belangrijk onderdeel. Tot slot speelt de omgeving van de balzak en het aantal zaadlozingen ook een rol in de kwaliteit van sperma.

 

Roken en alcohol

Zoals eerder aangegeven kan een ongezonde levensstijl de kwaliteit van het sperma op een negatieve manier beïnvloeden.  Het is daarom van belang te stoppen met roken. De schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het roken zorgen ervoor dat zaadcellen minder bewegelijk worden en de kans bestaat dat de hoeveelheid zaadcellen afneemt. Dat geldt ook voor het consumeren van alcohol. Het is dus van belang om te stoppen met roken en met het drinken van alcohol te minderen.

 

Gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is erg belangrijk om de kwaliteit van het sperma te verbeteren. Het is van belang om genoeg groente en fruit te eten, een tekort aan vitamine C kan namelijk de kwaliteit van het sperma beïnvloeden. Daarnaast is de kwaliteit van sperma een weerspiegeling van de gezondheid van een man. Wanneer een man ongezond leeft en weinig beweegt, zal de kwaliteit van zijn sperma niet op zijn best zijn. Dit in tegenstelling tot een man die gezond eet en veel sport. Gezond eten en sporten kan de kwaliteit van sperma verbeteren.

 

Strakke broeken en ondergoed

De ideale temperatuur voor de balzak is 35 graden en is lager dan de lichaamstemperatuur van de mens. Een strakke broek of ondergoed kan de temperatuur in de balzak verhogen. Voor de beste zaadproductie is de temperatuur van belang en daarom wordt er aangeraden om niet te vaak strakke broeken en ondergoed te dragen. Tevens worden sauna’s en een warm bad afgeraden.

 

Zaadlozingen

Het aantal zaadlozingen heeft ook effect op de kwaliteit. Om de kwaliteit van het sperma te verbeteren is het van belang om de frequentie zaadlozingen te weten. Een regelmatige zaadlozing zorgt voor de beste kwaliteit sperma, echter geld hier niet hoe vaker hoe beter. Bij meerdere zaadlozingen per dag worden er onrijpe zaadcellen geproduceerd. Sperma opsparen tot het moment dat een vrouw het meest vruchtbaar is, wordt afgeraden. Wanneer een man namelijk meer dan vijf dagen geen zaadlozing heeft gehad gaat de kwaliteit van het sperma snel achteruit. Het beste is om één keer per twee á vier dagen klaar te komen. 

Sperm Support: voor het sperma

Sperm Support is een supplement dat speciaal is ontwikkeld voor de vruchtbaarheid van de man. Het beïnvloedt de beweeglijkheid en de kwaliteit van de zaadcellen. Het bevat onder andere zink dat goed is voor de aanmaak van spermacellen en selenium dat bijdraagt aan de mannelijke vruchtbaarheid.

Shop gerelateerd aan sperma kwaliteit

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen over het onderwerp ‘Sperma kwaliteit verbeteren’ of product? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen.

Nog geen reacties, wees de eerste!


Reageer hier

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *